Kaupallinen yhteistyö: Haaveiletko tuliteristä pelivälineistä? Tutustu MSI:n syksyn halutuimpiin hitteihin

Testasimme MSI:n syksyn kysytyimpiä pelitarvikkeita. Kaupallinen yhteistyö.

26.11.2021 06:16

Artikkeli on julkaistu osana kaupallista yhteistyökampanjaa MSI:n kanssa.

Vuoden odotetuimpiin kulutusjuhliin lukeutuva Black Friday on täällä, ja moni pelaaja koluaa tällä hetkellä verkkokauppoja huimien alennuksien toivossa. Vaikka ylenpalttista himoshoppailua ei säännöllisesti harrastaisikaan, tarjoaa musta perjantai tai viimeistään hurjaa vauhtia lähestyvä joulu oivan tilaisuuden päivittää esimerkiksi käytössä kuluneet pc-pelitarvikkeet uuteen uskoon.

Erilaisia pelivälineitä on kauppojen hyllyillä kuitenkin valtavasti, ja lopullisen ostopäätöksen teko voi osoittautua hankalaksi ylitarjonnan edessä. Tarvikemarkkinoille läksiessä kaikkein tärkeintä onkin tiedostaa omat tarpeensa ja toiveensa, ja tutustua huolellisesti siihen, täyttääkö ostoskoriin päätyvä tuote ne tyydyttävästi. Yhteistyökumppanimme MSI on kaikeksi onneksi lähettänyt meille testiin kattauksen syksyn kysytyimpiä varusteitaan, jotta voisimme auttaa uutta välineistöä kaipaavia pelaajia prosessissa eteenpäin.

MSI Clutch GM41 Lightweight Wireless – ultrakevyt pelihiiri lännen nopeimmille

Ensimmäinen testiimme päässyt hittituote on äärimmäisen kevyt, langaton Clutch GM41 -pelihiiri, joka tarjoaa kilpakäyttöön kelpaavaa suorituskykyä tekemättä kuitenkaan kompromisseja monipuolisuuden tai miellyttävän muotoilun saroilla. Vain 74 gramman painoisen hiiren vasteaika on vain yhden millisekunnin, sen DPI-haarukka yltää tähtitieteelliseen 20 000 pisteeseen asti, ja sensorin tarkkuutta mittaava IPS-lukukin on varsin kilpailukykyiset 400. Siksipä se onkin oiva valinta salamannopeaa reaktiokykyä vaativaan toimintaan, kuten e-urheiluun tai muutoin kilpailuhenkiseen verkkopelaamiseen.

Ultrakevyet pelihiiret pudottavat grammoja usein pois ilmavaa, mutta esteettisesti epämiellyttävää hunajakennorakennetta hyödyntäen. MSI:n Clutch GM41:n runko on kuitenkin yhtenäinen ja täten erittäin jykevä, ja se sopii symmetrisyydessään monenlaisiin käsiin ja otteisiin. Hillitysti teksturoitu kumipinnoite takaa lisäksi, että laite pysyy hyppysissä tiukoissakin tilanteissa. Tiukoista painorajoituksista huolimatta mukaan on saatu mahdutettua myös RGB-valo, jonka loistetta ja sävyä voi säädellä oman maun mukaiseksi helppokäyttöisen MSI Center -ohjelman avulla.

Hiiren akun luvataan kestävän jopa 80 tuntia käyttöä, mutta mikäli löpö pääsee loppumaan kesken pelien, ei hätä ole valtava. 10 minuutin lataus riittää lähes koko päivän tarpeisiin, ja yöksi pelivälineen voi jättää tankkaamaan akkujaan paketissa tulevaan näppärään telakkaan.

Lisää toimituksen tuntemuksia hiirestä voi lukea Pelaaja.fissä taannoin julkaistusta arvostelusta!

Lisätietoja: MSI
Jälleenmyyjä: Multitronic

MSI Agility GD70 – kitkaton hiirimatto pelipisteelle

Hyvin varusteltu pelipiste vaatii vankan kivijalan, ja juuri sellaisena toimii MSI:n Agility GD70 -hiirimatto. 90 senttimetrin levyinen ja 40 senttiä syvä matto kattaa pitkälti koko pelitilan, ja mahdollistaa pelivälineiden sijoittelun juuri omaan peliasentoon sopivalla tavalla. Sen silkinpehmeä päällinen minimoi kitkaa hiirtä liikutellessa ja tarjoaa mukavan paikan lepuuttaa ranteita, mutta alapuoli on maton tiukasti paikallaan pitävää lipsumatonta kumia. Maton reunat on viimeistelty rullautumista estävällä ompelutekniikalla, ja viimeisen silauksen tyylikkäälle kokonaisuudelle antaa MSI:n tuttu lohikäärmelogo.

