Call of Juarez: Gunslinger

Jos pitää yhtään spagettilänkkäreistä tai kekseliäästä tarinankerronnasta, Call of Juarez: Gunslinger on ehdottomasti tutustumisen arvoinen.

4.7.2013 12:46

Tarina villistä lännestä

Call of Juarez -pelisarjalla on pitkä, mutta vaihtelevantasoinen historia. Ensimmäinen osa oli mitä oli, toinen oli sangen mainio länkkäriräiskintä ja kolmas kamala nykyaikaan sijoittuva poliisipeli. Odotukset ladattavana halpispelinä julkaistun Gunslingerin suhteen eivät siis olleet kovin korkealla. Ehkä juuri siksi yllätys onkin niin iloinen, kun Gunslinger on paitsi mainio peli, kenties jopa sarjansa paras.

Gunslinger kertoo tarinan Silas Greavesista, karusta palkkionmetsästäjästä. Tai oikeammin Greaves kertoo tarinan Gunslingeristä, sillä pelin runkona toimii Greavesin kapakassa kertoma tarina. Mies toimii itse pelin kertojana, ja hänen kuulijansa keskeyttelevät vähän väliä tarinan kyselläkseen tarkennuksia tai korjauksia pelin tapahtumiin.

Kun näitä korjauksia tulee, peli usein kelaa hetken taaksepäin ja äsken pelattu kohtaus nähdään uudelleen pienillä muutoksilla. Eräässä kohdassa Silas esimerkiksi kertoo ensin joutuneensa apassien hyökkäyksen kohteeksi, jolloin taistellaan apasseja vastaan. Sitten joku kysyy, että mitä ihmettä ne apassit muka näillä mailla tekivät, jolloin Silas muistaa, että nehän olivatkin länkkäreitä, jotka taistelivat kuin apassit.

Ratkaisu on mitä mainioin. Se antaa pelille persoonallisen tunnelman ja pitää tarinan liikkeessä. Kun pelissä ei ole turhia välianimaatioita tai muita toiminnan keskeyttäjiä, voidaan keskittyä kuuntelemisen ohella siihen pääasiaan, räiskimiseen.

Call of Juarez: Gunslinger on pätevä räiskintäpeli. Arsenaaliin mahtuu kerrallaan kaksi asetta sekä erinäinen pino dynamiittia ja muuta mukavaa. Asevalikoimasta löytyy revolverien ohella haulikoita, kivääreitä ja muuta länkkärikamaa. Kaikilla on omat käyttötarkoituksensa, ja kaikki tuntuvat tarpeeksi tehokkailta ollakseen hauskoja käyttää.

Toiminta itse on nopeatempoista ja sisältää vahvan komboelementin: tappoja tai maiseman tuhoamista pitää harrastaa tiheään tahtiin, jotta pistekertoimet kasvavat räiskiessä. Ja toki mitä hienompi tai vaikeampi tappo, sitä enemmän pisteitä.

Perusräiskintää rytmitetään mukavasti kaksintaisteluilla, jotka ovat teknisesti haastavia ja täten palkitsevia, kun ne vihdoin onnistuu voittamaan. Suurin ukkospilvi taivaalla on kyseenalainen uudelleenpeluuarvo. Tarina kulkee joka kerralla samalla tavalla, ja kun sen yllätykset on nähnyt, tuskin palaa enää pelin pariin uudelleen. Arcade-pelitila ja mahdollisuus pelata kaksintaisteluita uudelleen eivät myöskään auta kamalasti.

Toisaalta Call of Juarez: Gunslinger on vain 15 euron hintainen ladattava peli, joten kyllähän tämäkin riittää. Mukavaa pelattavaa iltapäiväksi tai pariksi – on se ihan kohtalainen vastine rahoille!

8/10
KehittäjäTechland
JulkaisijaUbisoft
PeligenretRäiskintä
Pegi-ikärajatK-16
Pegi-merkinnätKiroilu, Väkivalta
Lisää luettavaa