Katsauksessa 20 peliä vuodelle 2020

Alkaneen pelivuoden hahmottamiseksi Pelaaja.fi listaa nyt kaksikymmentä peliä vuodelle 2020, joita on syytä pitää silmällä.

6.2.2020 08:38

Pelivuosi 2020 on kieltämättä lähtenyt käyntiin hiljaisissa merkeissä. Alkuvuotta on riivannut jo lukuiset pelilykkäykset, eikä loppuvuoden tarjonnastakaan ole täyttä selkeyttä ennen uuden sukupolven pelikonsoleiden täysiveristä esiinmarssia. Uutta kiinnostavaa pelattavaa silti riittää yllin kyllin vanhoillakin alustoilla ennen ennen loppuvuodesta ilmestyviä PlayStation 5- ja Xbox Series X –konsoleita.

Tulevan pelivuoden hahmottamiseksi Pelaaja.fi listaa nyt vuodelle 2020 kaksikymmentä peliä, joita on syytä pitää silmällä. Kuten tapana on ollut, listalle mahtuu ainoastaan tälle vuodelle virallisesti vahvistettuja pelejä, eli mukaan ei ole kelpuutettu huhuttuja pelejä, jokavuotisten pelisarjojen vielä julkistamattomia osia tai edes tiedossa olevia pelejä, joilla ei ole vahvistettua julkaisuvuotta.

Katsauksesta esimerkiksi otettiin pois Dying Light 2, Tom Clancy’s Rainbow Six: Quarantine ja Watch Dogs: Legion, joiden tarkempi julkaisuajankohta jäi epäselväksi hiljattaisten lykkäysilmoitustensa yhteydessä. Myös uuden sukupolven lippulaivat, kuten Halo Infinite, jätettiin pois kunnollisia julkistuksia odotellessa.

MARVEL’S AVENGERS

MARVEL'S AVENGERS

Tekijä: Crystal Dynamics, Eidos Montreal Julkaisija: Square Enix
Alustat: PlayStation 4, Xbox One, Stadia ja pc Julkaisu: 4.9.2020

Tomb Raider– ja Deus Ex -studiot Crystal Dynamics ja Eidos Montreal kasaavat Kostajat kokoon syyskuussa. Alkujaan toukokuulle kaavaillusta supersankariseikkailusta on toistaiseksi näytetty yllättävän vähän pelikuvaa, mutta kyseessä on avarampi roolipelielementtejä sisältävä seikkailu, joka on suunniteltu jatkuvasti pelattavaksi peliksi Destinyn tapaan.

Marvelin nimekkäimpiä hahmoja voi ohjata joko yksin tai neljän pelaajan voimin, ja sankareiden kykyjä sekä asuja voi muokata kertoman mukaan runsaalla kädellä. Hyvin eri tavoin pelattavaien Kapteeni Amerikan, Rautamiehen, Thorin, Mustan Lesken, Haukansilmän ja Hulkin rinnalle luvataan julkaisun jälkeen myös lisää sankareita ja pelialueita lisäsisällön muodossa.

NIOH 2

NIOH 2

Tekijä: Team Ninja Julkaisija: Koei Tecmo, Sony
Alustat: PlayStation 4 Julkaisu: 13.3.2020

Team Ninjan vaikeudestaan tutuksi tulleen samuraiseikkailun seuraaja saapuu jo maaliskuussa. Nioh 2 on oikeastaan omilla jaloillaan seisova esiosa, jossa pelaajat luovat tällä kertaa oman pelihahmonsa. Tappavan tarkassa toiminnassa ja myös itse pelimaailmassa nähdään enemmänkin henkimaailman asioita, sillä pelihahmolla on vankkoja siteitä yokai-henkiolentoihin.

Omien taistelutaitojensa ohella pelihahmo voikin muuttua demoniksi, jonka liikevalikoimaan voi asettaa omien erikoishyökkäysten ohella kukistettujen petojen erikoisliikkeitä. Haasteita voi lievittää edellisosan tapaan co-op-yhteispelillä, mutta tällä kertaa hampaita on mahdollista kiristellä samanaikaisesti peräti kolmen pelaajan voimin.

