Castlevania: Lords of Shadow – Mirror of Fate

Vanhan klassikkosarjan modernisoitu ja komea käsikonsoliversio, joka keskittyy enemmän toimintaan kuin seikkailuun.

5.4.2013 08:53

Legendaarinen kaksiulotteinen Castlevania-sarja uudisti itseään monien fanien mielestä liikaakin astuessaan 3D-aikakauteen kotikonsoleille julkaistun Castlevania: Lords of Shadow’n myötä. Kuten sarjan uusimman käsikonsolipelin Mirror of Faten koko nimestä voi päätellä, jatkaa se samoilla linjoilla – ja saman tekijän käsissä.
Kyseessä ei siis ole puhdas vanhan tyylin Castlevania-peli, vaikka yhtäläisyyksiä niihin löytyykin. Niinpä Mirror of Faten miellyttävyys riippuu pitkälti siitä, onko pelaaja vanhojen Castlevania-pelien ystävä vai onko kyseessä uudempi tuttavuus.
Peli jatkaa Lords of Shadow’n tarinaa 25 vuotta sen tapahtumien jälkeen. Pääosassa ovat edelleen Belmontin suvun edustajat, jotka tällä kertaa pyrkivät puhdistamaan muinaista pelottavaa linnaa sitä riivaavasta pahasta ja kohtaavat samalla sukunsa synkän salaisuuden. Tarina hyppii ajassa kolmen eri Belmontin välillä, joista jokaisella on omat kohtalonsa saman linnan syövereissä.
Pelillisesti Mirror of Fate on lähempänä perinteisiä Castlevania-pelejä kuin varsinainen Lords of Shadow. Vaikka peli hyödyntää 3DS:n kolmiulotteista grafiikkaa todella huikeasti maisemissaan, tapahtuu liikkuminen ja taistelu silti vanhaan tyyliin kaksiulotteisesti sivulta kuvattuna. Peli painottuu kuitenkin enemmän taisteluun kuin tutkimiseen tai tasoloikkaan, ja eteen tulevat pulmat koostuvatkin pitkälti erilaisten laatikoiden liikuttelusta. Tasoloikintaa vaaditaan etenemisessä koko ajan, mutta liian hankalaksi sitä ei ole tehty.
Jokaisella Belmontilla on omat erikoisuutensa ja ruoskamainen aseensa, jota käytetään niin taisteluun kuin liikkumiseenkin. Hahmot myös kehittyvät oppimalla uusia taitoja ja taisteluliikkeitä kokemustasojen avulla. Belmonteissa on sopivasti eroa toisiinsa, jotta niiden välillä vaihtelu pitää pelattavuuden tuoreena.
Taisteleminen perustuu pitkälti erilaisiin komboihin, mutta myös torjuminen ja väistely on tärkeää hallita vastahyökkäysten suorittamiseksi. Etenkin lukuisat pomot vaativat taktisempaa taistelua kuin pelkkää nappien sokeaa hakkaamista. Hahmojen varusteita voi parantaa uusilla esineillä, ja monet kyvyt sekä esineet avaavat linnasta uusia paikkoja, joita voi palata tutkimaan. Näin tosin löytää lähinnä linnan edesmenneiden asukkien ja sankareiden päiväkirjoja, joista irtoaa kokemuspisteitä. Linnan joka sopukan tutkimista olisi voinut rohkaista hieman tuntuvammilla aarteilla, mutta onpahan pelissä näin edes jotain keräiltävää.
Pelin ulkoasua ei voi myöskään kehua liikaa. Vaikka varsinainen pelaaminen tapahtuu sivusta kuvattuna, ovat maisemat ja hahmot itsessään täysin kolmiulotteisia. Kolmiulotteisuuden vaikutus on niin vahva ja toimiva, että ajoittain tuntuu kuin katsoisi pientä näyttämöä, jossa eri hahmot esiintyvät. Kyseessä on varmasti yksi 3DS:n tähän mennessä komeimmista kolmiulotteisista ulkoasuista. Äänimaailmassakaan ei ole mitään vikaa, joten audiovisuaalisesti peli on todella laadukas.
Mirror of Fate on komea ja toimiva taistelupainotteinen seikkailu, joka jatkaa Castlevania-sarjan modernisointia Lords of Shadow’n jalanjäljissä. Vanhat fanit olisivat ehkä halunneet enemmän Symphony of Nightin kaltaista peliä, mutta ei tässäkään mitään vikaa ole. Peli maistuu varsin mainiosti kaltaisilleni sarjaa vähemmän tunteville.

7/10
KehittäjäMercurySteam
JulkaisijaKonami
JulkaisualustatNintendo 3DS
Pegi-ikärajatK-16
Pegi-merkinnätVäkivalta
Lisää luettavaa