Mainos: Vakuudeton yrityslaina – kenelle se sopii?

Vakuudettomat yrityslainat auttavat lukuisia pk-yrityksiä rahoitustarpeissa

4.2.2024 06:00

Mainos: Yrityslaina.com

Lainarahan saaminen yritykselle on 2020-luvulla ennennäkemättömän helppoa. Käytännössä mikä tahansa yritys voi saada nopean yrityslainan ilman vakuuksia, kunhan lainan takaajaksi löytyy yksi tai useampi yksityishenkilö. Yrityslainan tapauksessa takaajana toimii lähes aina yrityksen omistaja tai omistajat.

Vakuudeton yrityslaina on siis simppeli ratkaisu, mutta kenelle se oikeastaan sopii? Mielestämme kyseessä voi olla pätevä rahoitusvaihtoehto yrittäjälle kuin yrittäjälle. Käymme läpi alla hieman niitä tilanteita, joissa vakuudettomasta yrityslainasta voi olla iloa. Analysoimme myös kenelle vakuudeton yrityslaina on mielestämme sopiva lainaratkaisu.

Jos vakuudettoman ja vakuudellisen yrityslainan erot eivät vielä ole täysin selvät, niin pureudumme artikkelin lopussa myös siihen. Mutta ensin kerromme kuitenkin, mikä vakuudeton yrityslaina pohjimmiltaan on.

Mikä vakuudeton yrityslaina on?

Vakuudeton yrityslaina on suosittu tapa rahoittaa kaikenlaista yritystoimintaa. Vakuudettomalla yrityslainalla tarkoitetaan reaalivakuudetonta lainaa, joka myönnetään yksityishenkilön sijaan vain yrittäjälle. Sen saamiseksi yrittäjän omistuksessa ei siis tarvitse olla mitään kiinteää omaisuutta, jota perinteisesti on käytetty pankkilainojen vakuutena.

Koska reaalivakuuksia ei ole, käytetään vakuudettoman yrityslainan yhteydessä omavelkaista takausta eli henkilötakausta. Tämä rahoitusmaailman termi tarkoittaa yksinkertaisesti sitä, että lainan maksaminen takaisin on yrityksen omistajan henkilökohtaisella vastuulla, mikäli yritys ei suoriudu kuukausieristään sopimuksen mukaisesti.

Henkilökohtaiseen kuluttajalainaan vakuudetonta yrityslainaa ei silti voi suoraan verrata. Koska kyseessä on nimenomaan yritykselle myönnettävä laina, ei esimerkiksi kuluttajansuojalaki sitä koske. Näin ollen laina toimii hieman eri tavalla kuin tavallinen kuluttajalaina. Myös sen ehdot ovat tavallisesti tiukemmat, eikä yrityslainoja yleensä myönnetä yhtä pitkäksi ajaksi.

Vakuudettoman lainan saamiseksi yrityksellä on oltava Y-tunnus, ja sen on toimittava Suomesta käsin. Lisäksi yrityksen omistajalta eli lainan takaajalta vaaditaan moitteetonta luottostatusta. Koska kyseessä on yksityishenkilön takaama laina, vaikuttavat kyseisen henkilön tulot ja varallisuus lainan saamiseen. Esimerkiksi aiemmin konkurssin tehneelle henkilölle ei välttämättä myönnetä vakuudetonta yrityslainaa yhtä auliisti kuin täysin uudelle yrittäjälle.

Vakuudeton yrityslaina uudelle yrittäjälle

Vakuudeton yrityslaina sopii erinomaisesti uudelle yrittäjälle, joka on vasta aloittamassa liiketoimintaansa. Jo yhden takaajan avulla voi saada jopa 20 000 euron suuruisen yrityslainan ilman vakuuksia. Tämänkaltainen summa on merkittävä apu monelle aloittelevalle yritykselle.

