MSI:n kaareva G27C4X on laadukas 27-tuumainen pelinäyttö. Full HD -kuvaa (1920×1080) 16:9-kuvasuhteella toistava monitori ei ehkä ihastuta resoluutiollaan, mutta 250-hertsinen virkistystaajuus vakuuttaa senkin edestä. Pelaaminen ja muu puuhastelu on niin sulavaa, että ruutua tuijottaa paikoitellen suorastaan monttu auki. 1500R:n kaarevuudella varustettu näyttö tarjoaa käyttäjälleen myös mitä mainiomman 1 millisekunnin vasteajan, joka on varmasti jokaisen tarkan pelaajan valinta. VA-paneelilla varustettu näyttö tukee myös HDR-teknologiaa.

27-tuuman koko on mukavan näppärä ja hyvä valinta Full HD -monitorille. Näytön kasaaminen sujuu varsin helposti juurikin pienen koon puitteissa. MSI toimittaa paketissa neljä ruuvia, joilla näytön jalka kiinnitetään itse monitoriin. Kahdessa osassa toimitettavan, laadukkaan ja jämäkän oloisen jalan kiinnittämiseen tarvitsee siis ruuvimeisselin, ellei sitten ehdottomasti halua harrastaa tee se itse -meininkiä. Itse jalan kokoaminen kahdesta osasta hoituu ilman sen kummempia työkaluja. Valmiin tuotteen katselukulmaa saa säädettyä omaan asentoon sopivaksi.

Näytön reunat ovat melko minimalistiset, eikä niihin juuri kiinnitä huomiota käyttäessä. Leukaa monitorilla on reilu kaksi senttimetriä. Laitteen virtatilan ilmoittava valo löytyy leuan oikeasta alareunasta.

Näytön takana on myös suhteellisen pelkistetty meininki. Nappeja sieltä löytyy yksi, jota pyörittelemällä saa säädeltyä kaikenlaisia ominaisuuksia aina kuvalähteestä herätyskelloon. Napin pohjaan napsauttamalla käyttäjä pääsee säätelemään asetuksia myös tarkemmin. Tarjolla onkin asetuksia aina erillisistä kuvaprofiileista terävyyteen. Toisin sanoen kaikki tarvittava eikä oikeastaan mitään ylimääräistä.

Liitäntöjä näytön takaa löytyy muutamia. HDMI 2.0 -portteja on kaksi ja DisplayPort 1.2a -liitäntöjä yksi. Lisäksi tarjolla on yksi kuulokeliitäntä sekä luonnollisesti paikka virtakaapelille. Näytön mukana tulee yhdet kappaleet kumpaakin kuvaa kuljettavista kaapeleista.

MSI G27C4X:n suurin vetovoima on ehdottomasti sen korkea virkistystaajuus, sillä Full HD -resoluutio saattaa olla käyttäjän silmään turhan pehmeä. Toki alempi resoluutio mahdollistaa pelien pyörittämisen korkeilla grafiikka-asetuksilla, eli kyseessä on hyvin pitkälti vain makuasia. Noin 250 euron hintaluokassa pyörivä monitori on kuitenkin perusvarma valinta kaikenlaiseen tietokoneiluun.

⭐⭐⭐⭐

Lisää luettavaa