DOOM ETERNAL

DOOM ETERNAL

Tekijä: id Software Julkaisija: Bethesda Softworks
Alustat: PlayStation 4, Stadia, Switch, Xbox One ja pc Julkaisu: 20.3.2020, Switch myöhemmin

Ennen lykkäystään tälle vuodelle Doom Eternal äänestettiin Pelaaja.fissä viime vuoden odotetuimmaksi räiskintäpeliksi, eikä ihme. Edellinen vuonna 2016 julkaistu Doom vetosi vanhan kaavan toimintapelien ystäviin eteenpäin puskevalla tempolla ja helvetillisellä asevalikoimalla, joiden pohjalle sopii rakentaa sitäkin mahtipontisempaa rytinää ja räimettä.

Tuplasti edeltäjäänsä suuremmaksi kuvaillussa Doom Eternalissa id Software antaakin pelaajille laajemman asearsenaalin, jolla paukutellaan näyttävästi kasvanutta viholliskaartia. Perinteisten moninpelimuotojen ohella pelaajat voivat jopa soluttautua muiden pelaajien tarinakampanjoihin demoneina.

Doom Eternalista on luvassa ennakkotestitunnelmia helmikuun Pelaaja-lehdessä!

DREAMS

DREAMS

Tekijä: Media Molecule Julkaisija: Sony Interactive Entertainment
Alustat: PlayStation 4 Julkaisu: 14.2.2020

PlayStation 4 -pelaajien unelmat toteuttava luomispeli Dreams keikkui tällä listalla jo viime vuonna, mutta nyt julkaisu häämöttää jo ovella. Pelin varhaisjulkaisuversiota on voinut toki testailla jo reilun tovin, mutta täysi versio saapuu pelaajien ulottuville ystävänpäiväksi. Sen myötä LittleBigPlanet-peleistäkin tuttu Media Molecule lisää Dreamsiin täyspitkän tarinatilan, jonka antaa esimakua monipuolisen luomistyökalun suomista mahdollisuuksista. Luonnollisesti pelin suola on yhä yhteisön rakentama sisältö, josta varhaisjulkaisussa on saatu esimakua muun muassa omien pelien, kenttien, maailmojen, elokuvien ja musiikin muodossa.

CRUSADER KINGS III

CRUSADER KINGS III

Tekijä: Paradox Development Studio Julkaisija: Paradox Interactive
Alustat: Pc Julkaisu: 2020

Oletko koskaan kuullut Hintsa Lihavan tragediasta? Se ei ole tarina, jonka satunnaisempi pelaaja kertoisi. Paradoxin tänä vuonna kolmannen osansa saava dynastiasimulaattori saattaa silti olla tuttu useammista Pelaajacast-turinoista, joissa Pyykkönen on lennokkaasti kuvaillut oman Hintsa-hahmonsa ja tämän suvun monivivahteisista vaiheista.

Keskiaikaan sijoittuvassa ja roolipelielementtejä sisältävässä suurstrategiassa keskitytään yhä kuningaskuntien hallitsemiseen, tällä erää Espanjasta Intiaan ja Skandinaviasta Keski-Afrikkaan yltävällä kartalla. Crusader Kings III:sta lupaillaan modernimman käyttöliittymänsä myötä ”hieman” aloittelijaystävällisempää ja hahmovetoisempaa kokemusta, mutta tekijöiden mukaan perinteisten suurstrategioiden ystävien ei tarvitse pelätä kaavan yksinkertaistuvan. Juonitteluun ja omaan dynastiaan lukeutuvien hahmojen elämänätapoihinkin päästään vaikuttamaan entistä monipuolisemmin. Jäämme odottamaan mielenkiinnolla, minkälaisia saagoja Crusader Kings III:ssa syntyykään.

IRON HARVEST

IRON HARVEST

Tekijä: King Art Games Julkaisija: Deep Silver
Alustat: Pc, PS4 ja Xbox One Julkaisu: 1.9.2020

Pyöreästi 1,2 miljoonaa dollaria Kickstarter-joukkorahoituksessaan haalinut reaaliaikastrategia Iron Harvest lähestyy 1920-luvun sodankäyntiä mechoilla höystettynä. Jakub Rozalskin World of 1920+ -maalauksista inspiraationsa saaneeseen vaihtoehtoiseen Eurooppaan uppoudutaan niin mahtipontiseksi kuvaillun yksinpelin kuin ja yhteistyökampanjan muodossa, ja onpa mukana moninpeliyhteenottojakin, joissa maasto pöllyää mechojen räiskeessä. Ympäristön tuhoutuminen, suojien käyttö ja tukikohtien rakentaminen ovatkin keskeisessä roolissa, joten klassisten reaaliaikastrategioiden ystävien on syytä pitää syyskuussa ilmestyvää Iron Harvestia silmällä.

