NBA 2K23 -arvostelu on julkaistu alkujaan Pelaaja-lehden lokakuun numerossa 238. Tuoreimpien arvostelujen tasalla pysyt tilaamalla lehden täältä!

Oppitunti NBA:n historiasta

Jokavuotisten urheilupelijulkaisujen ongelmaksi nousee lähes poikkeuksetta uudistumisen puute. Itse pelaaminen ei muutu olennaisesti versioiden välillä, ja lopulta kyseessä on pahimmassa tapauksessa vuosittainen kokoonpanopäivitys, joka maksaa 70 euroa. Kun päälle lyödään vielä joidenkin pelitilojen sisältämät mikro-ostokset, on vuosilasku urheilupelille varsin suuri.

Samaan sudenkuoppaan putoaa osittain myös NBA 2K23. 2K-sarja on jo vuosia ollut mikro-ostoksilla täytetty hirvitys joidenkin pelitilojen osalta, mutta niiden ulkopuolella se on edelleen erinomainen koripallopeli.

Offline-uratilat jäävät urheilupeleissä tänä päivänä varsin vähälle huomiolle. Edellä mainitut päivitetyt kokoonpanot ja jonkinlainen pieni ja todennäköisesti rikki oleva uudistus ovat monien urheilupelisarjojen vakiovalinnat vuotuiseen uratilamuutokseen.

NBA 2K23 -arvostelu

NBA 2K23:ssa tämän vuoden lisäys on varsin erinomainen MyNBA Eras. Historian siivet havisevat, kun pelaaja voi aloittaa NBA-seuran viemisen huipulle nykypäivän lisäksi vuonna 1983, 1992 tai 2002. Hieno pikkulisäys on kuvanlaadun hienoinen muutos eri aikakausien välillä. Efektin saa kytkettyä halutessaan pois päältä, mutta oletusarvoisesti 80- ja 90-luvuilla ei ole tarjolla samanlaista HD-kuvaa kuin nykypäivänä. Myös tulostaulut muuttuvat aikakaudelta toiselle. Jos vaihtoehtoisen koripallohistorian kirjoittaminen kiinnostaa, Eras on juuri sinua varten.

MyNBA oli jo ilman Erasia luultavasti eniten tarjoava managerointitila, jos ei lasketa varsinaisia manageripelejä. Mahdollisuus mennä ajassa taaksepäin ilman erillisiä pelaajayhteisön tekemiä kokoonpanoja nostaa sen uusiin korkeuksiin. Lähes loputtomien skenaarioiden ansiosta MyNBA:ssa riittää todennäköisesti mielenkiintoista pelattavaa vielä pitkäksi aikaa.

MyNBA ei kuitenkaan ole 2K23:n vetonaula, sillä se on edelleen yhden pelaajan NBA-uraa seuraava My- Career-tila. Siitä ei kuitenkaan voi puhua yhtä positiivisesti kuin MyNBA:sta. Harmillisesti ongelmat ovat sellaisia, jotka ovat riivanneet pelitilaa jo tovin. Pelaajaa myös työnnetään MyCareerin suuntaan alkuvalikossa.

Sieluton tarina kulkee hitaasti eteenpäin onnettomien välinäytösten siivittämänä. Jotta edistyminen olisi tarpeeksi nopeaa ylläpitämään kiinnostusta, täytyisi raottaa lompakkoa ja ostaa 2K:n VC-valuuttaa.

Hitautta lisää tapahtumapaikkana toimiva The City, jossa liikkuminen on hankalaa. Ohjaus on kankeaa riippumatta siitä, liikutaanko kävellen tai skeittilaudalla, ja matkojen kulkeminen kestää. Metroasemat ovat tervetullut lisä, mutta siirtymät niiden välillä ovat tuskaa.

NBA 2K23 -arvostelu

Itse koripallo on edelleen laadukasta. Ottelutapahtuman esillepano on huippuluokkaa, pelaajat näyttävät hämmästyttävän paljon esikuviltaan, ja pelaaminen on sulavaa. Tähtipelaajat erottuvat kentällä selkeästi edukseen, ja esimerkiksi LeBron Jamesin pysäyttäminen on todella vaikeaa.

Tästä pääsemme kuitenkin taas käsiksi urheilupelien ikuiseen ongelmaan, sillä pelaaminen tarjoaa sitä samaa vanhaa. Viime vuoteen verrattuna kaikki on paremman näköistä, mutta tuntuma on entisellään. Ei ole mitään uutta asiaa opeteltavaksi tai mitään parannusta, joka veisi pelaamisen uudelle tasolle. Ehjää ei kannata korjata, mutta tällaiset ratkaisut tuntuvat laiskoilta.

Kokonaisuutena NBA 2K23 on edeltäjänsä tavoin toimiva paketti, joka on kuitenkin jämähtänyt paikalleen. MyNBA Eras on upea lisäys lajin faneille, mutta MyCareer on surkea pelitila. Sen onnettomuus laskee arvosanaa. Täysihintaiselta urheilupeliltä toivoisi enemmän kuin yhden kelvollisen pelitilan, eikä Erasin lisäystä lukuun ottamatta mikään ole pahemmin muuttunut.

6/10
KehittäjäVisual Concepts
Julkaisija2K Sports
PeligenretKoripallo, Urheilu
Pegi-ikärajatK-3
Lisää luettavaa