Agents of Storm

Remedyn mobiilitulokas on ärsyttävällä ansaintamallilla varustettu simppeli tornihyökkäyspeli.

5.12.2014 06:00

Rahalla saa

Xbox Onen odotettua Quantum Breakiä työstävän Remedyn uutuuspeli oli melkoinen yllätys. Agents of Storm putkahti ulos kuin puskista, sillä tuskinpa monikaan odotti Max Paynen ja Alan Waken kehittäjiltä ilmaiseksi pelattavaa mobiilijulkaisua.

Mutta täällä se nyt on, halusitte tai ette. Agents of Storm on pohjimmiltaan käänteinen tornipuolustuspeli. Ilkeä Chimera-järjestö on jostain syystä rakennellut trooppiseen saaristoon jykevästi aseistettuja puolustusrakennelmia, joita vastaan Storm-agentit hyökkäävät venearmadallaan. Kentissä on muutamia reittejä, ja menestys riippuu lähinnä oikeiden paattien lähettämisestä oikealle reitille, vaikka yksittäisiä rakennelmia voi pehmittää myös ilmapommitusten avulla.

Agents of Stormin tornihyökkäys on kovin yksinkertaista, mutta pohjimmiltaan ihan viihdyttävää puuhastelua. Valitettavasti Agents of Storm tuntuu olevan suunniteltu lähinnä pidättelemään pelaajaa varsinaisesta pelaamisesta.

 

Ilmaispeleille tuttuun tapaan Agents of Stormissa käytetään kolmea valuuttaa. Kultaa uppoaa tehtävien suorittamiseen ja veneiden korjailuun, jadelitkua käytetään tukikohdan paranteluun, ja timanteilla voi hankkia lisää kultaa ja jadea, nopeuttaa rakennus- ja korjausoperaatioita tai vaikkapa värvätä tehokkaita palkkasotureita avuksi. Timantteja on tarjolla niukasti, ja niitä on mahdollista käyttää vähän joka välissä. Arvaatte varmaan, mitä valuutoista on mahdollista ostaa luottokorttia vinguttamalla?

Yhdenkin tehtävän epäonnistuminen johtaa helposti tunnin aikana kerrytetyn kultasaaliin hupenemiseen, jolloin houkutus pulittaa muutama timantti uudesta yrityksestä on valtava. Puolustustykkien asetelmia ei pääse edes vilkaisemaan maksamatta kullassa perittävää sisäänpääsymaksua, joten soveltuva aluskokoonpano jää lähinnä arvailun varaan. Eikö tullut miinanraivausalusta mukaan? Kuinkas sattuikaan, minulla olisi tuossa sellainen muutamaa timanttia vastaan.

Tukikohdan rakentaminenkin etenee koko ajan jälkijunassa, sillä kerrallaan voi rakentaa kaikkiaan yhtä rakennusta. Ongelman saa toki ratkaistua joko nopeuttamalla rakennusoperaatioita timanteilla tai hankkimalla useampia operaatioita sallivan rakennusmoduulin. Ja sehän hoituu tietysti timanteilla.

Eihän Remedyn ole mielekästä antaa ilmaiseksi pelattavaa peliään oikeasti ilmaiseksi. Raja ilmaisen ja ”ilmaisen” välillä voi olla häilyvä, mutta pelattavuuden kannalta ero on kuin yöllä ja päivällä. Agents of Stormin ansaintamalli estää pelaajaa etenemästä tämän tästä, joten kai se on otettava vinkistä vaari. Ei sitten pelata.

3/10
Julkaisijaflaregames
PeligenretStrategia
JulkaisualustatApple iPad, Apple iPhone
Pegi-ikärajatK-12
Lisää luettavaa