DRAGON BALL XENOVERSE 2

Tekijä: Dimps Julkaisija: Bandai Namco
Alustat: PS4, Xbox One, Win Julkaisu: 27. lokakuuta

Huuto käy taas käheäksi

Dragon Ball Xenoverse oli vuosi sitten kauppoihin saapuessaan raikas tuulahdus Dragon Ball -lisenssipelien joukossa. Monista aiemmista peleistä poiketen Xenoverse ei pyrkinyt seuraamaan enää orjallisesti perinteistä Dragon Ball Z -tarinaa, vaan se toi siihen omat käänteensä aikamatkailulla ja uudella päähenkilöllä, jonka pelaajat pääsivät itse luomaan.

Ensi viikolla Xenoversen olisi tarkoitus saada jatkoa Dragon Ball Xenoverse 2:n muodossa. Ensimmäiseen osaan tehdyn runsaan pohjatyön johdosta jatko-osa onkin heti hyvissä asetelmissa nousta vielä mitä mainioimmaksi Dragon Ball -seikkailuksi. Mikään läpihuutojuttu aina vain paremman tuotteen tekeminen ei kuitenkaan ole, mistä pelin hiljattainen betatesti on antanut hieman ikäviä viitteitä.

Ensitestauksen perusteella Xenoverse 2 kulkee rakenteellisesti hyvin samanlaisia polkuja edeltäjänsä kanssa. Pelaaminen aloitetaan luomalla oma sankari pohjautuen yhteen viidestä eri rodusta, jotka ovat kaikki jo ennalta tuttuja edellispelistä. Tämän jälkeen tarkoituksena olisi pelastaa Dragon Ballin historia sitä uhkaavilta pahiksilta, voimistaa sankaria ja tehdä yksinkertaisia sivutehtäviä sekä yksin että verkossa muiden pelaajien kanssa.

Ennakkotestissä Dragon Ball Xenoverse 2

Edellispelin ideoiden laajentaminen tuntuu olleen Xenoverse 2:lle tärkeämpi asia kuin niiden varsinainen eteenpäin vieminen. Kuvaavin esimerkki tästä on pelin kaikkien aktiviteettien keskuksena toimiva Conton City, joka on periaatteessa mittavampi kuin ensimmäisen Xenoversen Toki-Toki City. Missään vaiheessa kaupungin koon kasvulla ei tunnu olevan kuitenkaan mitään erityisen perusteltua syytä, ja siksi sen koluaminen turhauttaa jatko-osassa enemmän kuin odottaisi.

Xenoverse 2:n taistelumalli nojaa edelleen vahvasti myös tyyliin, jonka PlayStation 2:n vanha Budokai Tenkaichi -peli esitteli aikoinaan Dragon Ball -faneille. Xenoverse 2 on siis edelleen enemmän kevyt toimintapeli kuin mätkintäpeli, mikä ei ideatasolla ole toki väärä tapa lähestyä Dragon Ballia. Vielä tänäkään päivänä taistelut eivät vain tunnu erityisen monipuolisilta. Taisteluareenat ovat kyllä laajoja ja hahmojen kyvyt hauskan ylilyötyjä, mutta pelillisesti niillä ei edelleenkään tehdä kovinkaan paljoa.

Dragon Ball Xenoverse 2:n beta ei antanut vielä täydellistä kuvaa tulevan pelin tarjonnasta. Varhaisversiossa ei päässyt vielä testaamaan esimerkiksi uusia rotukohtaisia lisätehtäviä ja mahdollisuutta treenata tunnettujen Dragon Ball -hahmojen alaisuudessa. Periaatteessa Xenoverse 2:lla on siis vielä yllätyspotentiaalia. Kaikki pelistä tähän mennessä nähty viittaa kuitenkin jo vahvasti siihen, että tulossa on jälleen yksi hajuttomampi ja mauttomampi Dragon Ball -peli.

Panu Saarenoja

Lisää luettavaa