Final Fantasy VII Remake Intergrade (Pc)

Pelaaja-lehden sivuilla nähty Final Fantasy VII Remake Intergrade (Pc) -arvostelu on nyt kaikkien luettavissa Pelaaja.fissä.

4.3.2022 11:30

Final Fantasy VII Remake (Pc) -arvostelu on julkaistu alkujaan Pelaaja-lehden helmikuun numerossa 230. Tuoreimpien arvostelujen tasalla pysyt tilaamalla lehden täältä!

Erinomaisen pelin heikko pc-versio

Vanhojen pelien uusintaversiot eivät ole enää vuonna 2022 mikään uusi juttu, joten nykyään massasta voi erottua vain tekemällä jotain todella erityistä. Final Fantasy VII Remaken tapauksessa siinä onnistuttiin kehittämällä klassikkopeli alusta alkaen uusiksi. Pc-versio puolestaan on päätetty erottaa massasta omintakeisella tavalla, sillä se on toteutettu yhtä huonosti kuin alkuperäisen pelin pc-versio!

Vitsailu sikseen, mutta Final Fantasy VII Remake Intergraden pc-versio on todellakin melkoinen pettymys. Pelinä se sisältää kaiken saman sisällön kuin viime vuonna ilmestynyt PlayStation 5:n vastine, eli pitkän päätarinan mukaan on heitetty myös pino pienempiä lisäsisältöjä ja useamman tunnin mittainen uusi sivutarina, jossa Yuffie-ninja puuhailee päätarinan aikana omiaan.

Final Fantasy VII Remake Intergrade (Pc) -arvostelu

Käännös vaikuttaa ensisilmäyksellä ihan asialliselta, ainakin jos koneesta löytyy vääntöä. Muskelikoneella pelattuna Final Fantasy VII Remake näyttää todella kauniilta, mutta säätömahdollisuudet ovat todella rajalliset. Ei kannata haaveilla säteenseurannan kaltaisista herkuista tai Nvidian ja ATIn kehittämien tekoälypohjaisten reunanpehmennystekniikoiden tukemisesta, vaikka taustalla pyörivä Unreal Engine 4 tukee niitä.

Varsinkin DLSS:n ja FidelityFX:n puuttuminen on todella ikävää, sillä ne ovat perinteisesti todella hyvä keino saada pelit pyörimään pehmeästi vaatimattomammillakin koneilla menettämättä juuri lainkaan graafista loistoa. Kylmä suihku on luvassa myös erikoisnäyttöjen omistajille, sillä esimerkiksi ultraleveitä resoluutioita ei tueta lainkaan.

Vielä ikävämpää on se, että huonolla tuurilla pc-versio kärsii miltei jatkuvasta ja merkittävästä töksähtelystä. Töksähtelyä tuntuu esiintyvän jonkin verran miltei kaikilla kantaa ottaneilla pelaajilla, mutta se voi olla jopa muskelikoneilla niin pahaa, että pelikokemus kärsii merkittävästi. Ongelmaa ei saa korjattua pudottamalla resoluutiota, rajoittamalla ruudunpäivitysnopeutta tai millään muillakaan toistaiseksi löydetyillä keinoilla – puhdasta arpaonnea siis.

Final Fantasy VII Remake Intergrade (Pc) -arvostelu

Löperö tekninen toteutus ja puutteelliset säätövaihtoehdot ovat nykyaikana todella hämmentäviä. Vielä hämmentävimmiksi ne muuttuvat, kun muistaa, että muutaman vuoden takainen Final Fantasy XV:n pc-käännös oli todellinen esimerkkitapaus hyvästä käännöksestä. Mitä ihmettä tässä välissä on tapahtunut?

Tämä ei tarkoita, että versio olisi pelikelvoton, etenkin jos onnistuu välttämään ne pahimmat töksähtelyt. Oma pelini pyöri kohtalaisen hyvin ja maistui aivan siinä missä PlayStation-versiot aiemmin.

Final Fantasy VII Remake on edelleen ehdottomasti pelaamisen arvoinen ja kuuluu viime vuosien parhaimmistoon. Konsoliversiot olivat loistava esimerkki siitä, miten hyvin uusintaversiot voidaan tehdä, kunhan rahaa ja halua löytyy. Todella harmillisesti raha ja halu ovat kuitenkin loppuneet kesken, kun on tullut pc-version vuoro. En oikein keksi, mikä muu voi selittää näin kämäisen ja riisutun pc-version julkaisua, varsinkaan kun kyseessä on yksi Square Enixin suurimmista ja tärkeimmistä peleistä.

7/10
KehittäjäSquare Enix
JulkaisijaSquare Enix
PeligenretJRPG, Roolipeli
Pegi-ikärajatK-16
Pegi-merkinnätKiroilu, Väkivalta
Lisää luettavaa