Top 5: Nämä ovat The Sims -sarjan hämärimmät sivuosat!

Kohta 20-vuotias The Sims on ehtinyt vuosien varrella muuntautumaan moneksi. Nyt listaamme sarjan omaperäisistä sivuosista mieleenpainuvimmat!

2.8.2019 11:16

EA:n elämäsimulaatiosarja The Sims on pian 20-vuotispäiväänsä juhliva kestoklassikko, jonka jokainen itseään kunnioittava pelaaja tunnistaa vähintään nimeltä. Sarjan pitkän uran varrelle on mahtunut monenlaista kokeilua, ja se onkin poikinut vuosien mittaan liudan toinen toistaan erikoisempia sivuosia, jotka viis veisaavat sen hyväksi havaitusta peruskaavasta. Tässä listaamme niistä mieleenpainuvimmat.

 

The Sims Medieval

1. The Sims Medieval

The Sims Medieval rakensi The Sims 3:n pelimoottorin päälle kokonaisen keskiaikaisen fantasiamaailman, jonka muurien sisällä elämä erosi merkittävästi tavallisesta Sims-arjesta. Pelaaja pääsi palvelemaan valtakuntaansa esimerkiksi seppänä tai pappismiehenä, ja erinäisiä ammattiin liittyviä tehtäviä suorittamalla kuningaskunnan oloja pystyi parantamaan laajemmalla mittakaavalla. Vaikka pelin ytimessä oli tuttuakin tutumpi elämäsimu, soppaa sekoitettiin tarinavetoisilla seikkailumekaniikoilla juuri sopivasti.

 

The Sims: Selviytymistarinat

2. The Sims: Selviytymistarinat

Tarinavetoisuus ei tosin ollut ennenkuulumatonta The Sims -peleissä aiemminkaan. Viime vuosikymmenen lopulla Sims-tarinoille jopa omistettiin oma Tarinat-sivusarjansa, joka käsitti kokonaista kolme juonipainotteista peliä. Näistä ylivoimaisesti paras oli jännittävä Selviytymistarinat, joka seurasi autiosaarelle haaksirikkoutuneiden simien selviytymistaistelua. Palmunlehtiin pukeutuminen ja villieläinten kanssa seurusteleminen oli jotain aivan uutta ja erilaista, ja valmiiksi kirjoitettu saippuaooppera toi skenaarioon sopivasti dramatiikkaa.

 

MySims

3. MySims

MySims oli Nintendon perheystävällisille konsoleille varta vasten suunniteltu supersuloinen simulaatiopeli, jossa isopäiset chibihahmot rakensivat itselleen idyllistä lintukotoa lelumaisista palikoista. Lapsille ja lapsenmielisille tarkoitettu peli pärjäsi yksinkertaisuudestaan huolimatta sen verran hyvin, että se poiki muutamassa vuodessa kokonaista viisi jatko-osaa. Syystä tai toisesta sarjaa ei kuitenkaan enää nähty seuraavassa sukupolvessa, ja nyt se on jo ehtinyt painua Minecraftin tieltä tyystin unholaan.

 

The Urbz: Sims in the City

4. The Urbz: Sims in the City

The Sims on elinkaarensa aikana lyönyt hynttyyt yhteen monien näyttelijöiden ja laulajien kanssa, mutta harva julkimokaan voi kehuskella tähdittäneensä ikiomaa Sims-peliään. Tämän kunnian sai kuitenkin takavuosien hittitehdas Black Eyed Peas, jonka nimissä markkinoitiin vuonna 2004 ilmestynyttä The Urbzia. Bändin sulosoinnut säestivät pelissä simien varsin viihdyttävää matkaa Urbzvillen metropolin silmäätekevien seurapiireihin, ja kaupungin vilkkailla kaduilla saattoi silloin tällöin törmäillä jopa jäsenten virtuaaliversioihin.

 

The Sims: Ryntää raitille

5. The Sims: Ryntää raitille

Todelliset nostalgiahirmut muistanevat vuosituhannen alkupuolen köpöiset The Sims -konsolipelit, joiden pelattavuus kärsi huomattavasti tehon puutteesta. Pelillisesti rajoittunutta menoa paikkailtiin räväkän yliampuvilla juonikuvioilla, joilla tekeleet pyrkivät erottumaan peruspelin lähiöidyllistä. The Sims: Ryntää raitille -pelin päättömät sivuhahmot lukeutuvat sarjan ikimuistoisimpiin persooniin, ja Maxisin niistä luomat viralliset näköissimit voikin hankkia The Sims 4:ään pelin latausgalleriasta.

 

Lisää luettavaa