Ennakossa Homefront: The Revolutionin yhteistyötila

Pelaajalehti.comin ennakkokatsauksessa Homefront: The Revolution ja sen yhteistyötila.

20.3.2016 01:11

HOMEFRONT: THE REVOLUTION

Tekijä: Dambuster Studios Julkaisija: Deep Silver
Alustat: PS4, Xbox One, Linux, Mac, Win Julkaisu: 20. toukokuuta

Amerikka vapaaksi yhteisvoimin

Korean miehittämästä Amerikasta kertovan Homefront-räiskintäsarjan paluu alkaa olla käsillä. Toukokuun loppupuoliskolla kauppoihin asti on vihdoin ja viimein saapumassa Homefront: The Revolution, jonka olemassaoloa on välillä hankalaa enää edes uskoa todeksi. Peli on ollut työn alla jo noin viitisen vuotta, minkä aikana sillä on ehtinyt olla sekä kaksi eri julkaisijaa että kolme eri omistajaa. Keväällä 2011 julkaistu alkuperäinen Homefront-peli ei sekään koskaan ollut mikään erityisen ikimuistoinen pelikokemus, joten on kovin mielenkiintoista, että pelille on näinkin hanakasti edes yritetty työstää seuraajaa.

Homefront: The Revolution ei ole kuitenkaan varsinainen jatko-osa alkuperäiselle Homefrontille. Uusi peli jakaa kyllä saman asetelman ensimmäisen sarjan osan kanssa, mutta aika lailla kaikissa muissa asioissa kehittäjä Deep Silver Dambuster on halunnut nimenomaan lähteä luomaan omaa peliään. Selkein osoitus tästä on ollut pelin yksinpelitila, joka Call of Duty -henkisen vuoristorataräiskinnän sijaan rakentuu tällä kertaa avoimen maailman sissisodan ympärille. Pelin hiljattain paljastettu verkkopuoli elää sekin myös omaa elämäänsä luopumalla kilpahenkisyydestä ja keskittymällä tällä kertaa yhteistyöpeluuseen.

Homefront: The Revolutionin yhteistyötilassa pelaajat luovat oman amerikkalaisen vapaustaistelijansa ja lyöttäytyvät sitten yhteen taistelemaan korealaissortoa vastaan kerralla aina maksimissaan kolmen muun pelaajan kanssa. Heti The Revolutionin julkaisussa pelitila koostuu kaikkiaan 12 erilaisesta tehtävästä, joissa räiskimään päästään niin hyökkäävissä kuin välillä myös astetta puolustuskeskeisemmissäkin olosuhteissa.

Homefront: The Revolution -ennakko

”Dambuster on uhmaillut, että haastavimmillaan peli voi kääntyä jopa ’mahdottomaksi’, jos pelaajat eivät kommunikoi keskenään ja harkitse kunnolla tekemisiään.”

Homefront: The Revolution -ennakko

Yhteistyötilan eri tehtävät nojautuvat rakenteeltaan varsin avoimiin ympäristöihin. Tämä on huomattavissa pelatessa hyvinkin tervetulleena vapauden tunteena, sillä kentät on suunniteltu tarjoamaan mukavasti erilaisia vaihtoehtoja lähestyä tehtävissä annettuja tavoitteita. Monissa yhteenotoissa voi halutessaan yrittää hakea etulyöntiasemaa esimerkiksi hiippailun voimin, ja tilanteiden kiristyessäkin pelaajilla on usein varaa levittäytyä tai perääntyä parempiin asemiin. Helpoimmilla vaikeustasoilla erityisen taktinen pelaaminen ei ole toki yhteistyötilassa vielä vaadittua, mutta Dambuster on uhmaillut, että haastavimmillaan peli voi kääntyä jopa ”mahdottomaksi”, jos pelaajat eivät kommunikoi keskenään ja harkitse kunnolla tekemisiään.

Yhteistyötoimintaa Homefront: The Revolution pyrkii pitämään koukuttavana tietenkin hahmonkehityksellä. Tehtäviä tekemällä pelaajat nettoavat sekä kokemuspisteitä että virtuaalivaluuttaa, joiden voimin hahmojaan voi parannella uusilla kyvyillä ja varustaa erilaisilla aseilla, pukineilla ja kertakäyttöisillä bonusesineillä. Hahmon varustaminen ei ole myöskään aivan niin yksinkertaista kuin helposti olettaisi, sillä peli sallii eri aseidensa osien vaihtamisen kesken tehtävien. Tämä tarkoittaa, että vaikka pelaajat saavatkin kantaa taisteluissa vain rajoitetun määrän aseistusta mukanaan, ovat tuliluikut kuitenkin muokattavissa aina aseiden tyyppiä myöten, jos tilanne moista vaatii.

Varusteiden osto on mahdollista virtuaalivaluutan lisäksi myös oikealla rahalla. Dambusterilta on kuitenkin luvattu, että kaikkiin pelistä löytyviin varusteisiin on mahdollista päästä käsiksi ihan vain pelaamalla. Pelitasapainoa studio pitää yllä myös sillä, että varusteita jaetaan pelissä osana varustelaukkuja, joiden sisältö määräytyy aina satunnaisuuden kautta.

Homefront: The Revolutionin yhteistyötila ei ole selvästikään se pääsyy, miksi peliä tullaan toukokuusta alkaen pelaamaan. Pelin yksinpelikampanjaa tukevana verkkotilana se on ensikokeilun perusteella kuitenkin hyvinkin pätevältä vaikuttava syy pysytellä Homefrontin maailmassa vielä senkin jälkeen, kun itse päätarinan on saanut läpäistyä. Lähinnä suurin pelitilan herättämä huoli on tällä hetkellä yhteistyötehtävien uudelleenpeluuarvo, sillä kehittäjät luottavat nyt vahvasti siihen, että pelaajat jaksavat pelata tehtäviä toistuvasti aina vain vaikeammalla vaikeustasolla. Toki tulevaisuudessa tehtävätarjontaa on tarkoitus laajentaa vielä lisäsisällöllä.

Homefront: The Revolution julkaistaan PlayStation 4:lle, Xbox Onelle ja pc:lle 20. toukokuuta. Pelin yhteistyötilaa on mahdollista kokeilla Xbox Onella helmikuussa suljetun beetatestin muodossa.

Panu Saarenoja

Homefront: The Revolutionista voi lukea lisää helmikuun Pelaaja-lehdestä numero 161, joka saapuu kauppoihin perjantaina 5. helmikuuta.

Lisää luettavaa