Lisätietoja: MSI
Jälleenmyyjä: Jimm’s PC-Store

MSI Immerse GH50 – pettämättömät pelikuulokkeet tyylitietoisille

Immersio on tärkeää pelikokemukselle, ja digimaailmoihin uppoutumista edistää kummasti kunnollinen pari kuulokkeita. MSI:n Immerse GH50 -pelikuulokkeet tarjoavat laadukasta virtuaalista 7.1-monikanavaääntä ja kutittelevat tärykalvoja jännittävän tuntuisella värinäjärjestelmällä, joka alleviivaa syvimpiä bassoääniä. Kuulokkeiden ääniprofiilia voi säätää mieleisekseen MSI Center -ohjelmalla, mutta äänenlaatu on kiitettävä jo suoraan pakkauksesta purettuna.

Pelikuulokkeiden perusvarusteisiin kuuluva mikrofoni on GH50-mallissa irrotettava, mutta sen saa mykistettyä helposti myös johdossa roikkuvalla kaukosäätimellä. Johtoa on pc-pelaamiseen täysin riittävät 2,2 metriä, joskaan jääkaapilla käyminen ei langan päässä onnistu. Kuulokkeiden muotoilu on jykevää, muttei ylitsevuotavan futuristista tai maskuliinista, eli ne istuvat monenlaiseen tyyliin, ja reilulla kädellä pehmustetut kupit takaavat myös käyttömukavuuden. Niin ikään MSI Centerin kautta ohjelmoitavat Mystic Light RGB -valot tarjoavat miljoonia värivaihtoehtoja ja erilaisia näyttäviä valaistusefektejä.

Mukana paketissa tulee myös näppärä kantopussukka, joihin kuulokkeet on helppo sujauttaa suojaan liikenteessä ollessa.

Lisätietoja: MSI
Jälleenmyyjä: Jimm’s PC-Store

MSI Vigor GK50 Low Profile – virtaviivainen näppäimistö arkeen ja huviin

MSI:n tämänhetkisen näppäimistötarjonnan mielenkiintoisimpia tapauksia on mekaaninen Vigor GK50 Low Profile, jonka suunnitteluratkaisut tähtäävät äärimmäiseen nopeuteen ja virtaviivaisuuteen. Sen viistetty kehys ja matala, mutta hienovaraisesti takareunaa kohden ylös kallistuva näppäinrivistö on suunniteltu pitämään kädet luonnollisessa, ergonomisessa asennossa pitkienkin peli- tai kirjoitussessioiden aikana. Harjattu metallirunko miellyttää silmää, ja kahdeksankulmaiset näppäimet ovat hauska visuaalinen valinta.

Toinen GK50:n myyntivaltti piilee näppäimistön uumenissa. Kailhin valkoiset kytkimet reagoivat painalluksiin äärimmäisen nopeasti ja tarkasti, ja naputtelutuntuma on veitsenterävä. Tästä on kiittäminen kytkimien matalaa profiilia, jonka ansiosta ne ottavat pohjakosketuksen neljänneksen nopeammin kuin täysikokoiset kytkimet. On makuasia, kuinka konkreettista palautetta mekaaniselta näppäimistöltään kaipaa, mutta GK50:n kohdalla pohjaan painetun näppäimen sekä tuntee että kuulee.

Myös Vigor GK50 -näppäimistön monipuolista RGB-valaistusta voi hallinnoida MSI Centerin kautta, ja brändiuskollinen pelaaja voikin yhtenäistää pelipisteensä valonlähteet ohjelman avulla todella tyrmääväksi kokonaisuudeksi. Yksittäinkin kaikki testiimme päässeet pelivälineet ovat tosin mainioita valintoja laatua vaalivalle pc-pelaajalle, ja ennen kaikkea niiden voi luottaa tuovan iloa ja valoa pimeisiin syystalven iltoihin!

Lisätietoja: MSI
Jälleenmyyjä: Jimm’s PC-Store

Lisää luettavaa