Tekijä: Honeyslug
Julkaisija: Sony
Myynnissä: Nyt
Pelikoneet: Vita
Moninpeli: Kyllä
Samalla koneella: 2–8

Vitan Frobisher Says! on täysin ilmainen kokoelma lyhyitä minipelejä, joista jokainen on tehty hyödyntämään jotain laitteen ominaisuutta. Minipelien luonne on varsin hapokas, ja aluksi menee pieni tovi, että tajuaa mitä niissä kaikissa oikein pitää tehdä. Pelejä pelataan Kapteeni käskee -leikin tavoin pelaajaa omituisella brittiäänellä käskyttävän Frobisher-hahmon opastamana. Nintendo-fanit ovat varmasti kärkkäitä osoittamaan, että peli on varsin suoraviivainen lainaus Nintendon omista WarioWare-peleistä, mutta mikäpä siinä lainatessa, jos alkuperäinen idea toimii.

Koska kokonaisuus on selkeästi suunniteltu esittelemään Vitan kaikkia mahdollisia ominaisuuksia, tuntuvat monet minipeleistä aluksi varsin kekseliäiltä, mutta pidemmän päälle niiden viehätys katoaa. Parhaimpia ovat tietenkin ne, jotka hyödyntävät Vitan kumpaakin kosketuspintaa tai kosketusruudun kykyä tunnistaa monta samanaikaista painallusta. Näitä ominaisuuksia hyödynnetään esimerkiksi minipeleissä, joissa jotain pitää litistää puristamalla se kahden sormen väliin tai vaikkapa tukkia vuotavan putken monta vuotokohtaa ruudulla samanaikaisesti. Hämmentäviin minipeleihin kuuluu puolestaan muun muassa se, jossa ruudulla oleva mies pitää saada tanssimaan Vitan kameran kautta silmäluomia räpyttämällä.

Koska pelin saa ladattua Vitalle ilmaiseksi PlayStation Networkista, on sen pisteyttäminen tavallaan turhaa. Kaikkien kannattaa ladata se ja ottaa kaikki hupi irti pelin yli 50 minipelistä niin kauan kuin ne jaksavat viihdyttää. Lisähupia saa lisäksi hankittua parin euron hintaisen lisätehtäväpaketin myötä, joka lisää peliin 15 uutta minipeliä.

6/10
Lisää luettavaa