Viimeinen mahalasku

Assassin’s Creed Syndicaten lisäsisältörumba ei lähtenyt käyntiin erityisen mairittelevasti. Pelin kausipassin ensimmäinen ja merkittävin lisäys Jack the Ripper ei ollut yhtä veret seisauttava kuin lähtökohta olisi antanut olettaa, mutta tuoreemmassa The Last Maharajassa on vielä vähemmän hurraamista. Pelin kausipassiin lukeutuva tehtäväsetti on suoraan sanottuna mitäänsanomattomin Assassin’s Creed -lisäsisältö reiluun toviin, ja se on sarjan heittelevän lisäsisältöhistorian huomioiden paljon sanottu.

Tarinallisesti The Last Maharaja sisältää jälleen kiinnostavalta kuulostavan asetelman, johon pureudutaan lähinnä pintapuolisesti. Sen on tarkoitus syventää Jacobin ja Evien suhdetta Sikhivaltion viimeiseksi maharajaksi jääneeseen Duleep Singhiin, jonka esittely pääpelin loppupuolella tuntuikin enteilevän tulevia tarinakuvioita. Maanpaossa elävä maharaja haluaa takaisin kansansa johtoon, ja Fryen kaksoset ovat innokkaita auttamaan ex-hallitsijaa kaikin mahdollisin tavoin.

Viktoriaanisen Lontoon tutuille kaduille sijoittuvat tehtävät vievät assassiinisisarukset useiden vaarojen äärelle, vaikka he lähinnä jäljittävät hämäriin käsiin päätyneitä aarteita ja maharajan omaisuutta. Singhin tehtävät muodostavatkin pääpelin Charles Dickens-, Charles Darwin– ja Karl Marx -tehtävien tapaan oman sivutarinansa, jollaiselta se valitettavasti myös tuntuu alusta loppuun asti. Siinä missä Jack the Ripper oli sentään uusia pelillisiä kikkoja ja alueita sisältänyt minikampanja, The Last Maharaja lisää pääpeliin yli tunnin edestä sitä samaa tuttua perusnäpertelyä.

Assassin's Creed Syndicate - The Last Maharaja -arvostelu

”Huvittavin valopilkku on silti tehtävä, jossa Jacob panee suostuttelutaitonsa ja oman kisakuntonsa koville.”

Assassin's Creed Syndicate - The Last Maharaja -arvostelu

Kouralliseen tehtäviä mahtuu kaavamaista salamurhaamista, johon on saatu vain nokareen verran enemmän tarinaa kuin vaikkapa edellä mainitun kolmikon tehtäviin. Peruskauran seasta nouse onneksi esiin edes muutama hilpeämpi hetki, jotka ovat ohitse valitettavan nopeasti. Esimerkiksi hevosrattailla pinkominen saa hauskoja käänteitä Duleep Singhin kavutessa kärryjen katolle ampumaan jahtaajiaan. Huvittavin valopilkku on silti tehtävä, jossa Jacob panee suostuttelutaitonsa ja oman kisakuntonsa koville. Se on niitä harvoja ohikiitäviä hetkiä, kun The Last Maharaja vilauttaa pääpelistä tuttua persoonallisuutta.

Myös Singhin hahmo ja taustat avartuvat hiippailun ja rymistelyn kupeessa mukavasti, mutta uudet tehtävät eivät varsinaisesti paljasta mitään merkittävää koko sarjan tai pelkän Syndicaten tarinan kannalta. Toki sellainen voi olla liikaa pyydetty jokaiselta lisäsisältöpaketilta, mutta sen takia The Last Maharaja ei ole erityisen kiinnostava edes kovimmille faneille. Nyt se tuntuu vain pääpelistä leikatulta sivutehtäväryppäältä, jolle on lätkäisty hintalappu.

On harmillista nähdä Assassin’s Creed Syndicaten jo entuudestaan keskinkertaisen lisäsisältötarjonnan päättyvän todelliseen mahalaskuun. Nyt kun koko sarja on pistetty tauolle ainakin tämän vuoden ajaksi, ehkäpä Ubisoftilla olisi itsetutkiskelun paikka myös kausipassisisältönsä suhteen.

3/10

Assassin’s Creed Syndicaten kausipassin tarjonta päättyy mahalaskuun, jonka pääpeliin lisätyt sivutehtävät eivät tarjoa mitään uutta taivaan alla.

Ville Arvekari

3/10
KehittäjäUbisoft
JulkaisijaUbisoft
PeligenretToiminta
Pegi-ikärajatK-16
Pegi-merkinnätVäkivalta
Lisää luettavaa