Mitkä ovat tärkeimmät kolme uudistusta NHL 20:ssä? Haastattelussa tuottaja Clement Kwong

Pelaaja.fin NHL 20 -raportointi jatkuu pelin tuottajan Clement Kwongin haastattelulla.

3.9.2019 11:18

Electronic Arts esitteli NHL 20 -peliä pääosin suomalaisin voimin. Varsinaisen NHL 20 -ensitestin voi lukea täältä!

Paikan päällä peliä oli demoamassa liuta menestyksekkäitä kotimaisia kilpapelaajia, kuten Kenneth ”KenuFHR” Lehtinen ja Erik ”EKI” Tammenpää. Varsinaiseen haastatteluun saatiin kuitenkin pelisarjan pitkäaikainen tuottaja ja tapahtuman esittelypuheenvuoron pitänyt Clement Kwong.

Mitkä ovat tärkeimmät kolme uudistusta NHL 20:ssä?

Tänä vuonna painopisteemme ovat useissa eri osa-alueissa, mutta tärkeimmistä ensimmäinen on tietenkin pelituntuma. Olemme tehneet runsaasti töitä tuodaksemme kehutun RPM- eli Real Player Motion -teknologiamme luistelun lisäksi myös kiekon käsittelyyn ja haltuunottoon sekä siihen, miten pelaajat syöttävät ja laukovat kiekkoa. NHL 19:ssä RPM toi luisteluun sen kaipaamaa energiaa ja tarkkuutta, mutta samalla se paljasti juuri haltuunottojen ja kiekon käsittelyn heikkoudet. Nyt kaikki tämä on saatu RPM:n kaipaamalle tasolle, jotta peli olisi nopeampaa ja sujuvampaa.

Toiseksi olemme uudistaneet kommentaattoripuolen täysin viime pelistä tulleen palautteen vuoksi. Uusien juontajien lisäksi mukana on myös vierailevia kommentaattoreita, kuten Don Cherry ja Wayne Gretzky. Kommentointiin on yhdistetty uusia hidastuksia ja kohokohtien esittelyjä – hieman samaan tapaan kuin moderneissa verkkoräiskinnöissä on nähty. Kolmanneksi olemme lisänneet useita uusia tapoja pelata yhdessä sekä paikallisesti että verkossa. Esimerkiksi Ones- ja Threes-pelitilat tarjoavat nyt paljon enemmän vaihtoehtoja myös nopeisiin paikallisiin otteluihin.

NHL 20 julkaistaan Xbox Onelle ja PS4:lle 13. syyskuuta.

Millä tavoilla uudistukset tekevät peruspelaamisesta parempaa edellä mainitun lisäksi?

Maalivahtien tekoälyyn panostaminen on ehkä välittömästi näkyvin uudistus pelituntuman lisäksi. Ne käyttäytyvät järkevämmin ja esimerkiksi torjuvat kiekkoa pelitilanteesta riippuen eri tavoin ja auttavat avaamaan peliä nopeammin. Lisäksi olemme lisänneet viitisentoista uniikkia laukaisuanimaatiota eri tähtipelaajille, joten omalla suosikkipelaajalla pelaamiseen ja maalien tekemiseen tulee oma pieni lisänsä.

Mitkä olivat pelaajien eniten pyytämät uudistukset NHL 20:een?

Yksi yleisimmistä toiveista oli valmennustiimien muokkaaminen ja valmentajien palkkaaminen manageritilaan. Lisäksi uuden ketjun keskeisen synergiajärjestelmän ja keskustelumekaniikan ansiosta Franchise Mode on nyt entistä lähempänä faniemme toiveita. Myönnän suoraan, että meillä ei ole lisenssisyistä aitoja NHL-valmentajia mukana, mutta pelistä löytyy yli sata geneeristä palkattavaa valmentajaa, jotka vaikuttavat joukkueen muodostamiseen ja pelitapaan.

Mitä uutta NHL 20 tarjoaa kaltaiselleni pari vuotta taukoa pelisarjasta pitäneelle?

Suosittelen heti alkuun testaamaan Ones- ja Threes-pelitiloja, jotka ovat hyvin erilaisia kuin tarjontamme vielä pari vuotta sitten. World of Chel on myös yksi suosikkini, jonka uskoisin toimivan erinomaisesti myös palaaville pelaajille. Olemme satsanneet pelitilan sulavuuteen, viikoittaisiin haasteisiin, ulkojäiden tunnelmaan ja avattaviin varusteisiin, jotta pelaajilla olisi aina jotain uutta ja hienoa saavutettavaa.

NHL 20 julkaistaan Xbox Onelle ja PS4:lle 13. syyskuuta.

Lisää luettavaa