Kaupallinen yhteistyö: Näin Ghostwire: Tokyo muuntaa metropolin kauhujen kehdoksi

Pelaaja.fi valmistautuu PlayStation 5:lle ja pc:lle saapuvan pelin julkaisuun viikoittaisilla katsauksilla osana Bethesdan kanssa kaupallisessa yhteistyössä toteutettua näkyvyyskampanjaa.

3.3.2022 18:05

Bethesdan ja Tango Gameworksin omaleimaisen Ghostwire: Tokyo -toimintaseikkailun 25. maaliskuuta koittava julkaisu lähestyy. Pelaaja.fi valmistautuu PlayStation 5:lle ja pc:lle saapuvan pelin julkaisuun viikoittaisilla katsauksilla osana Bethesdan ja PlayStationin kanssa kaupallisessa yhteistyössä toteutettua näkyvyyskampanjaa.

Päivä, jona kaikki katosivat

Japanilainen Tango Gameworks on tullut maailmalla tutuksi tunnelmallisista kauhupeleistään ja niiden huolella suunnitelluista maailmoista. Vaikka Ghostwire: Tokyo nojautuu pelillisesti nopeatempoiseen ja yliluonnolliseen toimintaan, studion vahvaa visuaalista ja tunnelmallista osaamista hyödynnetään myös tulevan toimintaseikkailun suorastaan aavemaisessa asetelmassa.

Kuten pelin nimi jo vihjaa, Ghostwire: Tokyon keskiönä toimii sen tapahtumapaikka, nykypäivän Tokio. Metropolin tavanomaisesti vilkas katukuva on kuitenkin hiljentynyt tyystin, sillä mystinen sumu on ottanut vallan Shibuyan kaupunginosasta ja pyyhkinyt kaiken elollisen tieltään. Alueen muusta maailmasta eristävä sumu on samalla kääntänyt todellisuuden päälaelleen yliluonnollisilla vääristymillä. Katukuvaa kansoittavat kaupunkilaisten sijaan nyt toinen toistaan hämmentävämmät mytologiset henkiolennot.

Ihmismassojen katoamista ja yliluonnollista mysteeriä sen takana lähtee selvittämään Akito, joka on jostakin syystä ainoa katoamiselta välttynyt ihminen. Akiton omat maalliset kyvyt tuonpuoleisia kauhuja vastaan olisivat varsin rajalliset, ellei apuun rientäisi varsin yllättävä taho. Kovaksikeitetyn aaveenmetsästäjä KK:n ruumiista irtaantunut henki nimittäin asettuu Akiton raajoihin, minkä ansiosta pelaajat pääsevät askeleen verran lähemmäs totuutta – sekä kurittamaan tuonpuoleisia vierailijoita käsielein tehtävillä loitsuilla. Akiton ja KK:n on löydettävä yhteinen sävel päästäkseen peli päävastuksen roolia toimittavan, Hannya-nimisen naamiomiehen jäljille.

Näin GhostWire: Tokyo muuntaa metropolin kauhujen kehdoksi

Kaunista ja kauheaa

Kuvankauniin Tokion avautuminen ja pelastuminen on kytköksissä muun muassa yliluonnollisten voimien turmelemiin torii-portteihin. Niiden korruptoivan voiman puhdistamalla Akito ja KK pääsevät yhä syvemmälle tarkkaan mallinnetun kaupungin sydämeen sekä vääristymiin, joissa ei voi luottaa edes ajan ja tilan sääntöihin.

Monimuotoiset vääristymät sekä tuonpuoleisesta saapuneet yokai-henkiolennot muovaavat pilvenpiirtäjien ja neonvalojen täyttämästä katukuvasta karmivan todellisuuden, jossa vaarat ulottuvat aina synkistä kujista ja maanalaisista tunneleista talojen katoille asti. Lisäpontta karmivaan tunnelmaan saadaan alueen muinaisista temppeleistä, vanhoista taloista ja luonnosta, joiden ilmapiiriä väritetään vieläpä japanilaisilla urbaaneilla legendoilla.

Tunnelmaa teknologian turvin

Sumun peitossa olevat ja sateen ajoittain piiskaamat maisemat heräävät upeasti eloon PlayStation 5:n säteenseurantateknologialla, joka tuo valaistuksiin, efekteihin ja yksityiskohtiin roppakaupalla syvyyttä. Lataustauotkaan pääse eivät pääse häiritsemään matkantekoa SSD:n suomien tehojen ansiosta, mikä mahdollistaa kauhukuvien välittämisen ruudulle saumattomasti. Myös vahvaan äänimaailmaan panostetaan PlayStation 5:n tunnelmallisella 3D-ääniteknologialla.

Ghostwire: Tokyon persoonallisen maailman pääsee kokemaan PlayStation 5:llä ja pc:llä 25. maaliskuuta. Ennakkotilaukset ovat jo käynnissä muun muassa PlayStation Storessa, jossa PlayStation Plus -jäsenet saavat niistä 10 prosentin hinnanalennuksen. Ennakkotilaajille tarjotaan etuina uniikkeja Biker- ja Hannya-asuja, ja lisäksi Digital Deluxe Edition -version ennakkotilaavat pääsevät peliin käsiksi jo kolme päivää ennen virallista julkaisua.

Lisää luettavaa