Ennakkotestissä Koei Tecmon kevään tarjonta

Koei Tecmo esitteli Omega Force -studionsa tuotoksia viime viikolla Lontoossa. Pelaajalehti.comin ennakkotestiin pääsivät Toukiden Kiwami, Dynasty Warriors 8: Empires ja Bladestorm: Nightmare.

3.11.2015 13:30

Demoninmetsästystä ja eturintaman iskujoukkoja

Japanilainen pelitalo Koei Tecmo esitteli kevään pelitarjontaansa viime viikolla Lontoossa. Maaliskuussa julkaistava toimintastrategiapeli Bladestorm: Nightmare oli ennakkotilaisuuden tähti, mutta kokeilemaan päästiin myös Dynasty Warriors 8: Empires -laajennusta ja demoninmetsästyspeli Toukiden Kiwamia. Paikalle testiyleisöä tervehtimään oli ehtinyt itse Dynasty Warriorsin ja Bladestormin tuottaja Akihiro Suzuki.

Ensimmäisenä testattu Toukiden Kiwami on paranneltu versio Omega Forcen vuoden takaisesta demoninmetsästyspeli Toukiden: The Age of Demonsista. Lännessä vain Playstation Vitalle alun perin julkaistu peli ilmestyy vihdoin PlayStation 4:lle 27. maaliskuuta uudessa paketissa ja uusilla hahmoilla, tehtävillä ja aseilla maustettuna. Alkuperäisen tallennuksensa voi siirtää PS4:lle, mutta Toukiden Kiwami saadaan esikuvansa seuraksi myös Vitalle. 

Perusmekaniikoiltaan Toukidenia on lähes mahdotonta olla vertailematta Monster Hunteriin, mutta lainatut ideat on toteutettu tyylipuhtaasti sarjan omaa imagoa kadottamatta. Käsikonsolikäännökseksi Kiwami näyttää suorastaan herkulliselta: värikäs maailma hehkuu eloa ja sitä on ilo katsella. Pelatun demon perusteella uuden materiaalin laatua tai määrää on vaikea arvioida, mutta Koei Tecmon mukaan Kiwami tuplaa The Age of Demonsin jo valmiiksi noin 70-tuntisen kestoarvion, joten peliä jo Vitalla pelanneidenkaan ei teoriassa pitäisi pettyä sen tarjontaan. 

Niin ikään Omega Forcen Dynasty Warriors 8: Empires tarjoilee hieman toisenlaista toimintaa. Suzukin mukaan Dynasty Warriors -massamätkintäsarjan strategiateemainen lisäosa on ehtinyt kerätä itselleen vuosien varrella harvinaisen omistautuneen fanikannan, mikä on yllättänyt jopa studion itsensä. Tämänkertainen teos keskittyy entistä tiiviimmin valtakunnan rauhalliseen mikromanagerointiin vihollisten pätkimisen lomassa, mutta ei juuri tarjoile maailmaa mullistavia uudistuksia.

Toukiden Kiwami

”Yllätyksettömätkin uusintaversiot herättävät pelit aiemmin sivuuttaneiden kiinnostuksen.”

Dynasty Warriors 8: Empires

Suzuki kertoi Omega Forcen panostaneen uuden lisäosan kohdalla valinnanvapauteen. Vaikka Empires asettaa pelaajalleen edelleen päämääriä, on jokaisen omalla vastuulla kehitellä itselleen sopivia strategioita niiden saavuttamiseksi. Ensikertalaisen kasvoille tekemisen paljous iski kuin märkä rätti. Varsinainen solttujen niittäminen onnistui tavallisen Warriors-pelin tapaan ummikkotestaajaltakin helposti, mutta erilaisten hallitsijatoimintojen ja -valikoiden määrä kauhistutti. Innokkaat kotistrategit pääsevät testaamaan uutta Empiresia jo tämän viikon perjantaina pc:llä, PlayStation 3:lla, PlayStation 4:llä ja Xbox Onella.

Bladestorm: Nightmare vie Empiresin strategiaelementit vielä askeleen pidemmälle. Kahdeksan vuoden takaisen Bladestorm: A Hundred Years’ War -toimintastrategiapelin uudelle konsolisukupolvelle tuova päivitetty versio uskoo pelaajan haltuun reaaliaikaisesti jopa neljä komppaniaa kerrallaan. Kaupan päälle pakettiin on sysätty myös kokonaan uusi Nightmare-tila, jossa Englannin ja Ranskan satavuotinen sota keskeytyy hirmuisten taruolentojen vallatessa taistelutantereen johtajanaan hulluksi tullut Jeanne d’Arc.

Uudelleenjulkaisu ei valitettavasti tarjoa alkuperäistä Bladestormia pelanneille juuri mitään ennennäkemätöntä, ja Nightmare-pelitilankin hienoudet jäävät pitkälti uusiin hahmomalleihin. Ulkoasultaan Nightmare ei myöskään aivan pärjää muille nykysukupolven teoksille. Lisää tuttua strategiointia haikaileville peli kuitenkin varmasti maistuu, eikä nyt liene hullumpi aika hypätä pelisarjan kyytiin, sillä Suzuki kertoi täysiverisen jatko-osan olevan jo suunnitteilla. Bladestorm: Nightmare saadaan 27. maaliskuuta pc:lle, PlayStation 3:lle, PlayStation 4:lle ja Xbox Onelle.

Koei Tecmo ei ehkä irtaudu jo uurretuista uomistaan ainakaan alkuvuodesta, mutta laatutuotoksia on silti luvassa useamman lajityypin edestä. Yllätyksettömätkin uusintaversiot palauttavat männävuosien julkaisut veteraanien mieleen ja herättävät pelit aiemmin sivuuttaneiden kiinnostuksen tulevaisuuden varalta. Uutta Bladestormia odotellessa, eikö niin?

Johanna Puustinen

Syväluotaavamman ennakkokatsauksen Bladestorm: Nightmaresta voit lukea maaliskuun Pelaaja-lehdestä numero 150.

Lisää luettavaa