Anna se jakari, Chewie

Leffascifi on täynnä epätoivoisen säätämisen hetkiä. Kuvitelkaa Han Solo korjaamassa Falconin hypermoottoria Imperiumin pommituksessa tai Mr. Spockia käynnistämässä Enterprisen reaktoria. FTL on ainoa peli, joka tavoittaa saman tunnelman – koko ajan. Valmistaudu tuskaan.

Takaa-ajetun avaruusaluksen ja sen miehistön hallintaan keskittyvä FTL on indien kirkkaimpia helmiä. Nyt se saapui iPadille, ja vanhat tietokoneversiot päivittyivät samalla ilmaiseksi uuteen Advanced Edition -tilaan. Aika reilua. Päivitys muun muassa selkeyttää käyttöliittymää entisestään ja tekee kaikesta tietysti vaikeampaa. Vähemmän reilua.

Kehittynyt FTL on yksinkertaisesti monipuolisempi. Nyt pelaaja voi jakaa vastustajien aluksiin tuhoa ja kuolemaa mielenhallintasäteillä ja runkoon tarttuvilla hakkerointiroboteilla. Perinteisemmän pärskeen ystävät innostuvat tehokkaista uusista aseista, kuten haulikkomaisista flak-tykeistä ja turbovauhtiin kiihtyvistä vulcan-tykeistä. Vanhoista aluksistakin on saatavilla uudet mallit, ja Lanius-muukalaisrotu aluksineen liittyy taistoon. Kuulostaa hyvältä, mutta valitettavasti vihollisilla on käytössään kaikki samat niksit. Koskaan ei ole ollut näin montaa tapaa epäonnistua.

IPad-ohjaus ei ole ehkä aivan yhtä tarkkaa kuin hiirellä, mutta ei se kauaksi jää. Tietokone- ja tablettipelaajille FTL: Advanced Edition tarjoaa kymmeniä tai satoja tunteja yksinkertaiselta näyttävää mutta uskomattoman monipuolista avaruusseikkailua. Toisia saattaa tietenkin ärsyttää pelin pohjalla oleva satunnaisesti luotujen kohtaamisten painotus: jos FTL päättää, että huonosti menee tällä kertaa, niin sitten menee. Siitä suosta ei nouse Kirk saati Picard.

9/10
KehittäjäSubset Games
JulkaisijaSubset Games
PeligenretStrategia
Lisää luettavaa