HALF-LIFE: ALYX

HALF-LIFE: ALYX

Tekijä: Valve Julkaisija: Valve
Alustat: Pc Julkaisu: Maaliskuu 2020

Kukapa olisi uskonut vielä kymmenen vuotta takaperin, että uusi Half-Life paljastettaisiin Shenmue III:n julkaisupäivänä? Half-Life 2: Episode 3:n tai Half-Life 3:n sijaan Valve on keskittänyt voimavaransa virtuaalitodellisuusseikkailu Half-Life: Alyxiin, jonka pitäisi olla tuotantoarvoiltaan ja kokoluokaltaan täysiverinen Half-Life -seikkailu pienen vr-kokemuksen sijaan.

Virtuaalitodellisuuspelien lippulaivaksi mielivä Alyx seuraa nimensä mukaisesti Alyx Vancen edesottamuksia kahden alkuperäisen pelin välimaastossa. Luvassa on niin toimintaa, pulmanratkontaa kuin ympäristöjen tutkimista, joissa kaikissa hyödynnetään virtuaalitodellisuuden suomia mahdollisuuksia. Alyxin ja pelaajan apuna toimii myös painovoima-aseen sijaan samaa virkaa toimittava hansikas, ja lopputulosta päästään pelaamaan jo maaliskuun aikana kaikilla SteamVR:ää tukevilla virtuaalitodellisuusvisiireillä.

BRAVELY DEFAULT 2

BRAVELY DEFAULT 2

Tekijä: Square Enix Julkaisija: Nintendo
Alustat: Switch Julkaisu: 2020

Nintendo 3DS:ltä tuttu Bravely Default -roolipeli saa tänä vuonna jatkoa Nintendo Switchillä. Square Enixin Asano-tiimin kehittämää peliä kehuttiin aikoinaan tavasta, jolla se kumarsi vanhan kaavan japanilaisroolipeleille.

Bravely Default II:sta tiedetään toistaiseksi hyvin vähän, mutta tuttujen kehittäjien myötä sen oletetaan jatkavan vahvasti edeltäjänsä toimiviksi todetuilla linjoilla. Ainakin pelimaailman ja -hahmojen lupaillaan olevan täysin uusia, mutta hyvin perinteiseltä kuulostavan juonikuvauksen mukaan jatko-osassa valon sankarit etsivät neljää kristallia.

PREDATOR: HUNTING GROUNDS

PREDATOR: HUNTING GROUNDS

Tekijä: IllFonic Julkaisija: Sony Interactive Entertainment
Alustat: PlayStation 4, pc Julkaisu: 24.4.2020

Istutko luontevammin saalistajan vai saaliin rooliin? Vastausta voi alkaa hakemaan huhtikuun lopulla, kun Illfonic-studion Predator: Hunting Grounds pamahtaa verkkoareenoille. Vaikka pelin julkaisijana toimii Sony, Afrikan vehreisiin maisemiin päästään PS4:n lisäksi myös pc:llä.

Peli lainaa kehittäjiensä aiemman Friday the 13th: The Gamen ajatusmaailmaa, jossa yksi pelaaja saalistaa erilaisia tehtäviä suorittavaa neljän pelaajan sotilasjoukkoa. Ikoninen predator on monin paikoin etulyöntiasemassa elokuvistakin tuttujen kykyjensä ansiosta, joten sotilaina pelaavien on jatkuvasti turvauduttava tiiviiseen yhteistyöhön selviytyäkseen viidakossa lymyilevästä uhasta.

Predatoria ja sotilaita voi muokata niin varusteiden kuin hahmoluokkien osalta, joten oman pelityylin löytyminen pitäisi onnistua vaivattomasti aidan kummallakin puolella.

CYBERPUNK 2077

CYBERPUNK 2077

Tekijä: CD Projekt RED Julkaisija: CD Projekt, Bandai Namco
Alustat: PlayStation 4, Stadia, Xbox One ja pc Julkaisu: 17.9.2020

Monet parkaisivat surusta, kun CD Projekt RED ilmoitti siirtävänsä Cyberpunk 2077:n julkaisua huhtikuulta syyskuulle. Ymmärtäähän tuon, sillä The Witcher -peleillä maineensa luoneen CD Projektin kyberroolipeli lukeutuu vuoden selkeästi odotetuimpiin peleihin. Studio tunnetaan korkeista laatuvaatimuksistaan, joten lisäaika suotakoon lopputuloksen viimeistelyyn ja hiomiseen.

