Mainos: Kylpyhuoneeseen uutta ilmettä tiukalla budjetilla

Kylpyhuoneen sisustaminen ei välttämättä vaadi suurta rahallista panostusta. Pienillä vinkeillä ja nikseillä voit virkistää kylpyhuoneesi sisustusta ilman, että käytät satoja tai tuhansia euroja rahaa. Olipa kyseessä sitten peilikaappien vetimien vaihtaminen tai persoonallisuuttasi heijastavan galleriaseinän luominen, yksinkertaiset kosmeettiset muutokset mahdollistavat kylpyhuoneen päivittämisen tiukalla budjetilla.

8.2.2024 06:00

Mainos: Hobby Hall

Tässä artikkelissa jaamme yksinkertaisia, mutta tehokkaita vinkkejä kylpyhuoneen sisustamiseen tiukalla budjetilla. Näitä vinkkejä hyödyntämällä saat kylpyhuoneeseesi uutta ilmettä.

1. Maalaa kylpyhuone

Uuden maalikerroksen lisääminen kylpyhuoneeseen voi jo tehdä ihmeitä. Seiniä ja kattoja varten kannattaa investoida hometta ja homehtumista estäviin pohjusteisiin ja maaleihin, jotka ovat hieman kalliimpia, mutta rahan arvoisia.

Päivitä kuluneet pinnat, kuten kattolistat, ikkunanpuitteet ja naarmuuntuneet kaapit. Harkitse myös vanhojen kalusteiden päivittämistä maalilla.

Käytä sumutettavaa, lasimaisen himmeää maalia lisätäksesi yksityisyyttä ikkunoihin. Jopa lattiat voidaan päivittää maalilla.

Asettele sitten hajuvedet tai koristeet puhtaalle, maalatulle hyllylle tai lavuaarin reunalle.

2. Vaihda vanhat kalusteiden vetimet

Kylpyhuoneessa on paljon kalusteita, kuten kaappien nuppeja, pyyhepidikkeitä, pesualtaan hanoja ja vessanpöntön huuhtelukahvoja. Varaa osa budjetistasi näiden päivittämiseen. Uudet vetimet ovat sisustusidea, joka voi tuoda kiiltävyyttä kylpyhuoneeseen pienellä budjetilla.

Voit poistaa vanhentuneen sisustuksen yksinkertaisesti vaihtamalla keltaisen kiiltävän messingin öljyttyyn pronssiin, perinteiseen harjattuun nikkeliin tai mattapronssiin. Voit myös päivittää kalusteiden ulkonäköä, tuntumaa ja toimivuutta vaihtamalla perusratkaisut painavampiin, tyylikkäämpiin ja persoonallisempiin osiin.

3. Pidä kiinni valkoisista kalusteista

Perusvalkoiset kalusteet, kuten kylpyammeet, wc-istuimet ja pesualtaat, ovat hintaskaalassa alhaisessa päässä ja niiden kanssa on helppo elää. Voit säästää paljon valitsemalla valkoisen laatan lattiaan, kylpyammeen ympärille tai taustalle. Tämä ei tarkoita sitä, että tilan pitäisi olla tylsä.

Jos pysyttelet yksinkertaisessa valkoisessa laatassa, saatat pystyä esimerkiksi panostamaan lasimosaiikkirajaan. Valitse edullisia koristeita, kuten kirkkaita pyyhkeitä, värikkäitä ikkunaverhoja, rohkeita taideteoksia ja raikasta seinämaalia tuomaan eloa neutraaliin taustaan.

Voit myös lisätä tilaan sisustukseen sopivaa valkoista elektroniikkaa.

4. Vaihda verhot ja suihkuverho

Jos kylpyhuoneessasi on ikkunaverhot, ne on helppo vaihtaa uusiin ja sopivalla värillä ja tekstuurilla voit saada tilaan uutta ilmettä. Myös suihkuverho kannattaa vaihtaa uuteen ja saat heti raikkaamman ja päivitetymmän kylpyhuoneen.

Sopiva suihkuverho tai verhot löytyvät esimerkiksi Hobbyhall.fi-verkkokaupasta edullisella hinnalla. Myös Black Friday 2024 tarjoukset voivat sisältää hyviä alennuksia suihkuverhoista ja verhoista.

5. Vaihda valaistus

Yksi aliarvostetuimmista kylpyhuoneen sisustusideoista on valaistuksen vaihtaminen sekä valaisimien että sijainnin osalta. Näiden vaihtojen ei tarvitse olla kalliita. Ripusta pieni kristalleilla koristeltu kattokruunu pesualtaan ylle tai vaihda peilin ympärillä olevat kovat valopaneelit tyylikkäisiin seinävalaisimiin. Kattoon asennettujen himmennettävien spot-valaisimien avulla voit luoda rauhallisen tunnelman pitkiin kylpyihin.

Olet ehkä huomannut, että esimerkiksi Helsinki hotelli tuo kylpyhuoneisiin luksusmaista tunnelmaa oikealla valaistuksella.

6. Koristele kasveilla

Joskus kylpyhuoneesi tarvitsee vain pienen päivityksen. Huonekasvien ja muiden vihreiden kasvien lisääminen on yksinkertainen ja edullinen kylpyhuoneen päivitysidea pienen tilan raikastamiseksi.

Olipa kyseessä useiden kasvien lisääminen ikkunalaudalle, suuren huoneenliljan sijoittaminen lattialle tai kukkakimpun asettaminen peilikaapin päälle, kasvit tuovat tekstuuria ja väriä tähän tilaan. Lisäksi kasvit viihtyvät kylpyhuoneessa ja tuovat rauhoittavan vaikutelman sisätiloihin.

Jopa jotkut yrtit tai vihanneskasvit voivat viihtyä kosteassa kylpyhuoneessa: voit valmistaa herkullisia reseptejä kotona, jos saatavilla on esimerkiksi tuoreita yrttejä.

7. Luo galleriaseinä

Mene paikalliselle kirpputorille tai vintage-liikkeeseen ja etsi pieniä kehystettyjä taideteoksia tai julisteita, joilla voit luoda galleriaseinän.Voit myös löytää hyvät tarjoukset taideteoksille netistä.

Tämä budjettiystävällinen kylpyhuoneen sisustusidea mahdollistaa persoonallisuuden ja luonteen tuomisen tilaan ilman kalliita remontteja. Kokeile käyttää yhtenäistä värimaailmaa tai etsi värejä, jotka päivittävät neutraalin kylpyhuoneen. Jos galleriaseinä ei sovi tyyliisi, valitse yksi suuri taideteos saavuttaaksesi saman vaikutuksen.

Lisää luettavaa