Keskinkertaista raideräiskintää

Crimson Dragon on kulttimaineesta nauttivan Panzer Dragoon -raideräiskintäsarjan henkinen jatko-osa. Pelimekaniikaltaan se on tuulahdus menneisyydestä, jolloin monet konsolipelit olivat tuttuja pelihalleista ja avoin pelimaailma oli tuntematon käsite. Toiminta koostuu lyhyistä, muutaman minuutin pituisista tehtävistä, joiden aikana liidellään lohikäärmeellä vaihtelevissa maisemissa ja räiskitään kaikkea vastaan tulevaa.

Kentät etenevät genren mukaisesti täysin raiteilla, ja pelaajalla on hyvin vähän tilaa väistellä vastaan tulevia ammuksia tai esteitä. Pelaaminen tuntuu kankealta, sillä ohjaus on onneton ja automaattisesti kääntyilevä kamera lähinnä häiritsee tähtäilyä. Myös tekniseltä toteutukseltaan peli on varsin vaatimaton. Ulkoasu on karu ja ruudunpäivitys heittelehtii isommissa taisteluissa.

Tehtävien vaikeustaso vaihtelee melkoisesti, mutta onneksi avuksi voi palkata tekoälyn ohjastaman lohikäärmeen. Tehtäviä pääsee pelaamaan myös verkossa yhteistyössä toisen pelaajan kanssa. Omaa lohikäärmettä voi kehittää, ja sille voi opettaa uusia kykyjä vihollisilta tippuvilla esineillä. Rahalla pystyy ostamaan myös uusia lohikäärmeitä, joilla on käytössä erilaisia hyökkäystyyppejä ja kykyjä. Vastaavaa monipuolisuutta olisi kaivannut myös tehtäviin, jotka toistavat itseään liikaa.

Kokonaisuutena Crimson Dragon jää varsin vaisuksi tapaukseksi ja osoittaa karulla tavalla sen, kuinka pelit ovat menneet eteenpäin sitten Panzer Dragoonin kulta-aikojen.

4/10
KehittäjäGrounding Inc
JulkaisijaMicrosoft
JulkaisualustatMicrosoft Xbox One
Pegi-ikärajatK-12
Pegi-merkinnätKiroilu
Lisää luettavaa