XCOM: Enemy Unknown – ensimmäiset kuvat ja tiedot

XCOM: Enemy Unknown tulee muistuttamaan paljolti klassista UFO: Enemy Unknown -peliä. Luvassa on jälleen muun muassa taisteluiden lomassa tehtävää kansainvälisten suhteiden hiomista.

10.1.2012 13:44

Äskettäin paljastettu XCOM: Enemy Unknown tulee muistuttamaan paljolti alkuperäistä UFO: Enemy Unknownia. Firaxisin kehittämää peliä näkemään päässyt Game Informer kertoo pelaajan joutuvan jälleen epätoivoiseen kamppailuun avaruuden muukalaisia vastaan, mistä olisi tarkoitus selvitä sotilaallisen mahdin sekä järkevän johtamisen voimin.

Peli jakautuukin reaaliaikaiseen XCOM-organisaation hallinnointiin sekä vuoropohjaiseen taisteluun. Erillisen strategianäkymän kautta hoituvassa hallinnoinnissa pelaaja niin kouluttaa kuin värvää joukkojaan alien-uhkaa vastaan, mutta lisäksi pitää huolta muun muassa kansainvälisistä suhteistaan ja vihollisteknologian tutkimisesta. Pelitapa muuttuu vihollisen jalkautuessa maahan, jolloin pelaaja myös loikkaa maastoon komentamaan uutteraa ja tarkalla silmällä rakennettua sotilasjoukkoaan. Sen sijaan, että taisteluja kuitenkin käytäisiin vain tuntematonta uhkaa vastaan, joutuvat XCOM-johtajat kamppailemaan myös sekä rajatun näkyvyyden että lopullisen kuoleman synnyttämien paineiden kanssa.

Vaikka yhtäläisyyksiä vanhaan piisaakin, ei peliä kuitenkaan tahdota mieltää silkaksi klassikon uusioversioksi. Muun muassa sotilaiden tilastojen kerrotaankin menneen XCOM:ssa uuteen suuntaan, minkä lisäksi myös turhina ja tylsinä nähtyjen mekaniikkojen kerrotaan päätyneen leikkaushuoneen lattialle. Varsinaiset yksityiskohdat muutoksista jäivät kuitenkin vielä pimentoon.

XCOM: Enemy Unknownilla ei ole vielä tarkkaa julkaisupäivämäärää, mutta pelin on suunniteltu saapuvan Xbox 360:lle, PlayStation 3:lle sekä pc:lle vielä tämän vuoden syksyllä. Pelistä vastaava Firaxis tunnetaan parhaiten viimeisimmistä Civilization-peleistä.

Lähde: Game Informer

Lisää luettavaa