Assassin’s Creed Pirates

niin kökköä tavaraa, että Assassin's Creed IV: Black Flag tuntuu vertailussa entistäkin paremmalta.

7.1.2014 12:37

Titanicin vanavedessä

Ei pitäisi ikinä toivoa jatkoa yhdellekään pelille, sillä helvetin takahuoneessa kuuntelee toiveet vääristäen toteuttava demoni. Se kiilusilmäinen sontanäätä tietää, että haluaisin Black Flagin pohjalta merirosvopelin ilman Assassin’s Creed -sarjan painolastia – ja heti pääsin ”nauttimaan” iOS-peli Assassin’s Creed Piratesista.

Alonzo Batilla on ranskalainen hyypiö, joka pääsee vapauteen superpiraatti La Busen merirosvohyökkäyksessä. Buse päättää antaa Alonzolle laivan – on sille varmasti joku syykin – ja tehdä hänestä kapteenin. Koska iOS-pelit ovat kai aina lapsille, pelaaja saa lukea laatudialogia. ”Nyt olet kapteeni, mutta laivasi on pieni.” ”Olen kapteeni, haluan isomman laivan.” Voi elämän kevät!

Black Flagin seilaus on tungettu ihmeen hyvännäköisenä iOS-kuoreen, mutta auta armias, millainen peli krumeluurien alla väijyy. Meritaistelu, jota piisaa enemmän kuin tarpeeksi, on ihmeellistä temppuilua. Vihollislaivojen täyslaidalliset väistetään hyppyyttämällä Alonzon paattia edestakaisin kuin ammeessa syöksyilevää kumiankkaa, ja välillä keskeytetään superlaukaus taikatykinkuulilla. Onneksi vaihtelua tuovat esimerkiksi ylhäältä kuvatut hiiviskelytehtävät, joissa väistellään partioradoilla puksuttavia vihollislaivoja.

Nättiä kevytpeliä etsivä saattaa tästä innostuakin, mutta jos pidät Assassin’s Creed IV:n meritaistelusta ja purjelaivojen ajasta yleensäkin, kannattaa pysyä kaukana tästä karikosta.

3/10
KehittäjäUbisoft
JulkaisijaUbisoft
PeligenretKevytpeli
JulkaisualustatApple iPad, Apple iPhone
Lisää luettavaa