Arvostelussa MLB The Show 23

Arvostelussa MLB The Show 23. Arvostelu on julkaistu alkujaan Pelaaja-lehden kesäkuun 2023 numerossa 246. 

12.2.2024 20:23

Arvostelussa MLB The Show 23. Arvostelu on julkaistu alkujaan Pelaaja-lehden kesäkuun 2023 numerossa 246, ja se julkaistaan nyt Pelaaja.fin arvosteluarkistoa varten.

Kunnarilla pesät tyhjiksi

Olen useammassa urheilupeliarvostelussa motkottanut sarjojen vuosipäivitysten turhuudesta. Toistoa on liikaa ja minimaalisia uudistuksia tuodaan lähinnä viemään huomion pois siitä, ettei kuoren alla mikään ole oikeasti muuttunut. Peleihin myös kyllästyy aika nopeasti, koska käytännössä samaa peliä on tullut tahkottua jo lukuisia kertoja.

Ensivaikutelma tämän vuoden MLB The Show’sta on pelin käynnistyessä sama. Valikot ovat erilaiset lähinnä värimaailman puolesta. Joukkueiden kokoonpanoja selatessa on ilmeistä, että pelaajamallit eivät ole erityisen paljon kauniimpia viime vuoteen verraten. Tässä kohtaa pääsee allekirjoittaneelta pieni huokaus. Ei huvittaisi kirjoittaa toisintoa edellisistä arvosteluista. Odotukset itse pelitapahtumia kohtaan eivät olleet kovinkaan korkealla.

Arvostelussa MLB The Show 23

MLB The Show 23:n virtuaalibaseball kuitenkin loistaa. Tarkkaa syytä tähän on hankala sanoa. Kaikki on edelleen pintapuolisesti samoin kuin ennen. Valikot, kontrollit ja animaatiot ovat samat. Tästä huolimatta pelaaminen on äärimmäisen miellyttävää ja selkeästi parantunut viime vuoteen verrattuna. Jokaiseen lyöntivuoroon uppoutuu ja tuntuu, että lyöntistrategiaansa pitää oikeasti miettiä. Syöttäessä onnistumisen tunne on valtava, kun vastustajaa saa hämättyä syöttövariaatioilla, jotka johtavat helppoihin paloihin. Kunnon flow-tilaan päästessä syöttäminen sujuu kuin unelma, mutta virheet kasautuvat helposti ja syöksykierteen pysäyttäminen nopeasti on tärkeää. Palaset loksahtavat kohdilleen paremminkuin vuosikausiin minkään urheilupelin kanssa.

Presentaatiopuolella on myös nähtävissä pieniä parannuksia. Tuttuun tapaan selostajakaksikko alkaa jossain vaiheessa toistella samoja latteuksia, mutta Franchise-tilaa pelatessa sain ilokseni huomata heidän keskustelujensa keskittyvän enemmän fiktiivisen baseball-kauteni tapahtumiin. Pelaajien tilastoihin pureudutaan aikaisempaa yksityiskohtaisemmin. Tämä lisää pelitilan immersiota huomattavasti ja tänä vuonna olen jopa antanut selostajien jatkaa löpinöitään sen sijaan, että olisin vain pistänyt heiltä äänenvoimakkuuden nollaan. Ajoittaisia virheitä lipsahtaa toki mukaan, mutta niiden kanssa pystyy elämään.

Franchise-tilasta puhuttaessa on mainittava, että uusien tulokkaiden löytämistä MLB:n pelaajavaraustilaisuuden kautta on uudistettu. Pelaajien löytäminen ja potentiaalin selvittäminen on suoraviivaisempaa ja miellyttävämpää kuin ennen. Jonkinlaisia ennakkotietojakin on jo valmiiksi saatavilla. Sopimusneuvottelut uusien pelaajien kanssa on muutettu todenmukaisemmiksi. Joukkueilla on tietty budjetti uusien tulokkaiden sopimuksille, jonka puitteissa sopimukset on neuvoteltava. Kaikki pelaajat eivät myöskään ole välttämättä kiinnostuneita neuvottelemaan sopimusta jokaisen joukkueen kanssa.

Arvostelussa MLB The Show 23

Kuten viralliselta lisenssipeliltä sopii odottaa, myös tosielämän MLB-sarjan sääntömuutokset koskien puolustavan joukkueen sijoittumista kentällä ovat mukana. Pelin nopeuttamiseksi suunniteltu syöttökello puuttuu, mutta videopelimuodossa baseballissa ei tarvitsekaan katsella minuutin verran kuinka syöttäjä kävelee ympäri syöttökumpua. Välinäytöt voi aina ohittaa napin painalluksella.

Liekö syynä vuosi lisää kehitystä uusilla alustoilla vaiko vain vakaan pohjan optimointi, mutta MLB The Show 23 on paras urheilupeli, jota on pitkään aikaan tullut pelattua. Oli baseball entuudestaan tuttua tai ei, tämä kannattaa napata talteen, jos aihepiiri yhtään kiinnostaa.

Teo Scheepstra

Lue lisää Pelaajan arvosteluja täältä.
Pelin virallinen kotisivu.

8/10
PeligenretUrheilu
JulkaisualustatPS4, PS5, Switch, XOne, XSX/S
Pegi-ikärajat3
Lisää luettavaa