Nähdyn ja kerrotun perusteella klassista pöytäroolipeliä jatkava Cyberpunk 2077 saattaakin olla yksi päättyvän sukupolven kunnianhimoisimpia ja monipuolisimpia pelejä. Night Cityn avoimeen pelimaailmaan luvataan runsaasti lääniä sekä oman pelihahmon luontiin ja kehittämiseen runsaasti valinnanvapautta kyberpunk-teeman myötä. Ja kuten odottaa saattaa, pelaajien teoilla ja päätöksillä on suuri vaiktus pelin tapahtumiin

Mittavan yksinpelikampanjan lisäksi CD Projekt RED on vahvistanut pelin saavan myöhemmin myös moninpelin, joka näillä tiedoin nähdään reilusti emopelin julkaisun jälkeen.

RESIDENT EVIL 3

RESIDENT EVIL 3

Tekijä: Capcom Julkaisija: Capcom
Alustat: PlayStation 4, Xbox One ja pc Julkaisu: 3.4.2020

Resident Evil 2:n viimevuotinen uusioversio onnistui modernisoimaan kauhuklassikon sen verran hyvin, että se keikkui jopa lukuisten vuoden peli -listojen kärjessä. Huhtikuussa vastaavan käsittelyn saa Resident Evil 3, jossa se alkuperäinen Mr. X, eli Nemesis, vainoaa sankaritar Jill Valentinea ympäri tuhon partaalla olevaa Raccoon Cityä.

Modernisoinnissa Nemesis ei ole enää vain tietyissä tilanteissa Jilliä vainoava hirvitys, vaan aktiivisesti tätä jahtaava uhka. Alkuperäisen pelin hieman toiminnallisempi linjaus pitäisi näkyä myös Jillin olan takaa kuvatussa uusioversiossa, ja saadaanpa mukaan myös uusia Carlosilla pelattavia osuuksia sekä Resident Evil Resistance -verkkomoninpelitila.

FINAL FANTASY VII REMAKE

FINAL FANTASY VII REMAKE

Tekijä: Square Enix Julkaisija: Square Enix
Alustat: PlayStation 4 Julkaisu: 10.4.2020

Klassikkoroolipelin paluuta saadaan odotella vielä jokunen kuukausi, sillä paluu Midgariin tapahtuu näillä tiedoin maaliskuun sijaan huhtikuussa. Final Fantasy VII Remakea odotetaan pelonsekaisin tuntein, sillä uudelleenrakennettu peli muuttaa ulkoasun ohella koko pelin rakennetta korvaamalla klassiset vuoropohjaiset taistelut reaaliaikaisella kahinoinnilla.

Huhtikuussa ilmestyvä peli sijoittuu puhtaasti Midgar-kaupunkiin, joka toimi alkuperäisessä pelissä lähtölaukausena koko seikkailulle. Kehittäjien mukaan Final Fantasy VII Remake kuitenkin laajentaa Midgar-osiota kokonaisen pelin mittaiseksi – lisäten mukaan uusia alueita, hahmoja, juonikuvioita ja sivutehtäviä. Toistaiseksi on kuitenkin epäselvää, miten ja millä aikataululla tarinan jatko toteutetaan.

GHOST OF TSUSHIMA

GHOST OF TSUSHIMA

Tekijä: Sucker Punch Julkaisija: Sony Interactive Entertainment
Alustat: PlayStation 4 Julkaisu: Kesä 2020

Niin avoimen maailman inFamous-supersankariseikkailusta kuin Sly Raccoon-hiippailuloikinnoistakin tutun Sucker Punch -studion hartaasti odotettu PS4-samuraiseikkailu Ghost of Tsushima saapuu viimein kesällä. Studion suurimmaksi peliksi kuvailtu toimintaseikkailu sijoittuu feudaaliseen Japaniin vuonna 1274, jossa mongolien hyökkäyksiä vastaan taistellaan viimeisiin samuraihin lukeutuvalla Jin Sakailla. Jin taitaa niin miekkailun jalon taidon kuin hienovaraisen hiiviskelyn, ja asetelma itsessään kieltämättä tarjoaa varsin hulppeat puitteet dramaattiselle tarinalle.

