Angry Birds Trilogy

Angry Birds Trilogy on viihdyttävä ja pitkäikäinen pelikokoelma, jonka hankinnalle on silti vaikea löytää perusteita.

1.11.2012 21:49

Pelin nimi: Angry Birds Trilogy
Pelisarja: Angry Birds
Pelityyppi: Pulmapeli
Kehittäjä: Housemarque / Rovio Entertainment
Julkaisija: Activision
Julkaisualusta: PS3 (testattu), Xbox 360, Nintendo 3DS
Jakelumuoto: Levyllä
Julkaisupäivä: Myynnissä

Suomi-hitti konsoleille

Espoolaisen pelistudio Rovion luoma Angry Birds on maailmanlaajuinen ilmiö, joka vetää sanattomaksi. Sarjan pelit ovat tehneet huimaa jälkeä älypuhelimilla ja tableteilla, ja sittemmin lisenssi on vyörynyt kaikkialle aina leluista vaatteisiin ja makeisista jääkiekkomaskotteihin. Oli vain ajan kysymys, milloin sarja löytäisi tiensä kunnolla konsoleille.

Kun pelaajat ovat ampuneet ritsoilla vihaisia lintuja vihreiden possujen kimppuun jo yli miljardin ladatun osan edestä, peli-idean laadukkuutta lienee turha aprikoida. Se on malliesimerkki helposta lähestyttävyydestä ja koukuttavasti kasvavasta pelirytmistä. Yksinkertaisista hahmoista löytyy myös erittäin laajaa vetovoimaa, joka ylittää kulttuurirajat.

Angry Birds Trilogy sisältää kolme peliä. Mukana ovat alkuperäinen Angry Birds, juhlapäiväteemainen Angry Birds Seasons ja Rio-animaatioleffan maailmaan liitetty Angry Birds Rio. Paketissa on siis paljon pelattavaa, ja kokoelmaa varten on lisäksi suunniteltu 19 uutta kenttää.

Rovio ei ole tehnyt pelien konsoliversioita, vaan käännöstyö on langennut toisen kotimaisen pelifirman harteille. Maineikas Housemarque suoriutuu tehtävästä puhtain paperein: pelattavuus on totutun luontevaa eikä sisällä kompromisseja. Housemarque on myös hoitanut työnsä oikealla huolellisuudella, sillä pelit nähdään tarkassa 1080p-resoluutiossa. Tällainen mallikkuus pyyhkii viimeistään mielestä Abstraction Gamesin Angry Birdsin nuhruisen minis-version.

Testattu PS3-versio antaa pelata PlayStation Movella. Liikeohjaus ei kuitenkaan paranna pelikokemusta, joten kannattaa suosiolla pysyä perinteisessä ohjauksessa, sillä alkuperäinen kosketusohjaus on mallinnettu tarkasti analogitatille. Xbox 360:llä tuetaan puolestaan Kinectiä ja Nintendo 3DS:llä StreetPassia.

On helppo ymmärtää julkaisija Activisionin halu ansaita näin tunnetulla tuotemerkillä, mutta koska paketin hinta heiluu kolmenkymmenen euron hujakoilla, kuluttajan näkökulmasta hankintaa on hankala perustella – pelithän jo saa alustasta riippuen joko pilkkahintaan tai aivan ilmaiseksi. Vaikka pelattavan määrä ja laatu eivät kalpenekaan vertailussa edes täysihintaisiin peleihin, Angry Birds Trilogy on auttamatta kiusallisessa asemassa.

Niin tai näin, Angry Birds Trilogy onnistuu yhdessä oleellisessa seikassa. On nimittäin huomioitavaa, että kokoelma tuo pelit nyt olohuoneeseen. Näin ollen yhteinen, jaettu pelikokemus on mahdollinen. Kauniimman sukupuolen satunnaisemmat pelaajat innostuivatkin valtaamaan sohvan ja läpäisemään kenttiä tuntitolkulla luopuen ohjaimesta aina yritysten välissä

7/10
JulkaisijaActivision
Peligenretpulmapeli
Pegi-ikärajatK-3
Lisää luettavaa