Arvostelussa EA Sports PGA Tour

Arvostelussa EA Sports PGA Tour. Arvostelu on julkaistu alkujaan Pelaaja-lehden kesäkuun 2023 numerossa 246.

12.2.2024 11:26

Arvostelussa EA Sports PGA Tour. Arvostelu on julkaistu alkujaan Pelaaja-lehden kesäkuun 2023 numerossa 246.

Todellinen tuplabogi

EA Sportsin PGA Tour –sarja hallitsi pitkään pelien golfkenttiä ainakin suuren yleisön mielenmaisemissa. Kuudentoista vuoden ajan Tiger Woodsin nimeä kantaneen pelisarjan osat alkoivat viime vuosikymmenen puolivälissä kompuroida nimikkohahmonsa pelisuoritusten tavoin, minkä jälkeen Rory McIlroyn paikka golfpelien keulakuvana jäi vain yhden kauden mittaiseksi.

Nyt EA Sports PGA Tour on palannut kentälle ilman nimekästä tähtigolfaria. Kahdeksan vuoden tauon aikana kilpailijat eivät ole onnistuneet tavoittamaan kunnollista menestystä, joten aika paluulle vaikuttaisi otolliselta. PGA Tourin paluu on kuitenkin kompuroiva. Neljän maineikkaan Majors-turnauksen ympärille rakentuva peli takkuaa sekä kentällä että sen ulkopuolella.

Arvostelussa EA Sports PGA Tour

Pelattavuudeltaan EA Sports PGA Tour on hyvin tavanomainen moderni golfpeli. Perusasetuksilla swingaaminen tapahtuu analogisauvan heilautuksella, ja harmillisesti peli ei edes tarjoa vaihtoehtona perinteistä kolmen painalluksen mekanismia. EA Sports kertoo pelin verkkosivuilla lisäävänsä kolmen painalluksen lyönnin peliin myöhemmin julkaistavassa päivityksessä, mikä saa PGA Tourin tuntumaan pikemminkin varhaisversiolta kuin valmiilta peliltä.

Suosin itse yleensä analogisauvaa, mutta PGA Tourissa swingaaminen tuntuu takkuavan niin, että tarkka ajoitus on haastavaa. Etenkin chippien ja muiden lyhyempien lyöntien taaksevientejä on vaikeaa edes nähdä kunnolla lyöntiradalle sijoitetusta mittarista. Syvissä viheriöbunkkereissa kummut ja kasvusto saattavat peittää mittarin kokonaan taakseen.

Draw- ja fade-kierteiden lyömisestä taas on tehty tarpeettoman pikkutarkkaa. Suoria lyöntejä on mahdollista nakuttaa lähes liukuhihnalta, mutta kierteet kääntyvät aivan liian helposti kohtuuttomiksi slaisseiksi tai hookeiksi.

Arvostelussa EA Sports PGA Tour

PGA Tour sisältää liudan tuttuja pelimuotoja. Kaikkiaan 30 kenttää voi valloittaa pikapelissä, verkkopelissä, haastemuodoissa tai uratilassa, joka on luonnollisesti paketin keskeisin pelimuoto. Amatöörikiertueelta alkavalla uralla jahdataan paikkaa Q-Schoolin kautta Korn Ferry Tourilla, josta parhaat jatkavat matkaa PGA-kiertueelle. Uratilan kaikkia kisoja ei tarvitse kuitenkaan pelata kokonaisuudessaan omin käsin, sillä peli tarjoaa mahdollisuuden pelkästään avainväylien pelaamiseen. Ratkaisu kuitenkin ontuu. Simulaatio tuottaa nimittäin varsin heikkoja tuloksia, mikä tekee uran edistämisestä haastavaa.

Uratila nivoutuu tietenkin myös hahmonkehitykseen. Kisoista ansaitaan palkintoja ja kokemuspisteitä, joilla voi parantaa hahmon suorituskykyä ja avata uusia lyöntityyppejä. Esimerkiksi chipit ja viheriön reunalta puttaaminen on käsittämättömästi piilotettu kokemusjärjestelmän taakse. Mikromaksujakin tietysti löytyy, mutta ne on ainakin julkaisuvaiheessa varattu vain kosmeettisille päivityksille.

EA Sports PGA Tour onkin pettymys. Yli vuoden viivästys ei ole auttanut hiomaan lopputuotosta iskuun, eikä sillä ole juurikaan annettavaa golf-pelien tarjontaan.

Jukka Moilanen

Lue lisää Pelaajan arvosteluja täältä.
Pelin virallinen kotisivu.

6/10
KehittäjäEA Tiburon
JulkaisijaEA Sports
PeligenretGolf, Urheilu
JulkaisualustatPS5, Win, XSX/S
Pegi-ikärajat3
Lisää luettavaa