Uuden yrityksen avaaminen ei koskaan ole helppo prosessi, oli vyöllä sitten aiempaa kokemusta yritysmaailmasta tai ei. Ulkopuolisen rahoituksen hakeminen ei myöskään suju käden käänteessä, mikäli omasta kontaktiluettelosta ei satu löytymään parin rikkaan enkelisijoittajan yhteystietoja. Ja vaikka niitä löytyisikin, niin sijoittajille joutuu aina jakamaan yrityksestään osuuksia, mikä ei välttämättä ole se kaikkein houkuttelevin vai

htoehto.

Entäpä sitten vakuudettoman pankkilainan hakeminen? Se ei valitettavasti ole tänä päivänä uudelle yritykselle kovin realistinen vaihtoehto. Pankkitoimintaa säädellään nykyään entistä tarkemmin, ja se on osasyy siihen, että pankkien lainakukkaroiden nyörit ovat kiristyneet melkoisesti. Jos sinulla on asettaa kiinteitä vakuuksia, niin lainaa saattaa kyllä irrota, mutta vakuudetonta pankkilainaa tuskin uudelle yritykselle myönnetään.

Onneksi vakuudeton yrityslaina on kätevästi uuden yrittäjän saatavilla netissä. Tekemällä lainahakemuksen voit kilpailuttaa kaikki lainatarjoukset pikatahtiin ja katsoa, millaisen tukun euroja voisit yrityksellesi lainata. Ammattitaitoisen lainavertailun avulla saat luotettavan yrityslainan ilman vakuuksia. Tämän lainan avulla voit kattaa kaikki ne ikävät aloituskulut ja -maksut, joita uuden yrityksen ensikuukausiin väistämättä kuuluu.

Vakuudeton yrityslaina kasvavalle yhtiölle

Uusi yritys ei suinkaan ole ainoa vakuudettomasta lainasta hyötyvä yritys. Vakuudettomia yrityslainaa hakevat myös monet alallaan etabloituneet yhtiöt. Niiden lainantarve riippuu täysin siitä, millaisessa tilanteessa yritys lainaa hakiessa on. Lisärahoitukselle kun on tarvetta melkeinpä firmassa kuin firmassa, menivät bisnekset sitten todella hyvin tai hieman heikommin.

Jokaisen yhtiön tavoitteena on kasvu joko hillittyyn tahtiin tai nopeammin. Molemmissa tapauksissa eteen tulee todennäköisesti jossakin vaiheessa tilanne, jolloin yritykseen kaivattaisiin ulkopuolista rahoitusta. Esimerkiksi uusien tarveaineiden hankkiminen varastoon voi olla melkoinen kuluerä, mikäli yhtiö päättää aloittaa uuden tuotteen valmistamisen. Sama koskee muitakin investointeja, kuten uusia laitteita tai työntekijöitä.

Moni kokenut yhtiö pystyy tässä vaiheessa tekemään tarkan tuottoanalyysin ja tunnistamaan tilanteet, joissa yrityslainan ottaminen on oikea valinta. Parhaiden vakuudettomien yrityslainojen korkokulut ovat hyvin maltillisia, joten sijoituksen odotusarvo voi hyvinkin nousta plussan puolelle. Siksi monet yritysjohtajat ottavat mielellään lainaa kehittääkseen yritystoimintaansa entisestään.

Jos pyörität kasvavaa yritystä, jolla on jo mukavasti toimintahistoriaa, voit saada huomattavasti suuremman yrityslainan ilman vakuuksia. Jopa useiden satojentuhansien eurojen suuruiset lainasummat ovat mahdollisia, mikäli yrityksesi toiminta on vakavaraista ja toimintasuunnitelma kunnossa (Lähde: rakennuslaina.fi ). Vakuuksia ei siis välttämättä tarvita edes tämänkokoisiin lainoihin.

