Testissä WWE 2K19 – omilla äänillään esiintyvät painitähdet ovat hieno lisä

Pelaajalehti.com pääsi tutustumaan ennakkoon ensi viikolla ilmestyvään WWE 2K19:ään.

3.10.2018 11:48

WWE 2K19

Kehittäjä: Yuke’s, Visual Concepts
Julkaisija: 2K Sports
Alustat: Xbox One, PS4, pc

Showpainipelien ystävät elävät jännittäviä aikoja näin lokakuun alussa, sillä pelijulkaisija 2K Sports nostaa markkinointikaravaaninsa kierroksia vuosittaisen WWE 2K -pelin julkaisua varten. Pelaaja kutsuttiin kiertueen puitteissa Lontooseen, sillä tarjolla oli WWE 2K19:n vapaamuotoinen testisessio Xbox One X:llä.

Testaamisen lisäksi haastattelimme tapahtumassa vastaavaa tuottajaa Mark Littlea ja WWE:n kuningattareksikin nimettyä moninkertaista mestaria Charlotte Flairia. Charlotte edusti tapahtumassa isäänsä, kaksinkertaista WWE Hall of Fame -ottelija Ric ”The Nature Boy” Flairia, joka komeilee pelin tämänvuotisen keräilyversion eli Wooooo! Editionin kannessa.

Kokeiltavana ollut WWE 2K19:n versio oli järjestäjien mukaan valmis, mutta jonkinlaisia julkaisupäivänä ladattavia päivityksiä on normaaliin tyyliin odotettavissa. Teknisesti peli ei kuitenkaan temppuillut, joten pelisessio saatiin käydä läpi ilman kommelluksia. Varsinainen järkytys syntyi pelattavissa olevan sisällön määrästä, joka jakautuu laajan valikkojärjestelmän alle.

WWE 2k19

WWE 2K19:n yksinpelitiloista MyCareer herättää poikkeuksellista mielenkiintoa tällä kertaa ääninäyteltyjen keskusteluiden ja vahvasti käsikirjoitetun tarinansa avulla. Uratila seuraa piskuisen showpainijärjestön tähden matkaa ensin WWE:n alaiseen NXT-farmiliigaan ja sieltä itse pääsarjan parrasvaloihin. Hahmonluonti onnistuu nopeasti viidestä erilaisesta perustyypistä valitsemalla, mutta oman WWE-legendansa ulkonäön luomiseen voi käyttää runsaasti aikaa. Pienimpiä yksityiskohtia voi viilata käsivarsien suonikkuudesta aina pupillien väriin asti.

Omaan hahmooni yhdistin piirteitä sekä WWE-mestari Dave Bautistasta että Street Fighter –sarjan Blankasta. Pelihahmon hullunkurinen ulkonäkö ja siihen sopimaton ääninäyttely muuttuivat välianimaatioissa jatkuvasti tahattoman komiikan lähteeksi. Ottelu kerrallaan etenevää urakkaa maustetaan hahmonkehityksen myötä tehtävillä kykypuun valinnoilla ja oman kamppailutyylin hiomisella. Jokaisessa ottelussa on myös omat erityiset tavoitteensa, jotka antavat oman lisähaasteensa niin alkupään parkkipaikkakahinoille kuin valtavilla stadioneilla käytäville otteluillein.

Tarinan edetessä tutustutaan myös WWE:n laajaan hahmokatraaseen, kuten Triple-H:n ja Alexa Blissin kaltaisiin legendoihin. Omilla äänillään esiintyvät ottelijat ovat hieno lisä, joskin hahmonmallinnuksessa on edelleen parantamisen varaa. Otteluissa WWE 2K19 vaikuttaa rytmiltään nopeammalta ja ohjaukseltaan terävämmältä, vaikkakin tuntuman tuttu kelluvuus ja komentojen viiveet ovat edelleen pelisarjan ärsyttävimpiä tunnusmerkkejä.

Itsensä haastamista voi jatkaa eri vaikeustasoilla 2K Towers -pelitilassa, jossa riittää runsaasti eriteemaisia jonossa käytäviä ottelusarjoja. Mikäli aloitetun ”tornin” jättää kesken, jo saavutetut voitot nollaantuvat. Pelitilasta tulevat mieleen vanhat hyvät ajat, jolloin tappelupelien lineaarisuus oli sääntö eikä poikkeus.

WWE 2k19

WWE 2K18:ssa välivuoden pitänyt 2K Showcase -pelitila tekee paluun ja keskittyy tällä kertaa Daniel Bryanin vaiheisiin. Urallaan lukuisia mestaruuksia haalineen Bryanin painiuran kokokohdat käydään läpi 12 ottelun sarjana, johon kuuluvat alkuaikojen läpimurrot, isot tappiot ja voitokas paluu kehään. Partasuinen Bryan pohjustaa jokaisen ottelun intensiiviseen tyyliinsä kameralle WWE-ottelutaltioinneilla kuvitettuna. Esimerkiksi John Cenan ja Bryanin kohtaaminen kuuluisassa Velocity-ottelussa on dokumentaarisen tyylin vuoksi tyystin erilainen kokemus kuin pelin tavalliset ottelut.

Parin tunnin testailun perusteella WWE 2K19 on sisällöllisesti monipuolisempi paketti kuin edeltäjänsä ainakin yksinpelinsä puolesta. Vanhan koulukunnan tappelupelien tyyliset Tower-haasteet, paluun tehnyt 2K Showcase ja ääninäytelty MyCareer-uratila tekevät pelistä huomattavasti helpomman myös lajityypin parissa aloitteleville.

WWE 2K19 julkaistaan maailmanlaajuisesti 9. lokakuuta, mutta pelin Deluxe Editionin tai Wooooo! Editionin ostaneet pääsevät pelaamaan jo tämän viikon perjantaina 5. lokakuuta.

Lisää luettavaa