Steamin toivelistatuin peli julkaistiin – The Day Before päätyi taas kohujen keskelle ja vajosi välittömästi Steamin pohjasakkaan

The Day Before ei lunastanut lupauksiaan.

10.12.2023 12:15

Steamin toivelistatuimmaksi peliksi julkaisunsa alla noussut The Day Before on nyt pelaajien saatavilla.

The Day Before joutui aikaisemmin tänä vuonna kohujen keskiöön useampaankin otteeseen. Pelin julkaisu viivästyi ensin poikkeuksellisen tavaramerkkikiistan vuoksi ja tämän jälkeen kehittäjää syytettiin niin plagioinnista kuin puhtaasta huijauksestakin. Nyt The Day Before on lopultakin saateltu pelaajien käsiin varhaisjulkaisuna. Peli ei kuitenkaan ole ihan sitä, mitä ennen julkaisua lupailtiin.

Kehittäjä Fntastic markkinoi peliään vielä ennen julkaisua avoimen pelimaailman zombimassiivimoninpelinä. Varhaisjulkaisun myötä pelaajat ovat kuitenkin pettyneet huomattuaan The Day Beforen olevan pikemminkin puolivillainen niin kutsuttu extraction-räiskintäpeli. Kehittäjä Fntastic on vastannut vastaanottoon lukitsemalla pelin virallisen Discord-kanavan palauteryöpyn vuoksi. Pelin Reddit-sivu taas on täyttynyt kriittisestä kommentoinnista, jossa ruoditaan niin The Day Beforen puutteita kuin kehittäjien antamia valheellisia lupauksia.

Redditissä julkaistujen viestien mukaan The Day Beforen syövereihin uppoutuneet pelaajat ovat myös löytäneet pelistä valtavan määrän Unreal Engine -pelimoottorin kauppapaikalta hankittua sisältöä, jota on nähtävästi hyödynnetty sellaisenaan pelissä. Esimerkiksi The Day Beforen pelimaailman kerrotaan olevan peräisin American City Packs -paketista, joka on tällä hetkellä saatavilla 345 euron hintaan Unreal Engine Marketplacesta.

Aiemmin Steamin toivelistatuimpien pelien kärkipaikkaa hallussaan pitänyt The Day Before onkin varhaisjulkaisunsa jälkeen vajonnut Steamin käyttäjäarvioiden pohjasakkaan. Pelin käyttäjäarvioista positiivisia on vain vajaat 20 prosenttia, mikä tekee siitä Steamin yhdeksänneksi huonoimmat arviot saaneen pelin.

Julkaisunsa jälkeen reilut 38 000 pelaajaa äärelleen keränneen The Day Beforen pelaajamäärät ovat myös romahtaneet. Vain muutamaa päivää myöhemmin pelillä on enää vain noin 5 000 samanaikaista pelaajaa.

Lähde: Reddit, Steam250

Lisää luettavaa