Tämä artikkeli on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Bandai Namcon kanssa.

Bandai Namcon uutuuspeli Park Beyond asettaa pelaajan huvipuiston johtajaksi, eli visionääriksi, kuten pelissä sanotaan. Visionäärin tehtäviin kuuluu oikeastaan kaikki huvipuiston juoksevat asiat, eli hintojen määrittely, laitteiden rakentelu sekä vuoristoratojen suunnitteleminen alusta asti.

Park Beyond korostaa erityisesti vuoristoratapuoltaan ja sisältääkin huikean määrän erilaisia suunnittelutyökaluja, joilla keskelle vuoristorataa voi asentaa vaikkapa huimaan lentoon vaunun ampuvan kanuunan. Lisäherkkuja on tarjolla varsin runsaasti, eikä ratojen suunnitteleminen käy hetkessä tylsäksi!

Edes huvipuiston ympäristössä seisovat mahtavat vuoret eivät ole esteenä radoille, sillä vuorten läpi voi rakentaa tunneleita jotka kuljettavat huvittelijoita eteenpäin sutjakasti ja esteistä riippumatta.

Erityisen tärkeää Park Beyondissa on laitteiden lisäksi myös managerointi. Huvipuiston jokaisen myymälän ja laitteen hintatasoa voi muokata kymmenien senttien tarkkuudella. Hintojen korottelu ja laskeminen ovat molemmat tärkeä osa pelin toimivuutta ja niitä kannattaa toteuttaa aktiivisesti. Liian kovat laiteliput karkoittavat huvittelijoita, mutta liian halvat voivat sen sijaan ajaa huvipuiston konkurssin partaalle.

Park Beyond on raikkaan erilainen huvipuistosimulaatio, sillä se pitää sisällään myös tarinallisen kampanjatilan. Pelaaja astuu visionäärin saappaisiin ja pääsee tekemään dialogin aikana huvipuistoihinsa vaikuttavia päätöksiä. Ehkäpä hän haluaa puistonsa olevan kuin villistä lännestä tai suoraan karkkimaailmasta. Ehkä puiston kohdeyleisö onkin aikuiset eikä teinit?

Kampanjatilan lisäksi tarjolla on tietenkin myös hiekkalaatikkotila, jossa pelaaja saa täysin vapaat kädet huvipuiston rakentamiseen. Mahdollisuuksia on monia ja hiekkalaatikossa voikin säätää eri asetuksia varsin kattavasti. Huijauskoodeilla voi taikoa itselleen rajattomasti rahaa tai asettaa puiston maatilkut maksulliseksi. Sisältöä ja tekemistä on siis tuntitolkulla.

Park Beyond panostaa erityisesti myös pelaajayhteisöönsä ja tarjoaakin elokuusta alkaen alustojenvälisen user generated content -palvelun yhteistyössä mod.ion kanssa. Sen myötä Park Beyondin pelaajat voivat jakaa itse luomaansa alkuperäissisältöä muille pelaajille pelialustasta riippumatta.

Pelin kehittäjät kertovat myös jatkavansa pelin tukemista pitkään. Tarjolle on tulossa niin maksullista kuin ilmaista lisäsisältöä. Elokuussa visionääreille tarjoillaan täysin uusi huvipuistoteema, kolme uutta viihdyttäjä-työntekijää sekä yli viisikymmentä uutta koriste-esinettä.

Syksymmällä ilmestyvässä päivityksessä pelaajien kätösiin tuodaan uusia vuoristorataelementtejä sekä haastekarttoja, joilla kaikista kokeneimmat visionäärit pääsevät testaamaan taitojaan. Joulun alla tiedossa on taas merirosvoteemaista sisältöä.

Park Beyond on saatavilla nyt pc:lle, PlayStation 5:lle ja Xbox Series -konsoleille.

Lisää luettavaa