Final Fantasy VII Remake Intergrade

Pelaaja-lehden sivuilla nähty Final Fantasy VII Remake Intergrade -arvostelu on nyt kaikkien luettavissa Pelaaja.fissä.

14.9.2021 11:05

Final Fantasy VII Remake Intergrade -arvostelu on julkaistu alkujaan Pelaaja-lehden heinä-elokuun tuplanumerossa 224. Tuoreimpien arvostelujen tasalla pysyt tilaamalla lehden täältä!

Väliaika, kahvia ja pullaa!

Mitä enemmän Final Fantasy VII Remaken alkuperäisestä julkaisusta on kulunut aikaa, sitä lämpimämmin huomaan suhtautuvani sen tapaan käsitellä klassikkopelin tapahtumia. Vapauksien ottamisesta huolimatta uusioversion avausosa tavoitti alkuperäisen hengen ja tunnelman sen verran onnistuneesti, etten malta odottaa, minkälainen jatko-osa Midgarin muurien takaa paljastuukaan. Odottavan aika on silti pitkä, joten Remaken uuden sukupolven versio antaa pätevän syyn palata vielä kertaalleen muurien suojaan. Siinä samalla uusi sivutarina tarjoaa suolaista pikkupurtavaa janon kasvattamiseksi.

Final Fantasy VII Remake Intergraden 4–8 tunnin mittainen Intermission-lisäkampanja onkin hyvin pitkälti PS5-version valttikortti. Sen keskiössä ovat ylienergisellä söpöilyllään kansaa jakava ninjatyttö Yuffie ja tämän täysin uusi aisaparihahmo Sonon, jotka ovat soluttautuneet Midgariin varastaakseen Shinran salaa kehittämän supermaterian. Vaikka ninjakaksikon edesottamukset johtavat melko yksinkertaiseen tapahtumaketjuun, tarinasta paljastuvat uudet palaset riittävät pitämään fanit hereillä. Sen lisäksi, että Intermission on ensisilmäys Yuffien Remake-versioon, se on myös täysin ennennäkemätön luku Final Fantasy VII:n tarinassa.

Final Fantasy VII Remake Intergrade -arvostelu

Midgar-asetelman myötä lisäyksessä kierrätetään jokusia emopelistä tuttuja sijainteja, mutta niihin on pyritty tuomaan myös uusia piirteitä ja alueita. Slummeissa voi muun muassa upottaa tuntitolkulla aikaa kivi–sakset– paperi-periaatteella toimivaan Fort Condor -lautapeliin, joka pohjautuu löyhästi alkuperäisen Final Fantasy VII:n samannimiseen minipeliin.

Yuffien ohjastaminen itsessään tuntuu tuoreelta, sillä heittotähtiin ja bumerangeihin keskittyvä ninjaneito voi rikkoa esinelaatikoita etäisyyksien päästä ja kiipeillä ritilöitä pitkin määränpäähänsä. Etäisyyttä korostava taistelutyyli poikkeaa tarpeeksi Cloudin, Tifan ja kumppaneiden vastaavista, mikä tekee hahmon kykyjen opettelusta varsin hauskaa.

Emopelistä poiketen muita tiimijäseniä ei päästä ohjaamaan suoraan, mutta Sononille annetaan erikoishyökkäyskomentoja tämän ATB-taistelumittarin täyttyessä. Pelaajat pidetään aktiivisina myös Intermissionin erikoisuuksiin lukeutuvalla synergialla, joka mahdollistaa kaksikon tuhovoimaiset yhteishyökkäykset mutta hidastaa Sononin ATB-mittarin täyttymistä. Yhteenottoihin muovautuu lopulta hauska vuorotteludynamiikka, jota päästään harjoittelemaan myös päätarinan ulkopuolisissa virtuaalihaasteissa.

Final Fantasy VII Remake Intergrade -arvostelu

Uuden sukupolven päivityksenä Final Fantasy VII Remake Intergrade on kaikin puolin pätevä. Entuudestaan näyttävää ulkoasua on hiottu entisestään, suttuisemmat tekstuurit loistavat poissaolollaan, ja latausajat ovat supistuneet olemattomiin. Onpa mukaan saatu tyylikkäitä valaistus- ja heijastusefektejäkin, jotka tuovat hyppysellisen lisäeloa Midgarin slummeihin ja makoenergiasta hohkaaville kaduille. PlayStation 5:n teho on kohdistettavissa joko ruudunpäivitykseen tai resoluutioon, joista erityisesti ruudunpäivityksen korostaminen saa Intergraden toden teolla tuntumaan uuden sukupolven versiolta.

Täysin uusille tulokkaille Final Fantasy VII Remake Intergrade onkin selkeästi paras tapa nauttia yhdestä viime vuoden tärkeimmistä roolipeleistä. Alkuperäisen PS4-version omistajille päivittäminen uudelle sukupolvelle lienee päivänselvää, sillä siirtymän voi tehdä täysin ilmaiseksi PS5:n oman verkkokaupan kautta. Tässä tapauksessa erilliseksi hankinnaksi jää ainoastaan Intermission, joka lyhykäisyydestään huolimatta on kelvollinen välipala kaikille, jotka odottavat jo pääsyä Midgarin muurien tuolle puolen. Näin ollen viime vuonna alkuperäisversiolle annettu arvosana jää voimaan myös Intergradelle.

8/10
KehittäjäSquare Enix
JulkaisijaSquare Enix
PeligenretRoolipeli
JulkaisualustatSony PlayStation 5
Pegi-ikärajatK-16
Pegi-merkinnätVäkivalta
Lisää luettavaa