SteelSeriesin Apex Pro TKL:n uusin versio kulkee merkinnällä GEN 3. Hieman alle 36 senttimetriä leveä ja hyppysellisen verran alle kilogramman painava pelinäppäimistö on kuitenkin yllättävästi enemmänkin kuin pelkkä kolmannen sukupolvensa tuotos.

Apex Pro TKL GEN 3:n sisuksissa sykkii OmniPoint 3.0 -Hall-effect-kytkimet, jotka edustavat tarkkuudeltaan ja toimintavarmuudeltaan luokkansa kärkipäätä. Myös varsinaiseen näppäilykokemukseen on kiinnitetty huomiota: uudet vakaimet, näppäinkohtaiset esivoitelut ja kolmikerroksinen ääntä vaimentava vaahtomuovi tekevät niin pelaamisesta kuin kirjoittamisesta poikkeuksellisen sulavaa ja hiljaista. Naputtelussa on sellaista pehmeyttä, joka erottuu edukseen markkinoilla.

Näppäimistön ominaisuuksien keskipisteenä toimivan SteelSeries GG -sovelluksen kautta pääsee hallitsemaan muun muassa näppäimien toimintapistettä. Se voi olla käyttäjän mieltymysten mukaisesti 0,1 – 4,0 millimetriä. Koska asetus on näppäinkohtainen, käyttäjä voi mukauttaa sen oman pelityylinsä mukaisesti. Esimerkiksi a-näppäin voi reagoida painallukseen 1,4 millimetrin kohdalla, kun taas w-näppäin, jota keskisormi painaa voimakkaammin, aktivoituu vasta 1,8 millimetrin painalluksesta.

Näppäimistöön voi ohjelmoida tukun muitakin toimintoja. Näihin kuuluvat Rapid Tap ja Rapid Trigger, joista etenkin jälkimmäinen maittaa vikkeläsormisille. Sen avulla määritetään kuinka paljon tai vähän näppäintä täytyy nostaa aktivointipisteen jälkeen, jotta se on valmis ottamaan uuden komennon vastaan. Tämä on hyödyllinen ja mahdollisesti jopa kilpailuetua antava ominaisuus erityisen vauhdikkaisiin peleihin.

Apex Pro TKL GEN 3:n oikeassa ylälaidassa, pienen äänenvoimakkuusrullan vieressä, sijaitsee OLED-näyttö. Sen avulla voi nopeasti säätää näppäimistön asetuksia, mikä on kesken pelin huomattavasti kätevämpää kuin GG-sovelluksen avaaminen. Näyttöön voi asettaa myös oman kuvan tai gif-animaation. Jostain syystä näyttö toistaa kuitenkin vain pelkkiä mustia ja valkoisia pikseleitä järkyttävän heikolla 128 x 40 -resoluutiolla.

Vaikka OLED-näyttö ei ole erityisen silmiä hivelevä, näppäimistön RGB-valaistus viehättää värikkäistä pelipöydistä pitäviä. Tarjolla on kattava valikoima valmiita värimaailmoja sekä mahdollisuus synkronoida valaistus näytön tapahtumiin. Valo hohtaa syvän mustien PBT-näppäinhattujen alta kauniisti, ja myös kirjaimet ja muut merkit ovat läpivalaistuja. GG-sovellus tarjoaa valaistuksen suhteen hyvät puitteet.

SteelSeries GG on varsin vakaa sovellus, mutta sen käyttöliittymän selkeys ei ole paras mahdollinen. Sovelluksen käyttö vaatii hieman opettelua erityisesti ensikertalaisilta. SteelSeries tarjoaa käyttöönoton helpottamiseksi GG QuickSet -sovelluksen, jonka avulla näppäimistöön voi ladata esiohjelmoituja, pelikohtaisesti optimoituja asetuksia.

SteelSeries Apex Pro TKL GEN 3 tarjoaa loistavalla tuntumalla ja erinomaisella hiljaisuudella varustetut näppäimet. Näppäinhattujen sopiva karheus auttaa pitämään sormet paikoillaan. Näppäilyfiilis on huippuluokkaa, mutta samaa ei voi sanoa mukana tulevasta rannetuesta eikä siitä, että USB-kaapeli, joka liitetään taakse Esc- ja F1-näppäinten välimaastoon, törröttää ikävästi yläviistoon kallistuskorokkeiden ollessa käytössä. Lisäksi OLED-näytön heikko laatu herättää kysymyksiä siitä, eikö parempaan olisi pystytty.

Hintaa tällä näppäimiltään tikissä kunnossa olevalla pelivälineellä on noin 240 euroa.

⭐⭐⭐⭐

Lue myös: Arvostelussa Turtle Beach Kone II -pelihiiri