Arvostelussa Lego 2K Drive

Arvostelussa Lego 2K Drive. Arvostelu on julkaistu alkujaan Pelaaja-lehden heinäkuun 2023 numerossa 247.

14.3.2024 14:40

Arvostelussa Lego 2K Drive. Arvostelu on julkaistu alkujaan Pelaaja-lehden heinäkuun 2023 numerossa 247.

Ajopeli palikoille

Lego-palikat ovat olleet suosikkileluja jo vuosikymmenten ajan. Moni meistä varmasti muistaa kaivelleensa oman huoneensa lattialla valtavaa palikkalaatikkoa jonkin tietyn palan löytämisen toivossa. Kuten vuodet ovat osoittaneet, legojen taika ei juuri katoa digitaalisessa muodossa.

Tällä erää vuorossa on Lego 2K Drive -ajopeli, jossa pelaaja ajelee päällystettyjä teitä, off-road -reittejä sekä vesistöjä pitkin etsimässä kisoja ja tehtäviä. Jokaiselle alustalle on oma ajoneuvotyyppinsä, joka vaihtuu joko automaattisesti tai manuaalisesti napin painalluksella. Ajaminen on huoletonta, helppoa ja ennen kaikkea hauskaa, kuten pelin yleinen tunnelmakin. Rento ja kesäinen vislailumusiikki, aurinkoinen maailma sekä palikkamiljöö ovat niin toimiva yhdistelmä, että omat kaihoisat lapsuudenmuistot palaavat takuuvarmasti mieleen.

Vaikka pelin varsinainen tavoite on voittaa kisat ja suorittaa haasteet, minulle selvästi tyydyttävin osuus oli oman auton rakentaminen. Käytössä on iso kasa palikoita, kaiken värisiä, kokoisia ja mallisia, sekä lähes täysin vapaat kädet toteuttaa itseään. Auton tai veneen ei tarvitse edes olla mitenkään järkevä, vaan rakentamisen voi lyödä täydeksi vitsiksi. Autojen ohjauksessa on eroja riippuen sen painosta  ja muodosta, mutta pääpiirteittäin pelaaminen tuntuu samanlaiselta kaikilla kulkupeleillä.

Arvostelussa Lego 2K Drive

Pelattavuus on perusvarmaa jälkeä. Tekoälyä vastaan kisatessa kilvanajo pysyy tasaisena, pysyipä radalla oikeastaan kuinka hyvin tai huonosti tahansa. Tietokoneen ohjastamat kilpakumppanit sovittavat oman ajotahtinsa varmistaakseen, että maaliviivalla ollaan aina rinnatusten painamassa buustia. Jarrua pohjaan painamalla autot heittäytyvät sivuluisuun, jota voi venyttää halutessaan vaikka koko kisan mittaiseksi. Käsijarrukäännöksellä tehdään nopeampia ohjausliikkeitä ja hyppynapin avulla väistellään vastustajien hyökkäyksiä tai buustataan hyppyrien ilmalennot vieläkin pidemmiksi.

Lajityypille uskollisesti radalta saa kerättyä erilaisia apuvälineitä, kuten ohjuksia, hämähäkkejä ja suojia, joilla voi puolustautua tai hyökätä kilpakumppaneita vastaan. Osumaa ottaessa autoista irtoilee lego-palikoita, ja niiden kokonaan särkyessä menettää pari hetkeä, kun auto rakentu uudelleen ehjänä radalle.

Lego 2K Drive onkin mahtava, huoleton, iloinen ja kevyt ajelurakentelu. Sen kyytiin on todella helppo hypätä, sillä sen tarjoama hupi on nopeaa ja välitöntä. Kisat ja haasteet ovat lyhyitä ja usein helpohkoja, mutta todelliset väännöt nähdään tietenkin moninpeliareenoilla. Vaikka ajaminen onkin tyydyttävää buustamisen ja slaidaamisen juhlaa, on erilaisten autojen ja veneiden rakentelu on selkeästi pelin vetovoimaisinta ja aikaavievintä puuhaa.

Kepeän ajoviihteen ystäville pelistä löytyy oikeastaan vain pari suurempaa valituksen aihetta. Vaikka kyseessä on täysihintainen peli, oikeaa rahaa pyydetään esimerkiksi uusien palikoiden hankintaan. Valuuttaa voi toki ansaita myös pelaamalla peliä, mutta mikro-ostosmalli aiheuttaa silti varmasti tunteita pelaajissa, jotka maksavat jo täyden hinnan itse pelistä.

Viehättävyydestään huolimatta Lego 2K Drivelta on myös turha odottaa maailman syvällisintä pelikokemusta. Pelaaminen on toki helppoa, nopeaa ja hauskaa, mutta ei juuri sen enempää. Omien ajoneuvojen rakentelu on loputtoman koukuttavaa, mutta tällä hetkellä omia luomuksia ei voi esimerkiksi jakaa muiden pelaajien kanssa, mikä on valtava takaisku. Kehittäjät ovat tosin jo luvanneet paikata tilannetta päivityksellä, mikä on kyllä odottamisen arvoinen ominaisuus.

Legojen huikeaa vetovoima ei voi silti kiistää tässäkään muodossa, mikä nostaa Lego 2K Driven takuuvarmaksi osumaksi.

Eemeli Rekunen

Tilaa Pelaaja-lehden tulevat numerot täältä!
Tutustu Pelaajan arvosteluarkistoon täältä.

7/10
KehittäjäVisual Consepts
Julkaisija2K Games
PeligenretAjopelit
JulkaisualustatPS4, PS5, Switch, Win, XOne, XSX/S
Pegi-ikärajat7
Lisää luettavaa