1-2-Switch

1-2-Switch sai minut nauramaan ja hengästymään, enkä malta odottaa, että voin pelata sitä joskus taas uudelleen uusien ihmisten kanssa.

7.4.2017 06:15

Yks, kaks ja kyllästyin jo

1-2-Switchiä on helppo ajatella Nintendo Switchin omana Wii Sportsina. Se on selvästi suunniteltu tutustuttamaan pelaajansa uutuuskonsolin ominaisuuksiin tarjoamalla pelattavaksi joukon pikkupelejä, joista kelpaa nauttia varsinkin isommalla porukalla. Se onkin valehtelematta Switchin julkaisupelitarjonnan selvästi kiinnostavimpia ja omalaatuisimpia teoksia. Itsenäiseksi pelipaketiksi sen sisältö vain on jäänyt samalla kovin laihaksi.

1-2-Switch pakkaa sisuksiinsa kaikkiaan 28 erilaista minipeliä. Näitä pelataan hyödyntämällä tavalla jos toisella joko konsolin kannettavuutta tai sitten sen irrotettavia Joy-Con-ohjaimia. Uskaliaana ratkaisuna iso osa pelaamisesta tapahtuu vastapuolen pelaajan naamaa tuijottaen. Monien pelien kanssa ei siis vuorovaikuteta niinkään visuaalisella ohjeistuksella, vaan pelaaminen tapahtuu usein äänien ja ohjaimen värähtelyjen varassa.

Peleistä muutamat ovat oikeasti joko teknisesti kiehtovia tai toteutukseltaan luovia. Parhaimmillaan 1-2-Switch onnistuukin maalaamaan varsin lupaavaa kuvaa mahdollisuuksista, joita Switch tarjoaa pelisuunnittelullaan. Kuitenkaan mikään paketin peleistä ei kestä kulutusta. Minkäänlaista syvyyttä ei ole saatu luotua juuri yhteenkään, vaan peleistä nauttiakseen omaa suoritustaan ei kannata yleensä edes miettiä. Eläytyminen on tärkeä osa 1-2-Switchiä, ja se muistuttaakin usein enemmän leikkiä kuin suoranaista videopeliä.

1-2-Switch -arvostelu

”Eläytyminen on tärkeä osa 1-2-Switchia, ja se muistuttaakin usein enemmän leikkiä kuin suoranaista videopeliä.”

1-2-Switch -arvostelu

1-2-Switchissä ei juuri ole erilaisia pelimuotoja. Kaikkia minipelejä on mahdollista kahlata läpi joko yksitellen, tai sitten voi lähteä kokeilemaan virtuaalista lautapeliä muistuttavaa Team Battlea. Siltäkään ei kannata odottaa mitään pitkäikäistä tai monimutkaista haastetta. Se tuo kyllä hieman suurempia panoksia minipelien pelaamiseen, mutta tekee sen mahdollisimman pienellä vaivannäöllä. Sekään ei siis juuri tuo paketille lisää elinikää.

Varsinaisen pelaamisen sijaan 1-2-Switchin parasta antia ovatkin pelien puitteet. Minipelejä opetetaan pelaamaan aina näytellyillä videoilla, jotka on toteutettu sopivan kieli poskessa kepeän tunnelman takaamiseksi. Monien minipelien tuloksia raportoidaan mielenkiintoisilla visuaalisilla havainnollistuksilla siitä, miten peli milloinkin on tulkinnut ohjaimien käyttöä. Käyttöliittymärakenteeltaan 1-2-Switch on äärimmäisen minimalistinen, mikä auttaa sitä tuntumaan juuri sopivan keskitetyltä kokemukselta.

Nintendo Switchistä kiinnostuneille 1-2-Switch on ehdottomasti hauska tapa tutustua konsolin ominaisuustarjontaan. Kaikkien sen pelien vetovoima piilee kuitenkin niiden uutuudenviehätyksessä. Paketin parissa ei näin ollen jaksa viettää kauaa aikaa, mikäli pelaajaporukasta ei löydy aina uusia kokeilijoita joka pelikerralle. Tällaisenaan 1-2-Switch tuntuukin nyt enemmän konsolin kylkiäispeliltä kuin yli 40 euron hintalapulla varustetulta itsenäiseltä tuotteelta.

6/10
KehittäjäNintendo EPD
JulkaisijaNintendo
PeligenretBilepeli
Pegi-ikärajatK-7
Pegi-merkinnätVäkivalta
Lisää luettavaa