ANIMAL CROSSING: NEW HORIZONS

ANIMAL CROSSING: NEW HORIZONS

Tekijä: Nintendo EPD Julkaisija: Nintendo
Alustat: Switch Julkaisu: 20.3.2020

Switchin oma Animal Crossing siirtyi monien harmiksi tälle vuodelle, mutta syötävän suloisen elämäsimulaattorin pariin päästään viimein maaliskuussa. New Horizons -lisänimen saaneessa pelissä matkataan tällä kertaa autiosaarelle, jossa omaa paratiisielämää päästään aloittelemaan täysin tyhjästä. Luvassa on tuttuun tyyliin oman kodin ja yhteisön rakentamista niin muovaamalla kuin sisustamalla pelimaailmaa. Siinä samalla kerätään resursseja ja nikkaroidaan työkaluja, joita voi käyttää muun kalastukseen ja puutarhanhoitoon. Mukaan on luvattu myös vuodenaikoja sekä entistä monipuolisempaa liikkumista.

MINECRAFT DUNGEONS

MINECRAFT DUNGEONS

Tekijä: Mojang Julkaisija: Xbox Game Studios
Alustat: PlayStation 4, Switch, Xbox One ja pc Julkaisu: Huhtikuu 2020

Suosiolla mitattuna Minecraft on tätä nykyä kaikkien aikojen suurin peli-ilmiö, ja huhtikuussa palikkamaailma suuntaa uusille vesille. Minecraft Dungeons on nimensä mukaisesti Diablo-henkinen ja lapsiystävällinen luolastoseikkailu, jossa yhteensä neljä pelaajaa voi lyöttäytyä yhteen mätkimään vihollislaumoja ja keräämään kaikenlaisia tarvikkeita. Mojangin ja Double Elevenin kehittämä peli nähdään niin pc:llä ja Xbox Onella kuin PlayStation 4:llä ja Nintendo Switchilläkin. Palikkamaailmasta kiinnostuneille mainittakon samaan hengenvetoon, että lisättyä todellisuutta hyödyntävä Minecraft Earth -mobiilipeli varhaisjulkaistiin viime vuoden lopulla.

YAKUZA: LIKE A DRAGON

YAKUZA: LIKE A DRAGON

Tekijä: Ryu ga Gotoku Studios Julkaisija: Sega
Alustat: PlayStation 4 Julkaisu: 2020

Yakuza-sarjan fanit saivat hieraista silmiään, kun Sega ilmoitti Yakuza 7:n vaihtavan rikosdraaman lajityypin toimintapelistä vuoropohjaiseksi roolipeliksi. Samalla sekä päähahmo Kazuma Kiryu että jokaisessa edellispelissä kierrätetty Kamurochon pelialue on vaihdettu kertaheitolla uusiin tulokkaisiin, joista etenkin jälkimmäinen on vain tervetullut muutos. Kehittäjillä itsellään tuntuu olevan usko uuteen tyyliin, mutta perinteisten turpakäräjien ystävillä lienee silti sulateltavaa. Muutos on kuitenkin verran suuri, että länsiversiossa pelin numerointi korvataan lisänimellä Like a Dragon.

VAMPIRE: THE MASQUERADE – BLOODLINES 2

VAMPIRE: THE MASQUERADE - BLOODLINES 2

Tekijä: Hardsuit Labs Julkaisija: Paradox Interactive
Alustat: PlayStation 4, Xbox One ja pc Julkaisu: 2020

Vanhat roolipelaajat ovat täpinöissään, sillä äärimmäisen arvostettu Vampire: The Masquerade – Bloodlines saa 15 vuoden jälkeen jatkoa tämän vuoden aikana. Hardsuit Labsin kehittämä ja Paradoxin julkaisema Bloodlines 2 jatkaa alkuperäisen pelin aloittamaa tarinaa Seatllessa, jossa toisitaan ottavat mittaa niin vampyyriklaanit kuin poliittisetkin tahot.

Luvassa on ensimmäisestä persoonasta kuvatta toimintaa, seikkailua ja hiiviskelyä vampyyrivoimien – ja niistä koituvien haittojen – kera. Mikäli edetäjän jalanjäljissä kuljetaan onnistuneesti, luvassa on myös äärimmäisen vahvaa tarinankerrontaa ja tunnelmointia aihepiirin ympärillä.  Pelillä ei vielä ole tarkempaa julkaisupäivää, mutta virallisen tiedon mukaan se ilmestyy yhä tämän vuoden aikana niin pc:lle, PS4:lle kuin Xbox Onelle.

