Call of Duty: Modern Warfaren odotettu battle royale -pelimuoto saapui viimein viime viikolla. Tässä kuusi vinkkiä, joiden avulla selviytyminen – ja voittaminen – ilmaiseksi pelattavan Warzonen maailmassa käy hieman helpommin.

1. Valitse taistelusi

Call of Duty: Warzone heittää pelikentälle yhteensä 150 pelaajaa kolmen hengen tiimeissä taistelemaan viimeiseen selviytyjään asti. Muiden battle royale -pelien tapaan tulitaisteluiden voittamistakin tärkeämpää on hengissä pysyminen. Niinpä taistelut kannattaa valita huolella.

Battle Royale -pelien paras taisteluasetelma on yleensä olla kolmantena pyöränä kahden osapuolen taistelussa. Taistelut löytää usein helposti ääniä seuraamalla, ja Verdanskin kartan suuresta koosta huolimatta suuret pelaajamäärät tarkoittavat, että vihollisia on melkein aina lähettyvillä. Harkitsemattomat laukaukset paljastavat sijainnin, ja hätäisesti aloitettu tulitaistelu voi tarkoittaa, että tiimisi on helppo maali sivulta tai takaa hyökkäävälle vastustajalle.

Tulitaisteluiden jälkimainingit taas antavat tilaa vapaille hyökkäyksille, sillä pelaajat keskittyvät vihollisten jälkeen jättämien varusteiden keräämiseen ympäristön tarkkailun sijaan. Niinpä voi olla otollista väijyä hetki ennen taisteluun liittymistä ja poimia pahaa-aavistamattomat viholliset vaivihkaa nopealla iskulla.

Call of Duty: Warzone

2. Laskuvarjo on ystäväsi

Call of Duty: Warzonen ottelut alkavat kuljetuskoneesta tehtävällä laskuvarjohypyllä. Hyvä aloitus tarjoaa myös hyvän alun tehtävään, joten on tärkeää osata laskeutua oikein.

Vapaapudotuksessa laskeutuva pelaaja tulee alas nopeasti, mutta liito ei kanna pitkälle. Jos haluamasi aloituskohta on suoraan koneen reitin alla, on suora pudotus nopein tapa päästä perille. Pidempiä etäisyyksiä varten laskuvarjo on kuitenkin avattava välillä itse. Varjon voi myös katkaista ja avata uudelleen milloin vain, joten liitely ja uuden vauhdin hakeminen mahdollistavat jopa parin kilometrin mittaisen liidon laskeutumiskohdalta.

Tärkeä huomio laskuvarjoon liittyen: varjo avautuu automaattisesti vapaapudotuksen lopussa, mutta vain, jos et ole avannut ja leikannut varjoa ensin itsenäisesti. Jos olet, pääset maahan kyllä nopeasti – muttet elossa.

Call of Duty: Warzone

3. Tunne aseesi

Warzonessa aseistusta voi valita ei suoraan, vaan pelaajat ovat pääosin satunnaisesti arvottujen pudotusten varalla. Aseiden vahvuuksien tunteminen auttaakin selviytymään, oli kädessä ase mikä hyvänsä.

Vaikka aseiden harvinaisuus kerrotaan värikoodilla, ei harvinaisempi ase välttämättä tarkoita parempaa valintaa. Harvinaisemmissa aseissa on enemmän aseiden ominaisuuksia muokkaavia lisävarusteita, kuten tähtäimiä tai tukikahvoja.

Asevalintaa kannattaakin harkita tilanteen mukaan. Koska ammukset on jaettu aseluokkien välillä, ei välttämättä ole järkevää kantaa mukanaan kahta rynnäkkökivääriä, sillä ammusten loppuessa käy köpelösti. Usein on hyvä varautua myös taistelemaan sekä pitkillä että lyhyillä etäisyyksillä, ja konepistooli tai haulikko ovatkin sisätiloissa ketterämpiä – ja todennäköisesti tappavampia vaihtoehtoja.

