Lisää täytettä kurveihin

Muodollisuuksistaan tunnettu Dead or Alive 5 ei ehtinyt viihtyä markkinoilla vuotta pidempään, kun pinnan alle isketään jo uutta silikonitäytettä. Taistelupeleille tyypilliseen tapaan päivitetty versio viilaa, hioo ja laajentaa alkuperäistä kokemusta juuri sen verran, että alehintaisen Dead or Alive 5 Ultimaten voi todenteolla sanoa olevan Team Ninjan tuoreimman mätkeen paras versio.

Satunnaisemmille DoA5-pelaajille uudistukset ja lisäykset tuskin ovat niin tarpeellisia, että Ultimate-päivitys kannattaisi. Sarjan kepeähkömpään mätkeeseen hurahtaneille uudet hahmot (Ein, Leon, Virtua Fighterin Jacky sekä Ninja Gaidenin Rachel ja Momiji), kentät, liikkeet ja bugikorjaukset sen sijaan ovat tuntuvia. Ehdottomasti hauskin lisä on neljän hengen kaksi vastaan kaksi -taistelut, jotka onnistuvat luonnollisesti entistä sujuvammassa verkkopelissä. Uusien tulokkaiden iloksi pelin saloihin pääsee entistä paremmin uusilla harjoitusmuodoilla ja -haasteilla.

Ultimatesta on saatavilla myös ilmainen Core Fighters -latausversio, johon voi irtokarkkina ostaa koko pelin ominaisuuksia, kuten alkuperäisestä pelistäkin tutun tarinatilan ja muita hahmoja mukana tulevien Kasumin, Ayanen, Hayabusan ja Hayaten rinnalle. Jos pelistä innostuu, sen täydentäminen pala palaselta käy kuitenkin pahemmin lompakon päälle kuin koko version ostaminen.

Dead or Alive 5 Ultimate osoittaa, ettei peli ole päässyt vanhentumaan vuodessa. Se on edelleen erittäin kaunis, sulava ja toimiva, mutta nyt myös entistä monipuolisempi ja viihdyttävämpi.

8/10
KehittäjäTeam Ninja
JulkaisijaTecmo Koei
PeligenretTappelu
Pegi-ikärajatK-16
Pegi-merkinnätOnline, Seksi, Väkivalta
Lisää luettavaa