DEADLY PREMONITION 2: A BLESSING IN DISGUISE

DEADLY PREMONITION 2: A BLESSING IN DISGUISE

Tekijä: Toybox Inc. Julkaisija: Rising Star Games
Alustat: Switch Julkaisu: 2020

Viime vuosikymmenen alussa julkaistu Deadly Premonition -kulttipeli saa jatkoa Nintendo Switchillä. Hidetaka ”Swery” Suehiron luoma komediasävytteinen selviytmiskauhupeli nojasi vahvasti Twin Peaks -henkiseen miljööseen, ja jatkon voitaneen odottaa kulkevan samoilla linjoilla. A Blessing in Disguise -lisänimen saanut seuraaja pistää pelaajat Aaliyah Davis -nimisen rikostutkijan saappaisiin nykyäpäivän Bostonissa, mutta pelissä seurataan myös alkuperäisen pelin sankarina toimineen FBI-agentti Francis York Morganin edesottamuksia vuoden 2005 New Orleansissa. Tarkemmat yksityiskohdat ovat toistaiseksi vielä hämärän peitossa, mutta pelin on vahvistettu saapuvan vielä tämän vuoden aikana.

ORI AND THE WILL OF WISPS

ORI AND THE WILL OF WISPS

Tekijä: Moon Studios Julkaisija: Xbox Game Studios
Alustat: Xbox One ja pc Julkaisu: 11.3.2020

Vanhan ajan metroidvania-kaavalle kumartanut Ori and the Blind Forest on yksi Xbox Onen mieleenpainuvimpia 2D-pelejä. Noin viitisen vuoden odotuksen jälkeen upealle seikkailulle saadaan viimein jatkoa, kun Ori and the Will of the Wisps saapuu maaliskuussa.

Ori tutkii tällä kertaa Nibel-metsän ulkopuolista maailmaa, jonka kolkkien seulomisessa niin tasohyppely- kuin pulmanratkontataidot laitetaan koetukselle. Henkiolennon alati kasvavat ja kehittyvät kyvyt pitänevät huolen, että pelaaminen pysyy monipuolisena ja hauskana läpi seikkailun. Kuten kaavaan kuuluu, kykyjen myötä vanhoillekin alueille kannattaa palata salaisuuksien ja uusien löytöjen toivossa. Blind Forestin tavoin Will of the Wispsissä panostetaan erityisen paljon näyttävään piirrosmaiseen ilmeeseen, jota voisikin kuvailla suorastaan satumaisen kauniiksi ja tunnelmalliseksi.

THE LAST OF US PART II

THE LAST OF US PART II

Tekijä: Naughty Dog Julkaisija: Sony Interactive Entertainment
Alustat: PlayStation 4 Julkaisu: 29.5.2020

Synkkäsävytteinen selviytymisseikkailu The Last of Us oli yksi PlayStation 3:n viimeisiä joutsenlauluja, joten nykyisen konsolipolven loppupuoliskolle venyneeltä PS4-seuraajalta odotetaan vähintäänkin vastaavanlaista suoritusta. Juuri ennen kesäkuuta saapuvalla The Last of Us Part II:lla on kuin onkin kaikki edellytykset lunastaa kaikki sen harteille asetetut odotukset, sillä jokaisen pelistä nähdyn videon perusteella Naughty Dog on jälleen kerran puskemassa sekä pelien tarinankerronnallista että varsinaisen konsoliraudan teknistä rimaa.

Vaikka edellisosan päähahmo Joel keikkuukin mukana kuvioissa, huomion keskipisteen nappaa tällä kertaa aikuistunut Ellie. Kostoretkelle lähtevä nainen on iän tuoman kokemuksen myötä aiempaa ketterämpi ja taitavampi metsästäjä, jonka selviytymistaidot tulevat tarpeeseen ihmiskunnan rippeitä ja klikkeri-sienizombeja vastaan kamppaillessa. Lukuisia edellispelin keskeisimpiä mekaniikkoja ja piirteitä, kuten hiiviskelyä, selviytymistä ja tarvikkeiden rakentamista, on kehitetty entisestään, minkä lisäksi pelimaailmasta on pyritty tekemään entistä elävämpi ja henkilökohtaisempi.

Ville Arvekari

Lisää luettavaa