Clash of Clans

Kotimainen Supercell on tunnettu selainpohjaisista ilmaispeleistään. Nyt yhtiö on julkaissut myös ensimmäiset mobiilipelinsä, kun kesän aikana ladattavaksi ilmestyivät Hay Day sekä Clash of Clans.

7.9.2012 09:16

Kehittäjä: Supercell
Hinta: Ilmainen
Koko: 41 Mt
Minimivaatimukset: iPhone 3GS / 3. sukupolven iPod Touch / iPad, iOS 4.3

Sosiaalista sodankäyntiä

Kotimainen Supercell on tunnettu selainpohjaisista ilmaispeleistään. Nyt yhtiö on julkaissut myös ensimmäiset mobiilipelinsä, kun kesän aikana ladattavaksi ilmestyivät Hay Day sekä Clash of Clans. Molemmat ovat ilmaiseksi pelattavia rakentelupelejä, jotka perustuvat yhteisöllisyyteen ja mikromaksuihin.

Clash of Clans on melko perinteinen genrensä edustaja. Pelaaja voi rakentaa omaa kyläänsä ja kasvattaa samalla armeijaa, jolla hyökätä vihollisten ja muiden kylien kimppuun. Rakentamiseen käytetään kahta eri resurssia, joita kertyy lisää ajan mittaan, kunhan muistaa käydä aina silloin tällöin pelin sisällä keräämässä niitä. Rakentelua voi lisäksi nopeuttaa käyttämällä jalokiviä, joita saa lisää vain tehtäviä suorittamalla tai ostamalla niitä oikealla rahalla. Ilman jalokivien apua rakennuksien päivittäminen ja rakentaminen voi kestää jopa tunteja.

Tekoälyn ohjaamien viholliskylien lisäksi pelaaja voi hyökätä myös muiden pelaajien kimppuun verkossa ja varastaa heiltä samalla resursseja. Hyökkäyksestä tulee ilmoitus vastapuolelle, joka voi lähteä kostoretkelle helposti. Jos haluaa rakennella rauhassa, voi oman kylän puolustamiseksi ostaa väliaikaisen suojan, joka estää muiden pelaajien hyökkäämisen tietyksi ajaksi. Yhteisöllisyys on myös tärkeässä roolissa, sillä pelaajat voivat liittoutua yhteen ja perustaa klaaneja.

Clash of Clans on lopulta melko yksinkertainen rakentelupeli, joka alkaa kiinnostavan alun jälkeen toistaa itseään melko nopeasti – aivan kuten monet muutkin ilmaispelit.

7/10
Lisää luettavaa