Grand Theft Auto VI paukuttelee ennätyksiä jo ennen julkaisuaan – odotettu ensitraileri kipusi vuorokaudessa kaikkien aikojen katsotuimpien trailerien joukkoon

Rockstar Gamesin seuraava suurpeli on ennätystahdissa.

6.12.2023 15:34

Grand Theft Auto VI on päässyt valtavan huomion keskipisteeseen jo ensimmäisellä trailerillaan.

Rockstar Games päätyi eilen julkaisemaan GTA VI:n odotetun paljastustrailerin ennenaikaisesti videon vuodettua verkkoon epävirallisia reittejä. Nyt ensimmäisen katsauksen pelin maailmaan tarjoava video on jo yksi kaikkien aikojen katsotuimmista trailereista.

GTA VI:n ensitraileri on ylittänyt YouTubessa jo 104 miljoonan katselukerran rajan vain reilussa vuorokaudessa. Katselukertojen määrässä mitattuna GTA VI:n traileri on jo reilusti suositumpi kuin GTA V:n traileri, jolla on ollut reilut 12 vuotta aikaa saavuttaa sen nykyiset 101 miljoonaa katselukertaa.

Trailerien mittapuulla GTA VI onkin kipuamassa yhdeksi kaikkien aikojen menestyksekkäimmistä viihdejulkaisuista niin videopelien kuin elokuvienkin saralla. Se on ehtinyt jo ohittaa esimerkiksi viime vuosien suurelokuvien trailerit, kuten Spider-Man: No Way Homen, Top Gun: Maverickin, Barbien ja Oppenheimerin.

Uudella Grand Theft Auto -trailerilla on kuitenkin vielä matkaa vaikkapa Marvelin suosikkielokuvien katselumääriin. Esimerkiksi Avengers: Infinity Warin traileri on ehtinyt saavuttaa kuudessa vuodessa 261 miljoonaa katselukertaa. Vastaaviin lukemiin on yltänyt videopeleistä Clash Royalen vuonna 2016 julkaistu traileri, jota on katseltu 254 miljoonaa kertaa.

Rockstar Games kertoi trailerin julkaisun yhteydessä Grand Theft Auto VI:n ilmestyvän vuonna 2025 PS5:lle ja Xbox Series X/S:lle. Pelin pc-julkaisusta ei sen sijaan vielä ole tietoa.

Lähde: YouTube

Lisää luettavaa