Bayonetta 2 (Nintendo Switch)

Molemmat Bayonettat entistä ehompina ja kannettavina versioina? Vuoden kulttuuriteon palkinto on nyt lähellä.

23.2.2018 11:06

Tupla-annos tukkataikaa

PlatinumGamesin Bayonetta-pelit ovat jääneet turhan vähälle huomiolle. Varsinkin vain Wii U:lle julkaistu Bayonetta 2 meni useimmilta ohi, mikä on suorastaan rikollista. Nyt onkin kultainen tilaisuus pokata Switch-versio plakkariin, sillä se on puhdasta parhautta.

Bayonetta-pelit ovat kaiken totaalisen överiksi vetäviä toimintapelejä, joissa Bayonetta-noita taistelee taivaan ja helvetin voimia vastaan tukkamagiansa avulla. Bayonetta 2:n ensimmäisessä kentässä lennetään hävittäjän selässä pitkin Manhattanin taivaita taistelemassa enkeliarmeijoita vastaan samalla, kun tummaihoinen joulupukki ja demonigangsteri ajavat Cadillacilla pitkin pilvenpiirtäjien seiniä. Eikä se meno siitä ainakaan rauhoitu.

Ei pelkällä koheltamisella kulttimainetta tienattaisi, vaan Bayonettat tarjoavat myös A-luokan toimintaa Devil May Cry -pelien hengessä. Ohjaus on tiukka, hyökkäysvalikoima laaja ja meno hillitöntä.

Switch-käännös on enimmäkseen erinomaisen laadukas. Se on hieman ikävää, että peli pyörii sekä kannettavassa tilassa että televisioon kytkettynä vain 720p-resoluutiolla, joten esimerkiksi tekstit ja muut staattiset elementit näyttävät rosoisilta. Toiminta on kuitenkin niin nopeaa, että liikkeessä matalaa resoluutiota ei käytännössä ehdi huomaamaan.

”Bayonettat näin toimivina versioina taskukoossa on aika pahuksen hieno juttu!”

Matalalla resoluutiolla on myös varmistettu se, että peli pyörii miltei vakaasti 60 fps:n nopeudella molemmissa pelitiloissa, eivätkä ne harvalukuiset töksähdykset ole niin merkittäviä, että niitä edes useimmiten huomaisi. Bayonettat näin toimivina versioina taskukoossa on aika pahuksen hieno juttu!

Ja todellakin Bayonettat monikossa, sillä pelin mukana tulee latauskoodi, jolla saa lunastettua itselleen alkuperäisen pelin. Switch-versio ei toki pärjää viime vuonna julkaistulle pc-remasteroinnille mutta toimii asiallisesti. Kaksikosta jatko-osa on mielestäni parempi kiitos pienten ja suurempien uudistustensa ja paremman rytmityksensä, mutta ykkösosakin on yhä erinomainen teos.

Muuten Wii U -versioon ei ole tehty kamalasti muutoksia. Amiibo-tuki on edelleen mukana ja tarjoaa riemastuttavia hetkiä, kun prinsessa Peachin asuun pukeutunut Bayonetta kurmoottaa enkeleitä nilkkaansa sidotulla chain chompilla. Puhdasta älyttömyyttä tämäkin!

Olisi ollut kiva nähdä Switch-versiossa jonkinlaisia uudistuksia ja lisäyksiä, ja myös 1080p-resoluutio olisi ollut hieno juttu. Nytkin 60 eurollaan saa kuitenkin kaksi genren parhaimmistoon kuuluvaa peliä erinomaisen sujuvina ja toimivina versioina, joita voi pelailla vaikka bussissa – jos kehtaa.

10/10
KehittäjäPlatinumGames
JulkaisijaNintendo, Sega
PeligenretToiminta
JulkaisualustatNintendo Switch
Pegi-ikärajatK-16
Pegi-merkinnätKiroilu, Väkivalta
Lisää luettavaa