Everybody’s Golf

Everybody’s Golf on perijapanilaisesta ulosannistaan huolimatta näppärä ja riittävän haastava golfpeli. Sarjan pelit tunnetaan Japanissa Minna no Golf- ja Yhdysvalloissa Hot Shots Golf -nimillä, ja niitä on julkaistu lukemattomille alustoille pitkin konsolihistoriaa, mikä kertoo pelisarjan voimasta.

18.4.2012 14:56

Kehittäjä: Clap Hanz
Julkaisija: Sony Computer Entertainment Europe
Myynnissä: Nyt
Pelikoneet: PlayStation Vita
Moninpeli: On
Samalla koneella: Ei
Verkossa: 1–30

Reikä maassa

Everybody’s Golf on perijapanilaisesta ulosannistaan huolimatta näppärä ja riittävän haastava golfpeli. Sarjan pelit tunnetaan Japanissa Minna no Golf– ja Yhdysvalloissa Hot Shots Golf -nimillä, ja niitä on julkaistu lukemattomille alustoille pitkin konsolihistoriaa, mikä kertoo pelisarjan voimasta. Pelin konsepti on väistämättä vanha, mutta väitän, että tässä on yksi PlayStation Vitan julkaisupäivän kärkipeleistä.

Everybody’s Golfin käsikonsoliversio tuntuu täysiveriseltä PS3-peliltä, ja kannettavan alustan unohtaakin nopeasti. Ulkoasussa ei ole valittamista, ja kirkkailla karkkiväreillä kyllästetty animemaailma näyttää hyvältä. Pakolliset uuden raudan tarjoamat kikat on käytetty, mutta niitä ei hierota pelaajan naamaan. Lisätty todellisuus yhdistettynä gyroskooppiin toimii itse asiassa oikein hyvin ja antaa hieman aktiivisemman kulman golfaamiseen. Tavanomaiset kameranäkymät löytyvät toki tästäkin.

Jokapojan golfaaminen on arcadehenkistä ja siksi mittaripohjaista. Lyönnit, etäisyys lippuun ja tuulennopeus ilmoitetaan selkeästi. Suoriutuminen on paikoin numeropeliä, eikä Tiger Woodseista tuttua analogitatti-swingiä ole, mutta eipä sitä kaipaakaan.

Everybody’s Golf tekee erinomaisesti sen, mihin pyrkii. Pelaaminen on helppoa, viihdyttävää ja riittävän haastavaa. Yhdeksänreikäisen ratapuolikkaan pelaa erittäin nopeasti, mikä soveltuu käsikonsolipelaamiseen hyvin.

Jälleenpeluuarvoakin riittää. Pelaamalla saa avattua runsaan kirjon erilaisilla ominaisuuksilla varustettuja mailoja, palloja, pelaajia ja ratoja. Päivittäin järjestettävä International-turnaus asettaa verkkogolfaajat vastakkain, mutta ominaisuus ei ollut vielä auennut arvostelun hetkellä.

8/10
Lisää luettavaa