Alun perin jo muutama vuosi sitten julkistettu Unknown 9: Awakening on palannut entistä ehompana. Montrealista lähtöisin olevan, nykyisin Bandai Namcon omistuksessa toimivan Reflectorin kehittämän kolmannen persoonan toimintaseikkailun on määrä ilmestyä tänä kesänä.

Peli on siinä mielessä erikoinen, että sen ympärille on rakenteilla kokonainen mediauniversumi, josta se on vain yksi osanen. Unknown 9 -universumissa on jo entuudestaan niin sarjakuvia, podcasteja kuin kirjoja. Kesällä ilmestyvän pelin on määrä täydentää tarinakokonaisuutta entisestään.

Unknown 9: Awakeningia kutsutaan uniikiksi ja immersiiviseksi kokonaisuudeksi. Siinä päästään kokemaan mielenkiintoisella tavalla taistelemisen perinteistä kaavaa rikkovaa toimintaa, jossa pelaaja pääsee hyödyntämään taianomaisia erikoiskykyjään. Pelin tarinan on määrä olla eeppinen ja panoksena on mikäpä muukaan kuin ihmiskunnan tulevaisuus.

Pelin pääosassa nähdään Netflixin The Witcher -sarjan Yenneferinä tuttu Anya Chalotra. Hän esittää Haroonaa, joka lähtee pelissä eeppiselle kostoretkelle tasatakseen tilit mentorinsa tappajien kanssa. Haroona matkaa pelin aikana mystisiin kolkkiin ympäri maailman ja tutustuu siinä samassa niin uusiin ystäviin kuin vihollisiin.

Pelin taistelumekaniikka on perusidealtaan varsin erikoinen. Perinteistä nyrkkitappelua ja taikavoimia yhdistelevässä huitelussa on nimittäin melkoista lisämaustetta tuova mekaniikka. Pelaaja pääsee nimittäin valtaamaan vihollistensa kroppia ja asettamaan ne oman etunsa mukaisesti, oli kyse sitten muiden tappamisesta tai strategisesta sijoittelusta.

Mielenkiintoisen taistelumekaniikan lisäksi tarjolla on perinteikästä hiiviskelyä ja kiipeilyä, eli erilaisia lähestymiskulmia on moneen junaan. Lähitaistelussa pääsee myös väistelemään ja torjumaan iskuja. Omaa taistelutaitoaan pääsee kehittelemään myös varsin runsaanpuoleisesti, sillä ennakkopelikuvan perusteella pelin kykypuut ovat muhkeat.

Pelin ikärajan on määrä olla PEGI 16 ja se ilmestyy näillä näkymin tänä kesänä niin vanhan kuin nykysukupolven konsoleille ja pc:lle.

Lisää luettavaa