Pelin virallinen nimi: Bad Piggies
Pelisarja: Bad Piggies
Pelityyppi: Puzzle
Kehittäjä: Rovio Entertainment Ltd.
Julkaisija: Apple
Alustat: iOS, Android, OS X, Windows
Jakelumuoto: Digitaalinen
Julkaisupäivä: Syyskuun 27. 2012
Ikäraja: K-3
Pegi-merkinnät: ei ole annettu
Pelaajamäärä samalla koneella: 1
Verkkopeli: ei

Possujuna kulkee vaan

Rovion uusin mobiilipeli jatkaa Angry Birds -teemalla, mutta ei tyydy samaan kaavaan. Se kosii miljoonayleisöä sopimatta heidän pelimakuunsa varmasti, eikä peliä voikaan suositella varauksetta vihaisten lintujen ystäville. Bad Piggies vaatii aivan toisenlaisen lähestymistavan: vähemmän sattumanvaraisia uudelleenyrityksiä, enemmän ajatusta.

Bad Piggiesin voi pilkkoa kahteen osioon, joissa vain toisessa täytyy olla hyvä. Rajoitetusta palavalikoimasta rakennettavat ajoneuvot vaihtelevat pelaajasta toiseen. Toisen hioessa ajoneuvostaan kestävän ja hienosti maailman monia muotoja mukailevan kiiturin voi taitava kuski kyhätä vasemmalla kädellä purukumilla pystyssä pysyvän spede-kopterin ja ohjata sen maaliviivan yli vaikka väärinpäin. Peliä ei toteutustapa kiinnosta, kunhan possu pääsee tavoitteeseensa. Tässä piilee pelin selkeästi oivaltavin ja miellyttävin piirre: pelaaja palkitsee itse itsensä rajoituksettomalta tuntuvien lähestymisvaihtoehtojen kautta.

Rovion peleissä tuttu kolmen tähden pisteytys vaatii myös tekemistä. Samaan tasoon voi rakentaa jokaista tavoitetta varten oman laitteen tai yhden monipuolisemman vekottimen, jolla kaikki kolme tehtävää voi suorittaa yhdellä läpäisykerralla.

Erilaisia rakennuspaloja esitellään pelaajalle sopivaan tahtiin ja tarpeen mukaan. Pyörät mahdollistavat rullaamisen, propellit antavat työntö- tai nostovoimaa, ilmapallot keventävät rakennelmaa ja moottorit tuottavat vääntöä. Täydellistä, kaikkeen kykenevää hökötystä on mahdoton rakentaa, sillä kaikki osat myös painavat. Pieni alus yhdellä possulla ei ole raskas, mutta moottorin lisääminen ei automaattisesti johda nopeampaan laitteeseen.

Tarinatilassa kerätyt komponentit ovat käytettävissä vapaasti hiekkalaatikkotasoissa, joissa näppärä nikkari saa toteuttaa itseään vapaammin. Niissä voi rakentaa vaikka kuusipyöräisen tripla-p:n eli propellivoimaisen possupanssarivaunun.

Bad Piggies vaatii pelaajalta Angry Birdsiä enemmän aikaa ja keskittymistä, mutta palkitsee pelaajan käytetyn ajan mukaisesti. Valitettavasti pelin jälleenpeluuarvo on lähellä nollaa, sillä paremmuutta ei mitata pisteillä.

8/10
KehittäjäRovio
JulkaisijaApple
Peligenretpulmapeli
Pegi-ikärajatK-3
Lisää luettavaa