Call of Duty: Warzone

4. Tee tehtäviä!

CoD: Warzonen tehtävät ovat tärkeässä osassa etenkin pelin alkuvaiheilla. Pelialueelta löytyvät tehtävät tarjoavat mahdollisuuden ansaita parempaa varustusta ja rahaa, mutta palkkiot voivat sisältää myös muita etuja, kuten vilauksen pelialueen tuleviin rajoihin.

Tällä hetkellä tarjolla on kolme eri tehtävää. Scavengerissa tiimin tulee avata kolme erityistä varustelaatikkoa, Reconissa vallattava lähistöllä oleva sijainti ja Bountyssa tapettava merkitty viholliskohde. Kaikkien suorittamisesta saa palkkioksi rahaa, jonka avulla voi palauttaa menehtyneen kaverin taistelukentälle tai hankkia esimerkiksi ilmaiskun tai tiedustelulennokin taistelun tueksi.

Tehtävissä on kuitenkin riskinsä. Esimerkiksi Recon paljastaa vallattavan tukikohdan sijainnin lähistöllä oleville vihollisille ja Bounty altistaa pelaajat vääjäämättä tulitaistelulle. Hyödyt ovat kuitenkin lähes poikkeuksetta suurempia kuin riskit, joten tehtäviä kannattaa suorittaa lähes aina kun niitä on saatavilla.

Call of Duty: Warzone

5. Muista valita varusteesi

Hyödynnä pelikentältä löytyvien varusteiden ohella myös CoD: Warzonen varustepudotukset. Laskuvarjon varassa taivaalta tippuvat varustepudotukset tarjoavat nimittäin mahdollisuuden ottaa käyttöön oman maun mukaan kustomoitua aseistusta.

Varustepudotusten hyödyntämiseksi kannattaakin uhrata pelin kymmenestä varustepaikasta ainakin osa Warzonea varten suunnitellulle kokoonpanolle. Aseiden ja lisävarusteiden ohella kokoonpanot ovat ainoa tapa hankkia hahmolleen Perk-erikoiskykyjä, jotka tarjoavat merkittäviä etuja kilpakumppaneihin verrattuna. Esimerkiksi Ghost suojaa tiedustelulennokeilta ja Cold Blooded lämpötähtämiltä, ja ne kuuluvatkin myös Warzonen hyödyllisimpiin Perkeihin.

Call of Duty: Warzone

6. Opettele kartan keskeiset alueet

Call of Duty: Warzonen pelikenttä on iso, mutta toiminta keskittyy koosta huolimatta kartan kiintopisteiden ympärille. Alueet ja niiden kulkureitit tuntemalla voi saada etulyöntiaseman taisteluun ja välttää turhat kuolemat.

Kartan keskiosassa sijaitsevat kiintopisteet ovat ruuhkaisimpia paikkoja etenkin ottelun alussa. Verkkaisempaa aloitusta haluavien kannattaakin suunnata katseensa esimerkiksi kohti kaakkoiskulmassa olevaa vankilaa, joka tarjoaa yleensä hyvän perusvarustuksen sekä helikopterin, jolla voi matkata ketterästi lähemmäs pelialueen keskustaa.

Luoteiskulman pato taas on monien murheenkryyni loppupelissä. Jos ympyrä näyttää sulkeutuvan padon yläpuolelle, kannattaa suunnata vauhdilla ohi padon. Ihan padon alapuolelta ei nimittäin ole nopeaa reittiä ylös ja kaasu tappaa jumiin jääneet todella nopeasti.

Avarat pelialueet ovat pääasiassa vaaraksi, joten esimerkiksi Verdanskin kiitorata-alueelle ei kannata jäädä norkoilemaan. Panssariesteet tarjoavat vain rajallisen suojan, ja ympärillä olevat rakennukset tarjoavat hyvän näköyhteyden tarkkuuskivääreillä varustetuille vihollisille.

Lisää luettavaa