Dead Nation: Apocalypse Edition

Housemarquen erinomaisen zombiräiskinnän perustukset pysyvät vankalla pohjalla myös PS4-pintaremontin jälkeen.

16.10.2014 13:27

Maailma punavihreiden lasien läpi

Housemarquen elävillä kuolleilla kansoitettu reaktioräiskintä Dead Nation laahusti monen pelaajan näkökentästä ohi alkuperäisen julkaisun aikaan, mutta mainioon zombisilppuriin puhalletaan nyt uutta eloa PS4:llä.

Apocalypse Editionia voi hyvällä omallatunnolla kutsua kasvojenkohotukseksi. Climax Studiosin tekemä uusioversio ei kajoa alkuperäispelin avainasioihin, vaan tarjoaa pykälää nätimpää grafiikkaa, PS4:lle räätälöityjä verkko-ominaisuuksia sekä pari uutta pelimuotoa ja Road to Devastation -lisäosan.

Ytimeltään Dead Nation on kahden sauvan arcaderäiskinnän muottiin puristettu Left 4 Dead isometrisellä kuvakulmalla. Elävien kuolleiden aallot pieksevät vasten yhden tai kahden pelaajan muodostamaa tulivoimaista aallonmurtajaa, ja urbaanit maailmanlopun maisemat täyttyvät ennätysajassa hurmeesta ja ruumiinosista.

Dead Nation osuu juuri niihin makuhermojen reunakkeisiin, joihin Housemarque peleissään tapaa tähdätä. Pulssia nostattavat tulitaistelut ja kireä tunnelma muodostavat alkuvoimaisen intensiivisen kokonaisuuden, joka kruunataan mainiolla audiovisuaalisella toteutuksella. Dead Nationissa vuorottelu uhkarohkean rynnäriravin ja taktisilla perääntymisillä täplitetyn katkokävelyn välillä pitää pelaajan varpaillaan läpi nokkelasti sokkeloituvien kenttien.

Dead Nation: Apocalypse Edition on klassinen esimerkki Housemarquen tyylistä luoda pieniä suuria kokonaisuuksia, jotka tarjoavat enemmän kuin osiensa summa antaisi odottaa. PS4-päivitys tuskin lämmittää veteraaneja, mutta alkuperäisen pelin ohittaneille tarjoutuu kultainen tilaisuus korjata erheensä.

8/10
JulkaisijaSony
JulkaisualustatSony PlayStation 4
Pegi-ikärajatK-18
Lisää luettavaa