Vakuudeton yrityslaina yksityiselle elinkeinonharjoittajalle

Vaikka yrityslainat koetaan nimenomaan suurempien yritysten rahoitusmalliksi, ei yksityisen elinkeinonharjoittajankaan kannata unohtaa niitä kokonaan. Pienimmät yrityslainat ovat arvoltaan vain muutamia tuhansia euroja, joten niillä voi kattaa myös oman toiminimen ylläpitoon koituvia pieniä kuluja.

Moni yksityinen elinkeinonharjoittaja on tilanteessa, jossa työtilanne ei aina ole täysin vakaa. Esimerkiksi freelance-toimittajien tai sisällöntuottajien työmäärä voi vaihdella paljon sen mukaan, onko asiakkailla tarvetta uusille teksteille vai ei. Jos tilauksia ei hetkeen tule, niin tämänkaltaisissa töissä voi olla tarvetta lyhytaikaisille vakuudettomalle lainalle.

Sama koskee pitkälti myös oman toiminimen kautta tehtävää myyntityötä. Joskus myynti saattaa heikentyä pidemmäksikin aikaa esimerkiksi tietyn sesongin aikana. Se voi tietää ongelmia työhön liittyvien kulujen kattamisessa. Jotta näistä suvantovaiheista selviää kunnialla, lisärahoitusta olisi siis saatava. Pieni vakuudeton yrityslaina voi pelastaa monesta tilanteesta, kunnes myynti lähtee jälleen rullaamaan.

Yleinen tilanne voi olla myös asiakkaiden hitaus laskujen maksamisessa. Tämä ei välttämättä häiritse suuria yrityksiä kovinkaan paljon, mutta toiminimiyrittäjälle se voi aiheuttaa todellisia ongelmia. Pikaisen yrityslainan avulla voi ratkaista ongelman hetkessä. Kaiken lisäksi myöhästymismaksut kattavat usein lainan hinnan kokonaisuudessaan, jolloin ylimääräisiä kuluja ei pääse syntymään.

Mitä eroa on vakuudellisella ja vakuudettomalla yrityslainalla?

Otetaan vielä lopuksi lyhyt katsaus siihen, miten vakuudeton yrityslaina eroa vakuudellisesta. Kuten sanottua, vakuudetonta lainaa varten ei tarvita kuin henkilötakaus. Vakuudellinen laina taataan tämän lisäksi vielä jollakin kiinteä omaisuudella. Omaisuus voi olla joko yrityksen tai sen omistajan omistuksessa.

Lainan vakuudeksi sopivat:
– Oma asunto tai muu kiinteistö
– Omat tontit
– Arvokas irtaimisto
– Rahastot ja osakkeet

Jos haluat saada suuremman lainan, voit vakuuksien avulla kasvattaa tai pidentää lainatarjouksia huomattavasti. Samalla myös lainojen ehdot paranevat. Ei ole kuitenkaan mitenkään pakollista asettaa vakuuksia, vaikka niitä olisikin. Kaikki varallisuutesi lasketaan eduksi myös vakuudetonta lainaa hakiessasi. Näin ollen keskisuuruinen yrityslaina voidaan hyvin myöntää, vaikka varsinaisia vakuuksia ei asetettaisikaan.

Hae vakuudetonta yrityslainaa netistä

Vakuudeton yrityslaina löytyy netistä takuuvarmasti. Voit tehdä ilmaisen lainahakemuksen ja hyödyntää rahoitusalan asiantuntijoita oikean lainan etsimisessä. Yhden hakemuksen tekemällä pääset pian vertailemaan lainatarjouksia, jotka ovat sinun yrityksesi saatavilla.

Kun käytät lainavertailua hyväksesi, ovat nämä lainatarjoukset aina luotettavien rahoituslaitosten tarjoamia. Voit siis tehdä sopimuksen turvallisin mielin. Piilotettuja ehtoja ei sopimuspapereissa ole, sillä epämääräiset lainantarjoajat on jo karsittu pois. Jos päätät tarttua lainatarjoukseen, saat rahat yrityksesi tilille jopa alle 24 tunnissa lainahakemuksen tekemisestä.

Lisää luettavaa