Haluatko pelin, joka kehottaa ekologisempaan ajattelutapaan ja kierrättämiseen, mutta tekee hommasta kivaa? Siinä tapauksessa Trash Panic on juuri sinulle. Toimituksemme JanneP:lle se on myös oivallinen keino nähdä mitä tapahtuu, jos antaa roskien kasautua liian kauan työpöydälleen…Game Over!

Pelaajan tehtävänä on sijoittaa liukuhihnalta saapuvia esineitä jätepuristimeen. Puristin ei saa täyttyä niin, että roskat pursuaisivat yli reunojen. Peli loppuu, jos liian monta roskaa päätyy lattialle.

Erilaisia esineitä on hirveä määrä ja ne noudattavat fysiikan lakeja. Esimerkiksi puristimen pohjalla oleva teekuppi hajoaa, mikäli sen päälle pudottaa vaikkapa zippo-sytkärin. Esineiden hajottaminen ja fiksu sijoittaminen puristimeen on tärkeätä, sillä puristin täyttyy nopeasti jos esineitä ei sijoita huolellisesti.

Esineet voi joko laskea rauhassa tai tiputtaa vauhdilla puristimeen. Mitä korkeammalta esine tippuu, sitä enemmän sillä on vauhtia ja tuhovoimaa. Tosin lyijykynällä tai pyyhekumilla ei esineitä juuri hajoteta, joten ne on syytä sijoittaa siten, että ne vievät mahdollisimman vähän tilaa. Meininkiä hankaloittavat vielä tennispallon ja silakan (!) kaltaiset matskut, jotka voivat pompata roskien päältä lattialle.

Esineet murskaantuvat tyydyttävällä tavalla, ja kun aikaa on kulunut tietty määrä, koetaan jotakin, mitä puzzlepeleissä ei juurikaan ole nähty – nimittäin pomotaistelu! Pelaamassani demossa pomon virkaa toimittaa iso säästöpossu, joka on tuhottava kymmenessä sekunnissa, mikä onnistuu varsin helposti tiputtamalla käsipainoja sen päälle. Jos pomoa ei onnistu tuhoamaan, sataa taivaalta kultaharkkoja, jotka täyttävät puristimen ja peli päättyy.

Trash Panic tuntuu itselleni hieman hidastempoiselta, mutta esineiden murskaaminen tuntuu hauskalta ja peli mukavan omaperäiseltä. Trash Panic julkaistaan kesällä PS3:lle PlayStation Networkissa.

Lisää luettavaa