Tarpeellisuuden rajamailla

Borderlands 3:a saadaan odottaa vielä syyskuuhun asti, mutta tulevaan on voinut valmistautua näin keväällä uudella Borderlands Game of the Year Edition -paketilla. Julkaisu on tuonut kymmenen vuoden takaisen alkuperäisen Borderlandsin lisäsisältöineen ensimmäistä kertaa PlayStation 4:lle sekä Xbox Onelle ja päivittänyt kokemusta sieltä täältä myös pc:llä.

Ehostuksista näkyvimmät liittyvät tietysti visuaaliseen hienosäätöön. Tarkemmat tekstuurit tekevät pelistä heti siedettävämmän silmille ja tukevat hyvin sen valmiiksi piirrosmaista ulkoasua. Valaistusta ja hahmomalleja on myös elävöitetty, vaikkakaan vuosikymmenen takaisen pelimaailman staattisuutta se ei pysty piilottamaan. Pelatessa on edelleen siis selvää, että käsissä on menneen sukupolven räiskintäpeli. Unreal Engine 3:n vanha perisynti eli jälkikäteen latautuvat tekstuurit ovat yhä myös näkyvästi mukana.

Paketin mielenkiintoisimmat muutokset vaikuttavat suoraan pelaamismukavuuteen. Vihollisten pudottamia ammuksia ja rahaa ei tarvitse enää erikseen poimia nappia hakkaamalla, ja ympäröivästä maailmasta pysyy paremmin selvillä ruudun ylälaitaan lisätyllä minikartalla. Tavaravalikon hallintaa on samalla helpotettu antamalla mahdollisuus merkitä kerättyjä varusteita joko roskaksi tai tärkeiksi niiden tarpeellisuuden mukaan. Viilauksista mikään ei mullista Borderlandsin pelaamista, mutta ne modernisoivat sitä siedettävämmäksi nykypäivää varten.

Borderlands Game of the Year Edition Enhanced

Paikallisesti toimivan yhteistyöpelaamisen lisäksi suurimmat pelilliset muutokset painottuvat Borderlandsin surullisenkuuluisaan loppupomoon. Aiemmin lähinnä passiivisuudestaan tunnettu hirvitys on nyt aktiivisempi hyökkääjä ja näin ollen mielenkiintoisempi vastus. Siltä saatavat palkinnotkin ovat saaneet selvää tehostusta, joskaan muutoksen arvo ei ole erityisen suuri koko pelin kannalta. Kyseessä kun on vain yksi vähän isompi taistelu muiden joukossa.

Muuten alkuperäinen Borderlands on hyvin ennallaan. Tarjolla on paljon juoksentelua edestakaisin erilaisia hanttihommia tehden, eikä mikään aktiviteetti kysy suuremmin keskittymistä. Kiehtovin puoli pelissä koostuu edelleen sen satunnaisesta asetarjonnasta, joka pudottelee pelaajille jatkuvasti hienoisin eroavaisuuksin varustettuja tuliluikkuja. Näiden hallinnointikaan ei silti vaadi pelaajilta paljoa. Ehdottomasti parhaimmillaan Borderlands onkin yhä pienen kaveriporukan hengailupelinä. Itselläni pelin verkkopuoli toimikin onneksi luotettavasti. Netissä on liikkunut kuitenkin jonkin verran tietoja yhteysongelmista, joita Gearbox on luvannut tutkia.

Borderlands Game of the Year Edition on 2K:lta ja Gearboxilta hieno ele pc-pelaajia kohtaan, sillä vanhemman Game of the Year -paketin Steam-omistajat saivat parannetun version pelattavakseen ilmaiseksi. Konsoleiden osalta vaikutus on pienempi, sillä vastaavaa tarjousta ei ole ja Borderlands-kuumeen taltuttamista varten tarjolla on jo tuhdimpi Borderlands: The Handsome Collection -paketti. Mikäli nostalgia tai uteliaisuus vetää kuitenkin yhä alkuperäisen Borderlandsin pariin, Game of the Year Edition on silti varteenotettava vaihtoehto suunnata sarjan juurille.

6/10
Julkaisija2K Games
Pegi-merkinnätKiroilu, Online, Väkivalta
Lisää luettavaa