EA irtisanoi kehittäjiä EA Sports WRC- ja F1-kehittäjä Codemastersista

Pelialalla irtisanotaan taas.

5.12.2023 17:00

EA on irtisanonut kehittäjiä Codemasters-studiosta.

Autourheilupeleistään tunnettu Codemasters on tänä vuonna julkaissut uuden osan F1-pelisarjaan. F1 23:n lisäksi studiolta saatiin myös ensimmäinen rallin maailmanmestaruussarjan virallista lisenssiä kantava peli EA Sports WRC. Tiettävästi pelit eivät kuitenkaan ole menestyneet kaupallisesti emoyhtiö EA:n odotusten mukaisesti.

EA:n vahvistamien irtisanomisten taustalla on yhtiön mukaan pienen mittakaavan organisaatiouudistukset, joiden tavoitteena on sovittaa tiimejä ja voimavaroja yhtiön kehittyvien liiketoimintatarpeiden mukaiseksi. Yhtiö ei ole vahvistanut irtisanottujen henkilöiden määrää julkisesti.

Vuonna 1986 perustettu Codemasters päätyi EA:n omistukseen vuonna 2021. Englannissa perustettu ja päämajaansa pitävä studio vaihtoi omistajaa 1,2 miljardin dollarin kauppasummalla. Codemastersin nykyisestä työntekijämäärästä ei ole julkista tietoa, mutta Ison-Britannian lisäksi esimerkiksi Intiaan ja Malesiaan laajentuneen studion tiedetään työllistäneen vielä muutama vuosi sitten noin 700 työntekijää.

Lähde: IGN

Lisää luettavaa