WipeOutin paluu

Mobiilipelit mielletään helposti pieneksi ja yksinkertaiseksi näpertelyksi, mutta AG Drive romuttaa nämä luulot kertaheitolla. Kotimaisen ZORG Entertainmentin tuore kilpa-ajopeli lainaa paljon vanhoilta klassikoilta, kuten F-Zerolta ja WipeOutilta, mutta tuloksena on kuitenkin raikas lopputulos, joka hurmaa ennen kaikkea uskomattomalla intensiteetillään.

Pelaaja saa haltuunsa aluksen, jolla tämän tulee ottaa osaa erilaisiin ajokilpailuihin. Nämä voivat käsittää mitä tahansa tekoälyhahmojen tai aikarajojen voittamisesta pistesaldon kerryttämiseen painovoimaa uhmaavilla radoilla. Hyvin tyypilliset pelimuodot käsittävät lyhyitä, vain muutamien kymmenien sekuntien pyrähdyksiä siinä missä useamman kentän otteluitakin. Mistään tavanomaisesta rallista ei silti ole kyse, sillä futuristiseen henkeen alukset kiitävät ilmassa päätä huimaavaa vauhtia.

Aluksen hallinta toimii intuitiivisesti laitetta kallistelemalla. Kaasulle ja jarrulle ovat oma virtuaaliset painikkeensa, mutta tiukoissa kurveissa pelaaja on puhtaasti oman reagointikykynsä varassa. Tämä vaatii etenkin alkuun pientä sisäistämistä, sillä kovassa vauhdissa virheille ei juuri jää sijaa. Kun pelimekaniikkaan pääsee sisään, on itse pelaaminen riittävän vaivatonta, jotta keskittymisen pystyy ohjaamaan täysin siihen tärkeimpään – hullunkurisista radoista selviämiseen.

AG Drive -arvostelu

”Intensiivinen peli vaatii hyvää keskittymiskykyä sekä ohjauksen hienoista opettelua, mutta palkitsee pelaamisen hauskuudella suvereenisti.”

AG Drive -arvostelu

Pelaajan on mahdollista ostaa uusia aluksia ja tuunata jo olemassa olevaa kalustoa mielensä mukaan. Pelaamalla ansaitaan kovaa valuuttaa, jota voi vaihtaa erilaisiin suorituskykyä parantaviin päivityksiin. Kosmeettista hienosäätöä ei juuri pääse harrastamaan, mutta toisaalta näin vaativassa pelissä se on varmasti se vähäisin asia, johon kiinnittää huomiotaan. Oman liidokkinsa päivittäminen on välttämätöntä, mikäli mielii edetä pelin haastavimmissa kentissä.

Kehittäjän omaa ZORG 3D -moottoria hyödyntävä peli rullaa mobiilialustalla yllättävän sulavasti, eikä pienintäkään nykimistä ole havaittavissa. Mielikuvitukselliset scifimaisemat luovat niin kauniit puitteet futuristiselle pelille, että niitä tekisi mieli jäädä ihastelemaan kesken kilvan. Elektronisesta musiikista koostuva ääniraita antaa loppusilauksen hyvin tyylikkäälle toteutukselle, jonka henkii laatua ja huolellista viimeistelyä.

AG Drive on omiaan ajopelien ja vauhdin ystäville. Intensiivinen peli vaatii hyvää keskittymiskykyä sekä ohjauksen hienoista opettelua, mutta palkitsee pelaamisen hauskuudella suvereenisti. Mobiilipelien kategoriasta edukseen erottuva teos on ehdottomasti hintansa väärti.

8/10

AG Drive on nopeatempoinen ajopeli, jonka laadukkaan toteutuksen parissa vierähtää huomaamattaan tunti jos toinenkin.

Jenni Ahlapuro

8/10
PeligenretAjopeli
JulkaisualustatApple iPad, Apple iPhone
Pegi-ikärajatK-3
Lisää luettavaa