Ennakkokatsauksessa Farming Simulator 17 – Maajussitar ja puoli valtrakuntaa

Elonkorjuun jälkeen on aika jälleen uudelle Farming Simulatorille. Ennakossa Farming Simulator 17.

23.10.2016 19:20

FARMING SIMULATOR 17

Tekijä: Giants Software Julkaisija: Focus Home Interactive
Alustat: PS4, Xbox One, Win Julkaisu: 25. lokakuuta 2016

Maajussitar ja puoli valtrakuntaa

Elonkorjuun jälkeen on aika jälleen uudelle Farming Simulatorille. Vaikka maajussipelin päätyminen urheilupelien kaltaiseen vuosisykliin ei ehkä kuulosta tarpeelliselta, Farming Simulator 17 tuo pelisarjaan tasaisen varmoja lisätoimintoja.

Henkisesti ehkä merkittävin muutos on, että oman maatilansa hallintaan voi nyt ryhtyä naishahmolla ja myös farmin työntekijöiden sukupuolet voi päättää. Sen kummempia treffailuaspekteja pelistä ei vielä tälle vuodelle löydy, mutta maajussittarena uurastaminen on askel oikeaan suuntaan.

Uutta tekemistäkin löytyy, sillä eläinvalikoima on laajentunut porsaiden myötä ja viljelykasvien määrää on kasvatettu. Myös lannan jatkokäyttö ja erilaiset rehulajit pitävät farmarin pähkäilemässä, että mitähän tekisi seuraavaksi. Lajikkeiden hintojen tarkastelu ja oman maatilan velkatilanteen tasapainottelu ovat oleellinen osa Farming Simulatoria, mutta onneksi pelistä löytyvät kohtuulliset opastukset perusmekaniikkojen selventämiseksi.

Farming Simulator 17 -ennakko

Suomalaisten virtuaalifarmareiden kannalta tärkein uudistus on kuitenkin kasvatettu traktorivalikoima. Fendt on tullut takaisin vuosien tauon jälkeen, ja uusina joukkoon liittyvät Challenger, klassinen Massey Ferguson sekä supisuomalainen Valtra. Metsäkonepuolelta löytyy edelleen suomalaisklassikko Ponsse. Lisäksi Goldcrest Valleyssä pääsee ajamaan junaa aidosti suurten kuormien kuljettamiseksi. Kaikkiaan pelistä löytyy nyt yli 250 todellista maatalouskonetta yli 75 valmistajalta, aina Stihlin moottorisahasta alkaen.

Valtran traktoreiden hinnoittelu pitää ne poissa aloittelevien pelaajien ulottuvilta, mutta onneksi leasing-vaihtoehdolla pääsee kokeilemaan unelmiensa ajopeliä sangen ripeästi. Onneksi virtuaali-Valtra on huomattavan helppo ajettava verrattuna oikean maailman esikuvaansa, mutta moninaisten toimintojen pakkaaminen peliohjaimen rajattuun nappivalikoimaan vaatii silti hetkittäin sorminäppäryyttä.

Pc:lle, Xbox Onelle ja PlayStation 4:lle saapuva Farming Simulator 17 tuo mukanaan myös modituen ja moninpelin. Pc-pelaajien kyhäämät pelimuokkaukset käydään GIANTS Softwaren toimesta läpi tarkalla kammalla, mutta parhaiden palojen pitäisi päätyä siis myös konsolipelaajien riemuksi. Moninpelissä pc-pelaajia hellitään 16 pelaajan tuella konsolipelaajien tyytyessä kuuteen.

Pikatestattu PS4-versio näytti graafisesti tyypilliseltä simulaattoripeliltä: hiukan vanhahtava ulkoasu tuntuisi olevan peräisin paremminkin edellisen konsolisukupolven versiosta. Onneksi yksityiskohtia on käytetty siellä, missä niitä tarvitaan, joten monipuolisesti mallinnetut maatalouskoneet tasapainottavat yksinkertaisia rakennuksia. Sahalaitojen lisäksi konsoliversion kameraohjelmoinnissa oli hiukan toivomisen varaa, mutta ongelmat korjaantunevat päivitysten myötä.

Farming Simulator 17 julkaistaan 25. lokakuuta pc:lle, PS4:lle ja Xbox Onelle.

Aake Kinnunen

Lisää luettavaa