Apua, muukalainen söi pelini!

Dark Matterista piti tulla Metroidin ja Dead Spacen pelottava hybridi, mutta pelaajien käsiin jäi vain vuosikymmenen naurettavin loppu ja hyytävä tarina joukkorahoituksen vaaroista.

Mahdollisuudet ja toivon voi nähdä siinä tuotteessa, joka raahautui latauskauppoihin. Tyhjältä avaruusalukselta heräävän sankarittaren paidassa on Samukseen viittaavat olkatoppaukset, ja pimeyden ja valon leikki on kaunista ja pelillisesti kiinnostavaa. Kamera on metroidvania-lajityypin peliksi niin lähellä toimintaa, että muukalaiset yllättävät pelottavan helposti.

No, Kickstarter-kampanja kaatui, rahat loppuivat ja tekijät saivat saapasta ahteriin. Sitten puolivalmis raakile livautettiin Steamiin, ja loppu on historiaa. Opetusosiossa esiteltyjä varusteita ja kaikkia luvattuja aseita ei nähdä, kun hupi loppuu ilman varoitusta karuun tekstiruutuun, jossa voisi hyvin lukea ”Sainpas rahasi, taukki!”. Pelaajien raivon säikäyttämä pelifirma päivitti nopeasti mukaan hörhön loppuanimaation, joka tarjoilee muka vastauksia, muttei muuta mitään.

Masentavinta on se, että Dark Matterin ideassa ja skarpissa grafiikassa on todella sitä jotakin. Nyt vähän yli kympillä saa puoli peliä ja paljon tyhjiä lupauksia, joita ei koskaan lunasteta. Kauhua sekin.

4/10
Lisää luettavaa