Rallia, F1:tä, Dakaria ja retroilua – listasimme kiinnostavimmat autopelit vuosimallia 2018

Kiihkeän autopelivuoden 2017 jälkeen uusi mallivuosi vaikuttaa hiukan rauhallisemmalta, mutta ihan vielä ei kannata ripustaa ajohanskoja naulaan.

7.5.2018 11:45

Kiihkeän autopelivuoden 2017 jälkeen uusi mallivuosi vaikuttaa hiukan rauhallisemmalta, mutta ihan vielä ei kannata ripustaa ajohanskoja naulaan.

Gran Turismo Sport, Forza Horizon 7, Project CARS 2, DiRT 4, WRC 7, F1 2017, Need for Speed Payback… Viime vuosi oli melkoista tykitystä autopelien saralla pelialustaan ja ajokamppeisiin katsomatta. Yllättäjät ja genren suuret pelisarjat jättivät kuluvalle vuodelle melkoisen tyhjiön, mutta onneksi ajettavaa on luvassa yllin kyllin. Lisäksi muutamat pelisarjat ovat olleet sen verran ennustettavia, että niiden tulevaisuudella uskaltaa jopa spekuloida.

Dakar 18

Alustat: Pc, PS4, Xbox One
Julkaisu: Kesä

Maailman äärimmäisin kestävyyskisa saapuu 15 vuoden tauon jälkeen videopelinä. Samalla kyseessä on ensimmäinen virtuaalitulkinta rallikisan nykyhistoriasta Etelä-Amerikassa. Pelialueen pitäisi olla häkellyttävät 15 000 neliökilometriä, sillä järkälemäinen ralli vaatii massiiviset puitteet. Ralliautojen lisäksi hiekkaa pöllytetään silmille moottoripyörillä, mönkijöillä ja rallirekoilla.

Onrush

Onrush

Alustat: PS4, Xbox One
Julkaisu: 5. kesäkuuta

Driveclubin ja MotorStormin takana olleen Evolution Studiosin raunioista ponnistaa Codemastersin Onrush. Meininki on tuttua MotorStormista, eli autot, mönkijät ja muut maastovärkit kisaavat ja kolistelevat pitkin maita ja mantuja. Pääpaino on rymistelyssä, joten siistit ajolinjat jääkööt varikolle.

V-Rally 4

Alustat: Pc, PS4, Switch, Xbox One
Julkaisu: Syyskuu

Pitkän tauon jälkeen nähdään myös V-Rallyn paluu. Paljon ei pelistä vielä tiedetä, mutta luvassa on yli 50 ajoneuvoa ja kattava valikoima sora- ja mutakisojen tyylilajeja mäkikisoista driftaamiseen. Uratilan lisäksi moninpelitilan luvataan olevan ”innovatiivinen”.

Assetto Corsa Competizione

Alustat: Pc
Julkaisu: 2018

Italialainen Kunos Simulazioni jatkaa simusarjansa kehittämistä uudella osalla, jossa vaihdetaan Unreal Engine 4:ään yö- ja säätuen takia. Samalla lupaillaan tietysti entistäkin tarkempaa rengas- ja aerodynamiikkamallinnusta. Myös yhteistyökumppaneiden luvataan olevan kohdillaan, sillä ACC on kestävyyskisasarja Blancpain GT:n virallinen peli. Kilpapelaamisen pitäisikin olla eräs Competizionen ydinalueista.

Spekulaatio: Forza Horizon 4

Jos viime vuonna nähtiin Forza Motorsport, ei ole kaukaa haettua odottaa tälle vuodelle Forza Horizonin julkistusta. Internetin hypekoneessa sijainniksi on kaavailtu Japania, mutta vuoristoinen saarivaltio herättää hiukan epäilyksiä tasamaille sijoittuneiden edeltäjien jälkeen. Niin tai näin, Horizonin uusista metkuista kuultaneen jotain E3:ssa.

The Crew 2

Alustat: Pc, PS4, Xbox One
Julkaisu: 29. kesäkuuta

Ubisoftin amerikkakaahailu tuntuu löytäneen itsensä veneiden, lentokoneiden ja yleisen extremeurheilutyylin myötä. Värikästä ja kepeää kaahailua. Lisää ennakkofiiliksiä luvassa tulevassa kesäkuun Pelaaja-lehdessä.

Antigraviator

Alustat: Pc, PS4, Xbox One
Julkaisu: Kesä/syksy

Antigraviator on tämän listan pakollinen Wipeout tai F-Zero. Futuristiset painovoimakelkat kaahaavat noin miljoonaa ja jytke soi.

Spekulaatio: F1 2018

Vaikka Codemasters ei ole varsinaisesti kertonut uuden F1-pelin saapumisesta, mainittiin seuraava vuosi F1:n kilpapelaamisliigan yhteydessä. Myös F1-sarjan lukuisat sääntömuutokset ja kisaohjelmistoon palaavat Ranskan ja Saksan osakilpailut puolustavat isomman vuosipäivityksen paikkaa.

Horizon Chase Turbo

Alustat: Pc, PS4, Xbox One
Julkaisu: Toukokuu

HCT on nyt konsoleille saapunut parannettu versio Horizon Chase -pelistä, joka taas tuo perinteisen 2D-kaahailun uudelle ajalle. Jäitkö aikanaan kaipaamaan Out Runia tai Top Gearia?

Spekulaatio: WRC 8

Rallin MM-sarjan virallinen peli sai viime vuonna vihdoin paperinsa järjestykseen kehitystyön myötä, joten ei ole mahdotonta ajatella, että parannukset jatkuvat. Pohjatyö alkaa olla kunnossa, joten virallinen lisenssipeli voi hiljalleen keskittyä hienompiin ominaisuuksiin.

GRIP

GRIP
Alustat:
Pc, PS4, Xbox One
Julkaisu: 2018

Rollcagen perintöä jatkava GRIP on ollut Steamin Early Accessissa jo jonkin aikaa, mutta tiimi lupailee konsolijulkaisun olevan ohjelmassa.

Lisää luettavaa