Ilkikurisen Warion muutaman sekunnin kestävät mikropelikokoelmat ovat olleet bile- ja moninpelitarjonnan kirkkaimpia helmiä. Samalla sohvalla toisten epäonnelle ja pähkähullulle huumorille yhdessä nauraminen on toiminut lapsista aikuisiin. Game & Wario ei lunasta näitä odotuksia.

Wii U:n ensimmäinen Wario-peli sisältää vain 16 itsenäistä minipeliä, joissa tablettiohjaimen erikoisominaisuuksia hyödynnetään puoliväkisin Nintendo Landin tapaan. Pelivalikoima on koluttu läpi nopeasti, ja vain puolen pariin tekee mieli palata haastavampien tasojen auetessa.

Erilaiset minipelit on suunnattu aivan liian tarkasti tietyille ikäryhmille – osa suorastaan vauvoille, osa tytöille ja osa bilepeliä etsiville aikuisille. Kun yrittää tarjota kaikille jotain, on yhden pelaajaryhmän kokemus todella kapea. Suurin sääli on Nintendon jälleen unohtama lupaus tuoda samalla sohvalla yhdessä pelaaminen takaisin aikana, jolloin valtaosa moninpelaamisesta tapahtuu verkossa. Pöyristyttävästi pelitiloista vain neljä tukee yhtäaikaista moninpeliä, ja niistä kahta jaksaa oikeasti pelata illanistujaisesta toiseen.

Parhaimmat pelit, kuten moninpelattava Pictionary-kopio, eräänlainen ritsacurling ja keilailu, toimivat hienosti, mutta kokonaisuus jää todella ankeaksi. Heikoimmat esitykset, kuten Game & Watch -ajan Pyoro-lintu eivät kuulu hyvän pelin valikoimaan, ellei vastaavia äärimmäisen yksinkertaisia pelejä ole satoja. Vaikka yksinpelitilat ovat keskiarvolta moninpelejä parempia, on niiden uudelleenpeluuarvo olematon.

Syvyyttä on keinotekoisesti saatu lisättyä reilulla kahdellasadalla keräilyesineellä. Minipelien eri tasojen läpäisystä palkinnoksi saatavat pelimerkit lunastetaan hauskasta kanakolikkoautomaatista, jonka palkintomunat sisältävät todella outoja keräilytavaroita. Onneksi edes ne tihkuvat Wariolle uskollisesti sekavaa ja hapokasta suunnittelua mielipuolisuudellaan. Keräily olisi mielenkiintoista, mutta ensiläpäisyn jälkeen pelimerkit ovat kiven alla ja kokoelman kasvattaminen silkkaa tuskaa.

Game & Warion kohderyhmä on aivan liian laaja, eikä muutama nerokas pelitila sitä riitä pelastamaan. Onneksi peli ei sentään ole täysihintainen. Eri ikäluokkiin selkeästi jakautuvan ydinperheen kannattaa tätä ehkä harkita, mutta samanikäisistä pelaajista koostuvalle kaveriporukalle tämä ei tarjoa kuin parit hyvät naurut. Aitoa WarioWarea odotellessa…

4/10
KehittäjäNintendo
JulkaisijaNintendo
PeligenretBilepeli
Pegi-ikärajatK-7
Pegi-merkinnätKauhu, Väkivalta
Lisää luettavaa