Pelaajan ensifiilistelyssä Prey – oletko saalis vai saalistaja?

Otimme ensituntumaa Arkane Studiosin tulevaan Prey-tieteistrilleriin, josta on tämän ensifiilistelyn lisäksi luvassa laajempi katsaus maaliskuun Pelaaja-lehdessä.

15.2.2017 15:00

PREY

Tekijä: Arkane Studios Julkaisija: Bethesda Softworks
Alustat: PS4, XOne, Win Julkaisu: 5. toukokuuta 2017

Oletko saalis vai saalistaja?

Preyn uusi tuleminen sekoittaa elementtejä useasta eri lähteestä unohtamatta juuriaan.

Bethesda Softworks lisää mittavaan pelisarjojen katalogiinsa jälleen uuden sivun, sillä julkaisija on päättänyt käynnistää vuonna 2006 julkaistun Prey-toimintapelisarjan uudelleen puhtaalta pöydältä. Vastuu projektin läpiviennistä annettiin palkitulle Arkane Studiosille, joka on tunnettu Dishonored-pelisarjastaan. Pelaaja testasi Preytä ennakkoon helmikuun alussa Lontoossa.

Ensi alkuun Prey vakuuttaa Bethesdan peleille ominaisella visuaalisella laadulla ja äänimaailmalla. Tulevaisuudennäkymältään Prey on samalla sekä bladerunnermaisen jylhää että dystopisen kliinistä. Arkkitehtoniset suuntaukset ja pukeutumismuoti nojaavat pitkälti 30-lukulaisiin muotoihin ja sen ajan näkemyksiin avaruusfantasiasta. Preyn tunnelma on raikas ja tyyli Arkane Studiosille ominainen sekoitus tuttua ja tuntematonta. Myös vihollisena toimivat typhon-avaruusoliot ovat Arkanen tapaan ulkonäöltään sekä haastavuudeltaan jotain muuta kuin mihin toimintapeleissä on yleisesti totuttu.

Alkuperäinen Prey yhdisti aikanaan amerikanintiaanien šamanistisen mystiikan ja muukalaisteknologian omintakeiseksi toimintapaketiksi. Tällä kertaa amerikanaasialaisen Morgan Yun tähdittämä peli nojaa mekaniikoiltaan enimmäkseen lähitulevaisuuden teknologiaan ja ihmiskehon biomekaanisen parantelun tuomiin lisäkykyihin hieman Deus Ex: Mankind Dividedin tyyliin. Tunnin kokeilun jälkeen Prey antaa odottaa paljon, mutta kysymyksiä jäi vielä runsaasti ilmaan.

Prey julkaistaan 5. toukokuuta PlayStation 4:lle, Xbox Onelle ja Windows-alustoille. Lue kattava raporttimme pelitestistä ensi kuun Pelaajasta.

Prey (Arkane Studios / Bethesda Softworks)

Lisää luettavaa